Home Review HTC U12 Plus după o săptămână de utilizare

HTC U12 Plus după o săptămână de utilizare

0

Am primit HTC U12 Plus la test. Deși s-a lansat în iunie, abia a ajuns la noi pentru. Timp de 7 zile, U12 Plus va fi telefonul meu principal.

Telefoanele HTC nu mai sunt pe val ca altă dată. Dar, pentru fanii brandului, încă există specificații de luat în calcul.

HTC U12 Plus pe care l-am utilizat este negru

Are procesor Snapdragon 845 de la Qualcomm și 4 GB de RAM și 64 GB mediu de stocare. Vine cu aceeași configurație pe care o găsiți și pe Sony Xperia XZ3. Telefon pe care îl testez în campania Orange Smartphone Tester.

U12 Plus

HTC U12 Plus are o cameră destul de bună

Trebuie să recunosc că HTC U12 Plus bate Xperia XZ3 acolo unde mă așteptam mai puțin: la cameră.

Ce mi-a plăcut cel mai mult la telefonul high-end de la HTC este calitatea fotografiilor și videoclipurilor. Nu am realizat sutele de fotografii pe care mi le-aș fi dorit, dar am avut câteva zeci pe zi, care m-au ajutat să îmi dau seama dacă și de ce își merită banii telefonul.

Câteva exemple de imagini realizate cu HTC U12 Plus găsiți în galeria foto.

Folosind zi de zi camerele de pe Note9, n-am cum să nu fiu foarte pretențioasă când vine vorba de fotografia cu telefonul mobil. Fascinată am fost și ce camera Huawei P20 Pro, despre care puteți citi în review-urile dedicate.

Nu testăm doar HTC U12 Plus

Acum testăm la Noobz HTC U12 Plus, Sony Xperia XZ3, Moto Z3 Play + Moto Mods, Nokia 8 Sirocco și iPhone XS Max. Am testa de curând și Huawei P20 Pro, Samsung Galaxy Note9 și Allview Soul X5 Pro. Dacă e să așezăm U12 Plus pe un loc în top, cred că pe 4 e cel mai corect.

Nu vă lăsați influențați de prețuri, la unii mai mici, la alții mai mari. Aveți în vedere memoria telefoanelor, procesoarele, camerele, calitatea designului și experiența per ansamblu. Din păcate, în vreme ce la unele telefoane scade prețul mai repede, la altele trebuie să te rogi să prinzi o promoție bună. Ca la mașini de altfel!

Revenind la U12 Plus și cele 7 zile în care l-am folosit ca telefon principal

O să încep prin a spune ce aș fi schimbat eu la telefon și ce mi-aș fi dorit să aibă în plus la cei 3700 lei pe care îi dai pe el.

HTC U12 Plus vine cu un concept complet nou, cu butoane sensibile la presiune. O nouă experiență cu feedback la atingere și muchii inteligente și interactive, care fac utilizarea cu o singură mână mult mai ușoară.

Acesta este un concept pe care o să îl întâlnim tot mai des la producătorii de telefoane. Există ceva asemănător și pe Sony Xperia XZ3. Samsung are ecranul lateral încă de la Galaxy S7 / S7 Edge. Așa că va trebui să adăugăm facilitatea pe lista must-have când cumpărăm un telefon.

Ce aș fi făcut eu diferit dacă aș fi proiectat acest telefon, să vin cu inovație în adevăratul sens al cuvâtului? Aș fi adus cu senzor de amprentă integrat în butonul lateral pentru pornire/oprire.

Moto Z3 Play are așa ceva

Am găsit extrem de utilă funcția. Te ajută să economisești spațiu și butoane și îți permite să păstrezi un spate al telefonului curat. Designul e simplu, riscurile sunt minime să pui degetul pe obiectivul camerei când vrei să deblochezi telefonul.

Ca să ajungi să folosești zilnic funcția Edge Sense 2, îți trebuie o perioadă de acomodare și de exercițiu. ”Sqeeze-ul” când vrei să realizezi fotografii nu e atât de intuitiv cât m-aș fi așteptat.

Edge Sense 2 poate deveni un partener de încredere, dacă îi aloci timpul necesar de acomodare. Este foarte util când utilizezi anumite aplicații, ca de altfel și pentru vizionarea conținutului de divertisment în orice poziție dorești tu.

Modulul de cameră duală de pe HTC U12 Plus m-a surprins plăcut. UltraSpeed Autofocus 2 își face treaba excepțional atunci când vrei să realizezi rapid fotografii. În vreme ce la Xperia XZ3 am întâmpinat ceva provocări pe autofocus, la U12 Plus a fost totul lin, fluent și plăcut.

