SHARES

Folosesc de 2 săptămâni Samsung Galaxy Watch și nu renunț la el

Mădălina Gănescu
- 23 oct. 2018 în Review

Ultima dată când am folosit un ceas inteligent Samsung a fost când producătorul a lansat Gear S2. Experiența a fost destul de neplăcută pentru că nu puteam să țin nici măcar o oră ceasul la mână, că se desprindea brățara sau pur și simplu smartwatch-ul pierdea conexiunea cu telefonul.

Am rămas pentru vreo 2 ani de zile fidelă unei brățări fitness de la Garmin, iar asta până anul acesta, când am pus mâna pe Samsung Galaxy Watch mulțumită Orange.

Versiunea Samsung Galaxy Watch pe care o utilizez este rose gold de 42 mm, dar tot pe dimensiunea asta mai poți cumpăra midnight black, iar dacă ai o mână mai mare și vrei de 46 mm, există opțiunea silver.

Brățara ceasului este standard, de 20 mm, ceea ce înseamnă că poți să o schimbi cu orice tip de brățară, tot din silicon, dar altă culoare, din piele sau dintr-o țesătură specială, tu alegi. Pentru cadran de 46 mm, cureaua e de 22 mm.

Sunt destul de mulțumită de rozul prăfuit al curelei actuale, care vine în cutia telefonului în 2 variante, una mai lungă, alta mai scurtă. Ceasul mi se pare elegant și sport în același timp.

Pot să îl port la o ținută sport, una casual și de ce nu, la una casual-office. E potrivit în orice situație, inclusiv la o rochie de seară în culori complementare ceasului.

Știu, unii spun că nu trebuie să porți ceasuri la rochii de seară sau costume, dar dacă ne luăm după conduite, ajungem să nu mai facem nimic din ce ne place și ne face să ne simțim bine.

Samsung Galaxy Watch s-ar putea să nu aibă un design pe placul tuturor. Sunt unii utilizatori care preferă un aspect minimalist, cât mai compact, cum are Apple Watch S4, spre exemplu.

Ei bine, acest ceas seamănă și probabil a fost inspirat de la ceasurile clasice bărbătești.

Mie îmi place stilul masculin, mă duce într-o zonă de confort. Nu e de mirare că m-am și tuns pixie și plănuiesc să rămân așa mulți ani de acum înainte.

Poți să schimbi câteva fețe la ceas, în funcție de dispoziția ta sau ce ținute îmbraci. Eu am ales să folosesc una care merge foarte bine cu rama aurie și culoarea roz a curelei. În cazul în care nu te mulțumesc variantele gratuite, poți să îți cumperi altele.

Unele fețe de ceas imită aproape unu la unu experiența cu un ceas clasic, prin limbi și ticăit.

Dar haide să vă spun și câte ceva legat de experiența mea cu Samsung Galaxy Watch în aceste 2 săptămâni și ce mă face să nu renunț prea curând la acest ceas.

Da, este destul de masiv, nu merge purtat cu mâneci strâmte (așa că dacă aveți jachete sau bluzițe mulate, luați în calcul că s-ar putea să nu meargă purtate cu ceasul).

În schimb, suplinește considerabil când vine vorba de monitorizarea stării mele de sănătate (așa am aflat și eu că uneori, când mă enervez, îmi crește pulsul la 110 bătăi pe minut, iar nivelul de respirație este dat peste cap din acest motiv și știu când să mă opresc din a mă alimenta cu stres).

Din 2 săptămâni, peste jumătate din timp am fost stresată, lucru ce pune amprenta pe sănătatea mea. Dar nu aș fi știut acest lucru, dacă nu mi-ar fi măsurat pulsul și bătăile pe minut acest ceas, iar la final de zi nu aș fi văzut un raport detaliat, destul de îngrijorător pentru o tânără de 27 de ani.

Pentru cei care nu știu, pulsul în mod normal nu trebuie să sară de 71 bătăi pe minut, ori la mine a stat în medie la 90 – 100, limita maximă până să îți pocnească un vas ceva la inimă sau la cap fiind de 180 bătăi pe minut.

