SHARES

3 luni cu Panasonic DMC-G80 și încă nu am învățat totul despre el

Mădălina Gănescu
- 7 dec. 2018 în Foto & Video

Timp de 3 luni de zile am utilizat camera foto mirrorless Panasonic Lumix DMC-G80, care ne-a ajutat să filmăm 90% din conținutul video pe care l-am urcat din septembrie până astăzi pe canalul de YouTube Noobz.

Pentru că a venit momentul să înapoiem camera, am zis că e un moment bun să vă și spunem câteva cuvinte despre exeriența noatră cu G80, așa că vă invităm să dați play la videoclipul de mai sus.

Noi am folosit în tot acest timp obiectivul standard zoom 12-60 mm, cu montură Micro 4/3. Partea tehnică a aparatelor foto/video încă o descoperim, motiv pentru care nu intrăm foarte mult în specificații, ci o să tratăm aspectele de bază, necesare oricărui fotograf amator sau începător.

Parcă obiectivul 12-60 mm nu îți spune prea multe lucruri. Dar, tot ce trebuie să știi despre el este că are o distanță focală foarte bună, ceea ce îl face versatil și permite o varietate de contexte nu doar pentru fotografiere, ci și pentru video.

Am folosit camera G80 în principal pentru înregistrările video 4K, dar am mai tras din când în când și fotografie de produs. Ei bine, dacă pentru filmările wide obiectivul este tot ce ai nevoie, pentru filmările detaliu sau pentru fotografiile de produs și/sau detaliu nu este cel mai potrivit.

Dacă vrei să te axezi pe fotografie de tip portret sau detaliu pe produs, spre exemplu, mai potrivit ar fi un obiectiv macro cu o distanță focală de 45 mm.

Noi am filmat foarte bine cu Lumix G80 la evenimentele de presă, la conferințe și de la birou, unde am înregistrat pastile din #CeZiceGănescu sau diferite review-uri.

Ne pare rău că ne despărțim de Panasonic Lumix DMC-G80. Ne-am fi dorit să îl folosim ceva mai mult, cu mai multe obiective, dar din păcate trebuie să plece mai departe, la colegi de-ai noștri, care o să îl testeze și dintr-o altă perspectivă decât cea video.

Concluzia este că, dacă aveți în plan să vă cumpărați o cameră mirrorless care să vă ajute să filmați, fie pentru vlogging, fie pentru review-uri sau tutoriale sau de ce nu, să imortalizați scene importante din viața voastră și a celor dragi, Lumix G80 de la Panasonic merită investiția.

Prețul acestuia este de 3200 lei la F64.ro, obiectivul pe care l-am folosit noi îl găsiți la 2180 lei, iar dacă vreți un obiectiv pentru macro, mai trebuie să scoateți încă o dată banii pe care îi învestiți în body.

Dacă sunteți creatori de conținut la început de drum, cu siguranță după 6 luni de zile de filmare cu G80 veți putea ajunge să amortizați investiția.

Cu un stabilizator bun, puteți chiar să filmați la evenimente, fie ele corporate sau private. Din toate ofertele pe care le-am văzut până acum pe piață, la un preț de până într-o mie de euro, Lumix G80 ni se pare cel mai ofertant.

Noi am fost foarte mulțumiți de Panasonic Lumix DMC-G80, îl considerăm o investiție inspirată și dacă încă nu sunteți convinși, mai dați play la videoclipurile pe care le-am urcat în ultimele 3 luni de zile pe YouTube Noobz, la care vă invităm să vă abonați, dacă nu ați făcut asta deja.

Lăsați întrebările voastre în comentarii, iar noi vă vom răspunde în cel mai scurt timp.

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
COMENTARII

Comentarii

comentarii

 
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!