Home Smart Gadgets Huawei Band 3 Pro este o brățară pe care să o faci...

Huawei Band 3 Pro este o brățară pe care să o faci cadou de sărbători

0
Huawei Band 3 Pro este o brățară pe care să o faci cadou de sărbători

Folosesc de peste o lună brățara Huawei Band 3 Pro și vă voi spune și vouă ce am descoperit, până acum, despre acest produs.

După o lună de utilizare, pot spune că brățara fitness este potrivită pentru entuziaștii de mișcare. Dar nu excludem pe cei care abia acum fac “primii” pași în această “lume misterioasă” a traiului sănătos prin sport și mișcare.

Brățara este un motivator în plus care îți amintește și te determină să faci mișcare. Odată ce ți-ai stabilit un număr de pași, zilnic, brățara te va ține la curent permanent cu progresul realizat. Îți va aminti din oră în oră să te ridici de pe scaun și să faci puțină mișcare.

Ca o persoană care uită să facă o pauză de la calculator din oră în oră, pot spune că această funcționalitate este extrem de utilă.

Mai mult, dacă ești utilizator de iOS, iar Apple Watch este în afara bugetului tău, Huawei Band 3 Pro funcționează și cu dispozitivele iPhone.

Design-ul este mult îmbunătățit comparativ cu modelul anterior

Primul lucru pe care îl observăm este că Huawei a îmbunătățit design-ul produsului, comparativ cu predecesorul său.

Huawei Band 2 Pro avea o curea cu un tipar destul de monoton și un sistem de prindere care mă face să reconsider ca opțiune produsul respectiv. În schimb, Huawei Band 3 Pro vine cu o curea ce are un model cu striații, plăcut atât la vedere, cât și la atingere. Sistemul de prindere este unul convențional, pe care îl găsim la orice ceas, mult mai bun, comparativ cu cea a Band Pro 2.

De asemenea, o schimbare majoră pe care Huawei a adus-o acestui nou produs este dimensiunea diplay-ului.

Avem un display nu mai mare, ci considerabil mai mare comparativ cu Band 2 Pro. Uitându-ne la dimensiunea display-ului Band Pro 2, nu pot să înțeleg cum puteau utilizatorii să obțină informații relevante. Este foarte greu fără a forța vederea, ori fără a duce brățara cât mai aproape de ochi.

Mărirea suprafeței pe care display-ul o ocupă este cea mai bună îmbunătățire pe care Huawei o putea aduce acestui produs.

Spatele brătării și sistemul de încărcare au rămas aceleași. Este simplu și ușor de utilizat. Huawei a ales să păstreze acest stil minimalist, special creat pentru oamenii în mișcare. Un produs mare și robust pur și simplu nu își găsește locul în obiceiul de consum al persoanelor dinamice.

Sistemul de încărcare este foarte mic și perfect pentru încărcarea dispozitivului de la laptop sau de la o baterie externă.

Huawei Band 3 Pro are un display mai mare

Huawei Band 3 Pro are un display AMOLED de 0,95 inchi și o rezoluție de 240 x 120 pixeli.

Am menționat mai devreme dimensiunea foarte mică a ecranului Band 2 Pro. Pentru a vă face o idee cât de mare este diferența între cele două, Band 2 Pro are 0,91 inchi cu o rezoluție de 128 x 32 pixeli. Mai mult, Band 2 Pro este monocrom, comparativ cu Huawei Band 3 Pro, care are ecran color.

Tot la nivel de design îmi place noua abordare a formei display-ului. Acesta nu mai este alungit, cu colțuri “prea” rotunjite. Huawei Band 3 Pro are un display dreptunghiular, cu colțuri rotunjite foarte discret. Asta ce îi conferă un aer mai serios. Fără să exagerez, Band 2 Pro parcă este o brățară potrivită mai mult pentru fete sau copii de până în 12 ani. Eu, ca bărbat, nu aș fi purtat așa ceva.

