SHARES

Facebook Messenger testează comenzi vocale pentru apeluri și conversații private

Mădălina Gănescu
- 8 oct. 2018 în Aplicaţii

Facebook Messenger ar putea permite în curând utilizarea comenzilor vocale în conversațiile private, apeluri vocale inițiate prin intermediu comenzilor vocale, ca de altfel și stabilire de memento-uri prin comandă vocală.

Codul Messenger pentru Android dezvăluie un nou buton de asistent M în partea de sus a mesageriei care activează funcția de ascultare a comenzii vocale pentru anumite funcționalități.

Controlul vocal ar putea face aplicația de mesagerie mult mai simplă de utilizat fără mâini sau pentru atunci când ești la volan. De asemenea, aceasta va fi mult mai accesibilă pentru cei cu deficiență de dexteritate, iar la un moment dat ar putea fi utilizată mai ușor chiar și de către străinii ai căror limbă maternă este greu de tastat.

Dă PLAY la cel mai nou video
ABONEAZĂ-TE »
ABONEAZĂ-TE »

Facebook Messenger a fost inițial observat testând transcrierea discursurilor ca parte din asistentul vocal Aloha, considerat a fi parte din Portal, ecranul video de conversații la care lucrează Facebook.

Dar, comenzile vocale din asistentul vocal M sunt noi și dovedesc o evoluție a strategiei Facebook, de vreme ce fostul director Messenger, David Marcus, a declarat pentru Tech Crunch că: ”nu este ceva la care lucrăm activ în acest moment” (în septembrie 2016).

Messenger vrea să se diferențieze de SMS, Snapchat, Android Messages și alte platforme de mesagerie. Aplicația a adoptat masiv funcții de comunicare vizuală precum Facebook Stories, filtre de realitate virtuală și nu numai.

În prezent, Facebook testează efecte de realitate augumentată pentru cameră cu o serie de utilizatori Messenger, care vor fi lansate în meniul de GIF-uri, stickere și emoticonuri.

În vreme ce artificiile precum jocurile în Messenger au fost destul de reticent primite de public, controalele vocale vor adăuga utilitate fără să obstrucționeze valoarea de bază a aplicației, determinând astfel utilizatorii să comunice și mai mult.

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
COMENTARII

Comentarii

comentarii

 
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!