SHARES

Am testat un scaner compact Brother pentru birou care costă 1500 lei

Mădălina Gănescu
- 23 nov. 2018 în Periferice

Indiferent de activitățile personale sau profesionale pe care le desfășurăm zilnic, dispozitivele de tehnologie compacte și portabile ne pot ajuta să economisim timp, nervi și bani.

În articolul de astăzi vreau să vă vorbesc despre un scaner portabil nou pe care l-am testat, despre cât de important este un astfel de dispozitiv în biroul oricărei persoane și când merită să plătești 1500 lei sau mai mult pe un scaner.

La Noobz, folosim de 2 ani de zile un scaner portabil Brother DS-820W, dar pe măsură ce se dezvoltă afacerea, colaborările sunt din ce în ce mai multe și lucrăm la și mai mult conținut, numărul documentelor crește.

Ar fi fost ideală o lume în care toată birocrația să se țină în format digital, dar mai e mult până acolo, așa că trebuie să ne descurcăm cu ceea ce avem.

Astfel, ne-am gândit să cerem pentru testare fratele mai mare al scanerului de la birou, Brother ADS-1700W, să vedem dacă din punct de vedere al productivității și al timpului avem de câștigat.

În plus, DS-820W îl folosim foarte mult în mașină sau când suntem între evenimente. La birou, avem nevoie de un scaner care să suporte o capacitate mai mare de documente și să nu presupună neapărat prezența unei persoane care să introducă pe rând documentele.

Da, avem o imprimantă Brother DCP-1610WE care vine cu scaner încorporat, dar e potrivită mai degrabă pentru scanarea unui act de identitate sau a unei simple anexe de contract. În schimb, pentru scanarea unui teanc de documente, e ceva mai greoi procesul de scanare cu ea.

Văzusem scanerul pentru birou Brother ADS-1700W de ceva vreme și chiar mă întrebam dacă își merită banii cu adevărat sau dacă nu cumva fratele mai mic pe care îl avem deja este mai bun. Așa că, l-am luat și l-am pus la treabă.

Câți dintre voi ați întâmpinat până acum situații în care v-ați fi dorit să aveți un scaner portabil la voi? Unii producători de smartphone-uri s-au gândit să integreze funcții de scanare direct în telefoane, dar încă nu am ajuns în punctul în care fiecare dispozitiv de telefonie mobilă să ofere acest beneficiu.

În plus, scanarea cu telefonul este parțial productivă. Spre exemplu, dacă ai de scanat rapid cartea de identitate sau permisul de conducere, e bine. Dar dacă ai de scanat o mapă cu documente pe care trebuie să le transmiți mai departe sau trebuie să le arhivezi într-un interval de timp limitat, lucrurile se complică.

Să luăm cazul în care trebuie să transmiți contabilului peste 100 de facturi înregistrate în ultima lună. Sau să ne gândim la situația în care lucrezi într-un birou notarial, de avocatură sau într-o agenție imobiliară, unde se perindă pe birouri zilnic zeci de mape cu zeci de documente pentru fiecare client.

Pentru astfel de cazuri și nu numai Brother ADS-1700W e fix ceea ce trebuie

Vorbim despre un scaner nu doar compact, ci și portabil. Pe un birou, ocupă cam la fel de mult spațiu cât ocupă o agendă, iar dacă vrei să o muți în altă parte, e super simplu de transportat și nu e deloc greu.

Scanerul are un alimentator automat de documente (ADF) de 20 de coli cu fantă dedicată pentru carduri ID din plastic. În plus, scanează către PDF, fișier, server de email, rețea, flux de lucru și USB host.

Un mega avantaj, pe lângă faptul că e compact, ține de conexiunea wireless. Dar, zic să iau pas cu pas lucrurile, să înțelegeți și mai bine de ce spun că își merită banii.

Cel mai mare avantaj este productivitatea, care pentru mine se traduce prin reducerea timpului petrecut cu sarcinile repetitive din timpul scanării. Cu Brother ADS-1700W o dată ce ai introdus documentele în alimentator, aceste sunt scanate automat, iar destinația o poți selecta din comenzile rapide de pe ecranul tactil.

Poți să personalizezi modul în care vrei să scanezi. Astfel, reduci riscul de erori și economisești timp.

Pentru că are o fantă dedicată pentru scanare carduri de identitate, cred că este extrem de potrivit pentru toate birourile în care sunt solicitate copii ale acestor tipuri de acte, de la buletin la permis de conducere sau alte carduri.

Pentru că are suport pentru scanare wireless, poți să utilizezi scanerul împreună cu toți colegii din birou. Pur și simplu așezi Brother ADS-1700W oriunde în birou și te conectezi la el de pe dispozitivul mobil sau laptop.

Îmi place foarte mult la acest scaner de birou că nu trebuie să mai stau să schimb sau să introduc foile pentru scanare în dispozitiv. Dacă la o multifuncțională și la scanerul nostru faci asta, cu ADS-1700W nu mai e nevoie.

