Home Divertisment Online Facebook și Instagram elimină influenceri de pe platforme

Facebook și Instagram elimină influenceri de pe platforme

0

Facebook și Instagram elimină de pe platforme influenceri care încalcă politicile împotriva persoanelor periculoase. Până acum, Alex Jones, Paul Joseph Watson, Milo Yiannopoulos și Laura Loomer au fost eliminați.

Nu e prima dată când Facebook interzice accesul pe platformă persoanelor periculoase. De-a lungul timpului, indivizi sau organizații care promovează sau încurajează violența și ura față de o ideologie au fost eliminați.

Facebook înlătură o serie de figuri politice de extremă dreapta și/sau antisemite. Printre acestea se numără Louis Farrakhan, Paul Joseph Watson și Laura Loomer. Conturile acestora au fost șterse atât de pe Facebook, cât și de pe Instagram.

Facebook și Instagram elimină influenceri

”Procesul pentru evaluarea potențialilor violatori este extins și e ceea ce ne-a dus la decizia de a elimina aceste conturi astăzi.”, spune reprezentantul Facebook.

Fondatorul Infoward, Jones,  a fost eliminat anul trecut de pe Facebook pentru hărțuire și discurs de ură. În februarie, Facebook a mai șters alte 22 de pagini asociate acestuia și afacerii sale. Jones a continuat să promoveze teorii conspiraționale. Ca de altfel și argumente nefondate, cum că masacrul de la școala primară Sandy Hook nu a avut niciodată loc. Urmăritorii acestuia au urmărit și hărțuit familiile victimelor, lucru ce le-a forțat să se mute și să se ascundă frecvent.

Watson este editor la Infowars și asociatul lui Jones. Farrakhan este liderul Nation of Islam și este cunoscut pentru afirmațiile homofobe și anti-semite. Nehlen este un politician alb supremacist care a fost în trecut interzis pe Twitter.

Yiannopoulos este un instigator extrem de dreapta care a fost interzis pe Twitter după ce a instigat un val de abuz rasist. Loomer este un activist de dreapta care recent a numit Islamul drept ”cancerul umanității” într-un Storie pe Instagram, care ulterior a fost șters.

Facebook  nu a dezvăluit toate incidentele care au dus la eliminarea conturilor. Decizia se pare că a fost luată în urma unei perioade mai lungi de verificări.

Decizia a luat în calcul comportamentul grupului atât online, cât și offline, spune Facebook

Factorii care au dus la eliminarea de pe rețelele social media au inclus acte de ură și violență. Aceștia au instigat la acte de violență înrădăcinate în prejudecăți rasiale și etnice. Ei au folosit discursuri de ură pe profilurile lor. ”Dacă au mai fost eliminate anterior pagini sau grupuri, asta poate duce și la eliminarea contului”, mai spune Facebook.

În decembrie anul trecut și apoi în februarie, Jones a apărut în videoclipuri alături de Gavin McInnes. Acesta din urmă a fost catalogat de Facebook drept persoană publică care instigă la ură. Yiannopoulos i-a lăudat public pe McInnes și activistul de dreapta Tommy Robinson. Acesta din urmă a fost, de asemenea, stabilit de Facebook drept persoană care instigă la ură.

Loomer s-a afișat alături de McInnes în decembrie. Recent, ea a declarat că susține activistul de dreapta Faith Goldy. Faith a fost eliminată de pe Facebook după ce a postat videoclipuri rasiste pe contul său.

Abonează-te la YouTube Noobz

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version