Home Divertisment Evoluţie Amazon deschide oficial noul sediu din București și creează peste 650 de...

Amazon deschide oficial noul sediu din București și creează peste 650 de locuri de muncă

0

Amazon și Amazon Web Services (AWS), prezent pe piața din România de 13 ani, deschide oficial noul sediu și Centru de Dezvoltare și Tehnologie din București, o clădire modernă de birouri cu o suprafață de peste 13.000 de metri pătrați, care va găzdui peste 650 de noi angajați, înalt calificați, în domeniul tehnologiei, cât și în mediul corporate.

Până acum, Amazon oferit 1000 de locuri de muncă în România, iar în continuare își propune să ofere oportunități de carieră pentru ingineri, specialiști în lingvistică, manageri de proiect și manageri de echipă. În plus, compania a investit deja aproximativ 100 de milioane de euro în țara noastră pentru dezvoltarea tehnologiilor de ultimă generație, cât și în a oferi o experiență de neegalat clienților săi din întreaga lume.

Centrul de Dezvoltare Amazon România va continua să se concentreze pe crearea unor caracteristici noi și inovatoare ale tehnologiei Amazon, incluzând construirea limbajului din spatele dispozitivului Alexa, dar și asupra tehnologiilor cheie care formează fundația AWS.

Noul sediu Amazon și AWS găzduiesc un nou Centru de Inginerie, unul de dezvoltare a tehnologiei, a soluțiilor lingvistice pentru Alexa, dar și testarea a produselor Alexa, toate fiind implicate în dezvoltarea, inovarea soluțiilor tehnologice și consolidarea operațiunilor de pe site-ul Amazon.

Suntem foarte fericiți să inaugurăm noul nostru sediu și Centru de Dezvoltare și Tehnologie în București. Noul sediu Amazon este o clădire modernă de birouri cu o suprafață de peste 13.000 de metri pătrați unde echipa noastră va beneficia de cele mai bune condiții. Investițiile în România continuă și așteptăm cu nerăbdare să atragem la București cele mai sclipitoare minți din întreaga țară, cât și din străinătate”, a declarat Lucian Vornicu, Managing Director Amazon România.

Felicit reprezentanții companiei pentru această inițiativă și sunt încântat de faptul că Amazon creează încă 650 de locuri de muncă înalt calificate la București. România se mândrește cu specialiștii IT talentați din București, în special în domeniile cercetării și dezvoltării tehnologiei, iar noua investiție reconfirmă faptul că există oportunități pentru companiile de tehnologie inovatoare în capitală , a declarat Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite în România.

„Datorită inaugurării noului centru din București există foarte multe oportunități de carieră în cadrul AWS, mai ales pentru inginerii software specializați în sisteme de operare și de virtualizare. Echipa AWS din București va lucra pentru tehnologiile serviciului Elastic Cloud Computing (EC2), unde vor dezvolta sistemul de operare și hipervizorul. Această oportunitate le va permite să creeze, să construiască și să controleze piesele de rezistență ale fundației AWS”, a declarat Chris Schlaeger, Directorul pentru dezvoltarea software AWS.

„Interesul și entuziasmul creat la nivel mondial în jurul Alexa au fost extraordinare, de aceea ne dorim să oferim experiența Alexa unui număr cât mai mare de persoane. România ne-a oferit acces la specialiști și ingineri în lingvistică, focusați asupra îmbunătățirii funcției conversaționale a Inteligenței Artificiale” a declarat Rakesh Wanga, Director, Alexa Data Services.

Amazon oferă pachete salariale atractive împreună cu beneficii precum asigurare privată de sănătate și asigurare de viață, recrutările pentru noul sediu și Centru de Dezvoltare și Tehnologie din București fiind în curs de desfășurare. Pentru mai multe detalii despre locurile de muncă/ pozițiile disponibile puteți accesa: romania.amazon.com.

„Ne dorim să încurajăm următoarea generație de superstaruri high-tech din România, prin urmare avem un parteneriat cu școli și universități pentru a susține talentul atât prin sprijin financiar și moral, cât și prin oportunități de internship. Sperăm ca acest ajutor din partea noastră sa facă, în timp, diferența pentru tinerii care într-o zi vor deveni viitorii lideri în inovație „, a adăugat Lucian Vornicu.

Foto: Mihai Stescu

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version