Acest model de scaner are o viteză de scanare de până la 25 de coli pe minut, scanează duples documente cu mai multe pagini, iar documentele pot fi salvate rapid pe PC, server de email, USB host, rețea și FTP/SFTP.

Deși a fost gândit pentru birourile unde spațiul este limitat, eu îl recomand pentru toate tipurile de birouri. Are un design atractiv, se integrează în orice decor, poate fi așezat pe birou, pe un raft, pe jos, pe scaun, pe o măsuță de cafea – ce mai, oriunde.

Dincolo de asta, nu știu dacă v-ați numărat vreodată obiectele din birou sau din casă, dar vă spun sigur că sunt mii sau poate chiar sute de mii la număr. Așa că, nu ne rămâne decât să abordăm stiluri de lucru și de locuit ceva mai compacte.

E greu să adopți un stil minimalist, dar poți să te orientezi către echipamente de lucru cu dimensiuni mici, care să ofere rezultate la fel sau mai bune coparativ cu echipamentele medii și mari.

Pentru că am avut cu ce să compar, concluzia este că Brother ADS-1700W nu înlocuiește un scaner portabil cum este DS-820W sau scanerul unei multifuncționale.

Fiecare are rolul său, iar până nu experiementezi situații în care ai de scanat zeci sau sute de documente pe zi, în intervale limitate de timp, nu poți să înțelegi de ce ar investi cineva 1500 lei sau mai mult într-un scanner.

Ce trebuie să mai știi înainte de a cumpăra scanerul Brother ADS-1700W e că nu vine cu o baterie încorporată. Ceea ce înseamnă că trebuie conectat permanent la o sursă de energie electrică.

În plus, în cutie nu ai disponibil un cablu USB, iar scanarea paginilor se desfășoară ceva mai lent când, totuși, alimentezi prin USB, de la laptop sau PC.

Dacă scanerele pe care le întâlnim în mod regulat în birouri au capacitate de scanare de 500 de pagini pe zi, acest scaner de la Brother scanează până la 1000 de pagini pe zi, adică dublu.

În comparație cu alte scanere compacte de pe piață, ADS-1700W se distinge prin toch screen-ul color pentru configurarea echipamentului.

Ce e drept, nu am testat scanere compacte de la alte branduri, dar performanțele Brother ADS-1700W sunt de apreciat. Din câte am mai documentat, comparativ cu echipamentele corespondente, de la alți producători, scanerul ADS-1700W oferă aproximativ aceleași performanțe, la  un preț mai accesibil.

Recomand Brother ADS-1700W pentru firme de contabilitate, agenții de publicitate și PR, firme de avocatură sau notariate, retaileri sau pur și simplu pentru firmele care au trecut de nivelul începător și sunt la partea de dezvoltare.

Înainte să închei articolul, m-am gândit să vă las și un mic ghid de selecție a unui scaner pentru birou. Sunt 6 pași de care zic că e bine să ții cont, dacă vrei să scoți maximum din echipamentul ales.

În funcție de bugetul disponibil, alege scanerul care îți oferă cele mai multe beneficii dintre cele enumerate mai jos:

1. În perioada următoare va crește volumul de scanare la birou? Asigură-te că vei avea o mașină capabilă să scaneze cantități mari de documente.

2. Să cumperi un scaner capabil să scaneze sute de pagini pe zi este bine, dar e și mai bine dacă beneficiezi de un scaner cu o capacitate de scanare a mii de pagini pe zi.

Modelul testat recent de noi de la Brother, este și compact, scanează și 1000 de pagini pe zi, de 2 ori mai multe decât reușesc scanerele competitorilor pe aceeași clasă de produs.

3. Interesează-te câte tipuri de documente pot fi scanate cu echipamentul ales. Nu contează doar numărul, ci și formatul acestora. Brother ADS-1700W scanează cărți de identitate și documente de diferite dimensiuni, până la A4.

4. Urmărește scanerul care îți permite să scanezi simplu și rapid și nu te limitează la o singură rețea.

Optează pentru un scaner la care poți conecta mai multe dispozitive în același timp, de la care poți scana nu doar pe fir, ci și wireless și la care poți adăuga inclusiv un stick USB sau un card de memorie.

Brother ADS-1700W are port USB, pe când Brother DS-820W are port pentru card SD.

5. Cât de mult ești dispus să plătești pentru un scaner, atât de bune vor fi rezultatele pe care le vei avea cu acesta.

Dacă alegi un scaner ieftin, s-ar putea să te coste pe termen lung. Este important să găsești un echilibru între preț și funcțiile pe care le oferă scanerul.

6. Este esențial în lumea în care trăim să poți scana wireless. Acum, există destul de multe scanare cu funcție de scanare wireless, așa că urmărește acest detaliu, să nu cumva să alegi un preț mic și să pierzi un beneficiu atât de mare.

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
COMENTARII

Comentarii

comentarii

 
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!