Funcționalitățile și interfața îmbunătățită fac din Huawei Band 3 Pro un veritabil centru de comandă al sănătății corporale și mentale

Huawei Band 3 Pro are GRPS integrat (un sistem de telecomunicații care oferă conexiuni rapide la internet pentru telefoane mobile). Acesta poate fi monitorizat și prin alte metode cum ar fi GAL (Galileo) sau GLNSS (Glasnost). Galileo este sistemul de navigație prin satelit al Europei, iar Glasnost este sistemul de navigație rusesc.

Practic, aceasta este funcționalitatea cu care Huawei Band 3 Pro se mândrește. Livrază înregistrări mult mai exacte, cu privire la traseul și distanța parcursă. Acest lucru este posibil fără a fi nevoie de un smartphone.

Huawei Band 3 Pro monitorizeaza pașii, distanța parcursă, calitatea somnului, ritmul cardiac, apelurile primite, evenimentele din calendar, alarmele de la ceas și SMS-urile.

Pentru monitorizarea activităților de mișcare, brățara are 4 tipuri de senzori: un senzor pentru accelerația gravitațională pe 6 axe, senzor pentru ritmul cardiac, senzor cu infraroșu și GPS.

Spuneam că brățara este potrivită pentru entuziaști și pentru că este rezistentă la apă, deci potrivită pentru cei care merg în drumeții și se confruntă cu medii umede sau pot fi supuși unor accidente. Dar, activitatea trebuie monitorizată fie că vorbim despre alergare, fie că vorbim despre înot, iar pentru toate astea brățara oferă suport.

La nivel de monitorizare a ritmului cardiac, față de Band 2 Pro, Huawei Band 3 Pro vine cu o funcționalitate îmbunătățită, respectiv o alarmă de monitorizare a pragul superior. Brățara te va avertiza atunci când ritmul cardiac este peste limita normală.

Huawei Band 3 Pro are cea mai nouă versiune TrueSleep

Huawei Band 3 Pro beneficiază și de a doua versiune a tehnologiei, dezvoltată de Huawei, de monitorizare a somnului: TrueSleep. Producătorul spune că această tehnologie nu numai că monitorizează somnul, dar poate și să identifice probleme care pot să apară în timpul somnului, cum ar fi somnul întrerupt sau somnul ușor.

Interfața este prietenoasă, nu este deloc complicată și oferă informații punctuale, fără multe “floricele”, care să facă aplicația să pară “high-tech”. Nici prea mult, nici prea puțin. Suficient, aș spune eu.

Bateria oferă o durată de funcționare de aproximativ 8 zile, la o utilizare moderată, fără sesiuni de monitorizare a ritmului cardiac în timpul alergării. Este un timp pe placul meu, mai ales că vorbim despre un dispozitiv cu ecran color și cu foarte multe funcționalități, mai multe la număr decât cele pe care le găsești pe o brățară fitness normală.

Huawei Band 3 Pro este o brățară care merită să fie pe lista scurtă, dacă vrei un asistent de mișcare

La un preț de aproximativ 499 lei, Huawei Band 3 Pro este un candidat foarte bun, care se poate bate cu orice dispozitiv din clasa sa, în intervalul de preț 350 – 600 lei.

Experiența cu Huawei Band 3 Pro a fost una foarte plăcută, iar până voi găsi un alt dispozitiv similar, mai bun, mă voi rezuma la a-l folosi pe acesta.

Un lucru nu mi-a plăcut, totuși, dar probabil și din cauză că nu am avut timp să aprofundez. Este vorba de lipsa unui număr mai mare de fețe de ceas pentru afisaj. În acest moment am disponibile doar două. Am făcut o actualizare firmware, dar nu s-a schimbat nimic. Voi mai insista pe subiect, iar când găsesc soluția, voi reveni cu o completare la acest articol.

Voi ce tip de brățări fitness folosiți și ce face sunt funcționalitățile fără de care nu puteți să stați? Lăsați-ne mesajele voastre în comentarii. Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube Noobz, pentru că acolo găsiți review-urile video la produse.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version