Desigur, nu mă oprește Galaxy Watch din a mă enerva, dar cel puțin conștientizez zi de zi cât de grav m-am enervat și la ce tipuri de riscuri mă supun.

Tot ceasul îmi spune că este momentul să mă ridic să fac un pic de mișcare o dată la o perioadă. Aceasta vibrează la mână și mă atenționează că trebuie să o iau din loc. Desigur, lucrând mult la laptop, fac câțiva pași prin casă sau ies maxim până în fața blocului, dar tot e ceva.

Legat de conexiunea la smartphone, e perfect. Se conectează automat când depistează Bluetooth-ul activ la telefon, îmi trimite toate alertele necesare în funcție de aplicațiile pe care le folosesc.

Dar, partea cea mai frumoasă și fericită pentru mine este că atunci când sunt la volan sau în mișcare și am mâinile ocupate, dar totuși pot să primesc apeluri vocale sau mesaje.

Am și Bluetooth în mașină, dar Galaxy Watch nu este util doar când conduc. Vorbind la ceas, cu telefonul în buzunar, în timp ce mai fac și alte activități, reduc riscul de a scăpa telefonul și de al sparge (cum a făcut Cristi cu Note8).

Bateria ceasului ține aproximativ 2 zile. Când ești acasă și nu ai nevoie să stea neapărat conectat la telefon, poți să îi setezi modul de economisire a bateriei și să oprești Bluetooth-ul. Astfel, poți să ajungi și la 3 zile cu bateria.

Oricum, eu țin încărcătorul pe birou, iar când stau și scriu articole pe Noobz sau răspund la email-uri, dar ceasul jos de la mână și îl pun la încărcat. Astfel, am mereu baterie și nu pot să spun că sunt deranjată că trebuie să port de grijă ceasului să se încarce.

În același timp, ai posibilitatea să ții activă permanent funcția Always On (Întotdeauna pornit) sau să ții ecranul stins când nu te uiti la ceas sau nu îl folosești. Eu am mers pe a 2-a variantă, mai ales pentru că Always On, deși utilă, crește consumul bateriei.

Încă nu am intrat în apă cu Samsung Galaxy Watch, dar este rezistent la apă la 5 ATM (adică la o adâncime de 50 de metri, potrivit standardului ISO 22810:2010). Totuși, nu e potrivit pentru scufundări, iar dacă display-ul este ud sau ai mâinile ude, trebuie să îl și să te usuci pentru a folosi ceasul.

fznor

La final, o să vă las cu câteva specificații ale Samsung Galaxy Watch, dacă vă tentează să îl cumpărați și vreți să aflați mai multe.

Sistemul de operare utilizat este Tizen Wearable OS 4.0, procesorul Exynos 9110, cu 35% mai eficient decât anteriorul. Ceasul vine cu protecție la zgârieturi Gorilla Glass DX+ și are o memorie de 768 MB + 4 GB.

Capacitatea bateriei este de 270 mAh pentru cel de 42 mm și de 472 mAh pentru cel de 46 mm, așa că dacă vă interesează acest aspect, vedeți ce alegeți.

Încărcare wireless se face prin inducție, iar ceasul este compatibil cu toate dispozitivele Samsung de la Android 5.0 încoace și cu cel puțin 1.5 GB de RAM, iar cu iPhone de la iPhone 5 încoace și cu sistem de operare de la iOS 9.0 încoace.

Am ajuns și la preț, iar din punctul meu de vedere ceasul își merită banii. La Orange este disponibil la 299 euro, adică tot atât cât costă un smartphone mid-range.

Dacă ai un smartphone flagship de la Samsung sau de la alt producător, pe care ai dat cel puțin 800 euro, dar înțelegi și beneficiile unui smartwatch de acest tip, nu trebuie să spun mai multe.

Din câte știu, dacă mergeți și cumpărați smartwatch-ul Galaxy Watch din magazinele Orange, puteți inclusiv să îl luați în rate (nu e valabilă și online oferta), cu până la 18 rate egale.

Dacă mai aveți și alte curiozități despre Samsung Galaxy Watch, le aștept în comentarii. Pe mine m-a convins!

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
COMENTARII

Comentarii

comentarii

 
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!