Home FILM The Christmas Chronicles e un film pentru copilul din tine

The Christmas Chronicles e un film pentru copilul din tine

0

Am avut un weekend destul de încărcat. Cu un drum lung de 5 ore dus, 6 ore întors, de la părinți din Bacău. Am prins ceață pe traseu în proporție de 80% din drum, iar frigul a contribuit și el la descărcarea bateriilor noastre. Dar, măcar la destinație m-a așteptat o întâlnire cu The Christmas Chronicles (Cronicile Crăciunului).

Acasă, tot ce ne-am mai dorit a fost să vizionăm un film light. Care să ne relaxeze și să nu implice foarte mult efort de concentrare.

Pe drumul de întoarcere m-am uitat de pe smartphone la un film documentar mai vechi de pe Netflix, ”Forks Over Knives”. Pe care îl mai văzusem acum ani de zile, dar nu l-am înțeles suficient de bine. Acum, după 10 luni fără carne, am considerat că e un moment bun să îl revăd.

The Christmas Chronicles (Cronicile Crăciunului) – Povestea unui Moș Crăciun modern

În articolul de astăzi o să vorbesc despre Moș Crăciun și cel mai nou film de Crăciun de pe Netflix: ”The Christmas Chronicles”.

Kurt Russell îl joacă pe Moș Crăciun. Darby Camp cu Judah Lewis îi înterpretează pe cei doi frați care aproape distrug Crăciunul.

Nu vă așteptați să vizionați scene pe care nu le-ați mai văzut și în alte filme, dar cu alte personaje. În schimb, așteptați-vă să fiți surprinși de lumea din sacul Moșului.

Avem parte de un mix între tradițional și animație. The Christmas Chronicles este, în fond, un film pentru întreaga familie. O să râdeți, o să oftați și o să vă fie dor să fiți din nou copiii.

Moș Crăciun din ”The Christmas Chronicles” nu e chiar Moșul cu barba albă pe care îl vedem pe TIR-ul din reclamele Coca-Cola. Dar cu siguranță nu o să vă displacă energicul și șarmantul Kurt Russel sau Crăciunița lui, parteneră, de altfel, și în viața reală.

Un film care nu lasă copilul din tine să moară

Acțiunea începe din momentul în care cei doi frați, Kate și Teddy Pierce vor să îl prindă în fapt pe Moș Crăciun și să îl filmeze. Planul lor este unul spontan și vrea să surprindă momentul când Moșul lasă cadourile sub brad, în noaptea de Ajun.

Nu o să vă spun ce și cum se întâmplă mai departe. Nici mie nu îmi plac spoilerele. Dar vă recomand să vizionați filmul cu cei dragi. Dacă nu în seara de Ajun de Crăciun, măcar într-una din zilele de Crăciun.

Pe IMDb filmul a luat nota 7,5 din 10. Eu îi dau 8, pentru că am văzut filme de Crăciun și mai slabe de atât. În plus, apreciez mult costumația Moșului, barba sa naturală, ca de altfel și animația din sacul lui.

Recomand să vizionați ”The Christmas Chronicles” de pe un televizor cu o diagonală mai mare. Măcar de 126 cm, dacă nu chiar 139 cm sau mai mult. Noi l-am văzut de pe Philips Ambilight seria 7303 de 126 cm. Dar cred că mergea și mai bine pe 139 cm.

În final, simțeam nevoia de colinde și de ceva mai multă spiritualitate în film, căci despre asta este Crăciunul. Ai parte de comedie, de acțiune, dar prea puțină iubire și conexiune cu fantasticul și divinitatea.

Crăciunul ne ajută să ne amintim că trebuie să fim buni. Ne amintește de nașterea Domnului, ne provoacă la năzbâtii și ne readuce alături de cei dragi.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version