Telefonul U12 Plus focalizează foarte bine

Focalizarea cu laser este super precisă. Fotografiile în lumină scăzută sunt chiar foarte bune. Dacă vrei, poți să folosești și efectul Bokeh de tip DSLR pe fundal. Sau poți să renunți la el dacă nu-ți place.

Bokeh am observat că e preferat de unii utilizatori, în vreme ce alții zic pas de cum aud de funcție.

Pe video, nu ai cum să nu obții videoclipuri la calitate extrem de bună cu funcția Sonic Zoom.

Telefonul U12 Plus de la HTC este ideal pentru cei care merg la concerte sau la spectacole. Iar asta pentru că Audio Boost aplifică vocile și sunetele la maximul, fără să facă zoom în videoclip.

Audio ai parte de calitate 3D, iar video, imaginea se vede foarte bine chiar și pe un TV 4K UHD cu diagonală foarte mare.

Cred că HTC a dat tot ce a putut pe parte de cameră anul acesta. Sunetul este la calitatea cu care ne-a obișnuit producătorul de ani de zile, dar personal, aș mai fi lucrat la design și la alte câteva specificații de finețe.

Design transparent

E ceva ce nu vezi la alți producători. Prin el poți să vezi circuitele interne ale telefonului. Dar tipul de carcasă este disponibilă doar pentru un tip de HTC U12 Plus. În rest producătorul s-a concentrat mai degrabă pe o gamă de culori care să imite apa și focul .

Nuanțele de pe telefoanele HTC U12 Plus colorate îți iau ochii, clar. Dar sunt și un adevărat magnet pentru amprente. În plus, dacă porți telefonul în husa care îți vine în pachet, culorile minunate ale spatelui sunt ca și inexistente.

Nu aș fi optat pentru un ecran flat, dacă aș fi fost responsabilă de designul telefonului. Marginile ușor curbate l-ar fi făcut mai atractiv, mai elegant și l-ar fi scos fără îndoială din zona telefoanelor monotone.

În ceea ce privește calitatea display-ului, totuși, saturația culorilor este una foarte bună. Luminozitate la fel – e mai mare dragul să te uiți la seriale pe telefon.

HTC a ales să nu lanseze nici anul acesta un telefon cu funcție de încărcare wireless și rezistență la apă și praf. Nu a argumentat nimeni motivul, pur și simplu asta a fost decizia la vârful companiei și toți și-au asumat-o.

Pentru un dispozitiv care costă 800 euro, părerea mea este că nu mai trebuie să lipsească aceste două funcții. Știu, pentru unii par detalii nesemnificative. Dar, pentru cei ca mine, care lucreaz foarte mult la birou pot face diferența între da și nu la achiziționare.

Preț HTC U12 Plus

Prețul HTC U12 Plus nu a scăzut deloc în 3 luni de la lansare. M-aș fi așteptat să fie undeva la 3000 – 3200 lei, pentru ceea ce îi lipsește, dar se pare că s-a menținut.

HTC a mers la sigur cu U12 Plus. Telefonul este poziționat într-o zonă de siguranță, tot ce are pe el este de foarte bună calitate. Nu strălucește la niciun capitol, dar îți faci foarte bine treaba cu el pe foto/video și la operativitate cu ajutorul Edge Sense.

Bateria de 3500 mAh a HTC U12 Plus se consumă aproximativ 10% la 2 ore. Asta dacă realizezi fotografii și stai cu internetul pornit permanent. E un procent bun și înseamnă că cel puțin o zi îți faci treaba cu o singură încărcare. Producătorul spune că îți ajunge 24 de ore, eu m-aș opri la maxim 20 de ore cu estimările.

Poate că plus 2 GB de RAM și încă 64 GB mediu de stocare internă ar mai fi „spălat din păcate”. Și poate ar fi justificat prețul telefonului, dar nici aici HTC nu a dat mai mult.

Probabil, ceea ce găsim anul acesta pe HTC U12 Plus vom vedea în primăvara lui 2019 pe telefoanele mid-range ale altor producători. Mi-aș dori să văd anul viitor și mai mult de la HTC, chiar dacă am vorbi despre un preț și mai mare.

Concluzia după 7 zile cu U12 Plus

Este un telefon foarte bun, dacă analizăm doar ceea ce are pe el. Dar este neterminat dacă este să luăm în calcul așteptările utilizatorilor de terminale mobile high-end. Dacă ar fi după mine, aș da pe telefon nu mai mult de 2800 – 3000 lei.

Dar, acum depinde foarte mult dacă ești fan al brandului și poți să treci cu vederea că îi lipsesc anumite lucruri pe care competiția le are.

Tu ce părere ai despre HTC U12 Plus? Ai cumpăra telefonul?

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version