Home Divertisment Aplicaţii Noobz la Observator A1 despre aplicații, securitate și 5G

Noobz la Observator A1 despre aplicații, securitate și 5G

0

Noobz la Observator A1! Bogdan Alecsandru și Anamaria Gudu ne-au invitat să începem ziua de sâmbătă la Observator Antena 1. Am vorbit despre aplicații, securitate și 5G. Desigur, 14 minute nu sunt suficiente pentru aprofundare, dar găsiți toate informațiile necesare la o simplă căutare pe Noobz.ro.

Vorbim despre aplicații care ne fac, sau nu, viața mai ușoară. Despre aplicații de călătorie, de banking, de sănătate și aplicații pentru copiii. Încercăm să înțelegem cum ne dăm seama ce aplicații sunt bune și ce aplicații reprezintă un pericol pentru utilizator. Reamintim cât de importantă este securitatea aplicațiilor și că în orice moment, dacă nu iei măsuri de precauție, poți fi atacat.

Aplicațiile nu sunt un pericol, atât timp cât știi pe care să le alegi pentru a le folosi pe termen lung. Îți spunem care sunt criteriile alegerii unei aplicații și cum îți dai seama că e ce trebuie pentru tine.

Noobz la Observator A1

Folosim zeci de aplicații pe smartphone sau desktop, dar de puține ori ne gândim și la securitatea datelor pe care le distribuim în ele. Luăm în calcul mai rar riscurile și ne concentrăm de fiecare dată pe cât de utile sunt aceste aplicații.

Ce nu știu mulți utilizatori este că 90% dintre aplicații au avut de-a lungul timpului două din zece cele mai mari riscuri de securitate. Din păcate, 50% din companii nu alocă în prezent buget pentru securizarea aplicațiilor, lucru ce duce la amenințări tot mai dese din partea hackerilor.

Chiar săptămâna aceasta, una dintre cele mai utilizate aplicații de mesagerie, WhatsApp a primit un update de securitate major. Este esențial ca dezvoltatorul aplicației să urmărească în permanență evoluția aplicației și vulnerabilitățile acesteia. Astfel încât, datele tale să fie în permanență în siguranță. Vulnerabilitatea căreia i s-a adresat update-ul este NSO Pegasus, un spyware care poate porni camera și microfonul telefonului și colecta email-uri, mesaje și date despre locația ta.

Iar dacă e să vorbim despre rețeaua de telefonie 5G, știm că Vodafone a lansat serviciul în România săptămâna aceasta. Dacă ne este util în calitate de consumatori casnici, e discutabil. Dar dacă este să vorbim despre beneficiile rețelei 5G pentru parcurile industriale. Exemplu, săptămâna aceasta, în Suedia au început testările unui camion autonom manevrat de la distanță prin rețeaua 5G.

Așteptăm să ne scrii în comentarii ce alte subiecte din tehnologie vrei să mai abordăm în aparițiile TV.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version