Home Recomandăm Se întâmplă în tech miercuri, 26 iunie 2019

Se întâmplă în tech miercuri, 26 iunie 2019

0

Mare parte dintre lucrurile care se întâmplă în tech miercuri, 26 iunie 2019 țin de Apple Pay. Sigur și voi ați fost luați cu asalt de postările despre acest serviciu. Dar, haideți să vedem ce companii din România anunță disponibilitatea Apple Pay pentru serviciile și produsele lor. De asemenea, vedem și ce mai anunță nou YouTube, Instagram, Twitch sau WhatsApp.

Apple Pay este disponibil pentru clienții Orange Money 

Începând de astăzi, Orange Money le oferă clienţilor săi serviciul Apple Pay. O modalitate simplă, sigură şi digitală de a face plăți. Cu Apple Pay pe iPhone, Apple Watch, iPad și Mac, clienții pot face cumpărături ușor și rapid în magazine, în aplicații și pe site-urile web.

Securitatea și confidențialitatea se află la baza serviciului Apple Pay. Astfel încât, atunci când este folosit un card de debit cu Apple Pay, numerele cardurilor nu sunt stocate pe dispozitiv şi nici pe serverele Apple. În schimb, este atribuit un număr unic al dispozitivului care este criptat și stocat în siguranță în elementul de securitate al dispozitivului utilizat. Fiecare tranzacție este autorizată cu un cod de securitate unic şi alocat dinamic.

Se întâmplă în tech miercuri, 26 iunie 2019! Clienții ING Bank Romania beneficiază de Apple Pay

Clientii ING se pot bucura de astazi de sistemul de plati Apple Pay, configurand portofelul digital pe  iPhone (modelele compatibile, de la iPhone 6), Apple Watch, iPad și Mac.

Apple Pay s-a numarat printre cele mai asteptate si comentate servicii de catre clientii ING in cursul anului trecut, pe o piata care inca se intreaba daca Romania este pregatita pentru revolutia platilor mobile.

Apple Pay este acum disponibil pentru clienții FlixBus din România

Apple Pay va fi disponibil începând de astăzi pentru clienții FlixBus din România. Astfel plățile cu telefonul mobil vor fi mai private, simple și sigure, dar și mai rapide și convenabile.

Clienții FlixBus posesori de iPhone vor avea la dispoziție opțiunea „Cumpără cu Apple Pay” înainte de efectuarea plății. Aceasta le va permite să achiziționeze biletul de autocar cu doar câteva clickuri. Detaliile plății vor fi stocate în Apple Wallet pentru fiecare utilizator.

Apple Pay este ușor de instalat, iar utilizatorii vor continua să se bucure de beneficiile oferite de cardul de credit sau de debit. Apple Pay este o tehnologie de plată contactless pentru dispozitivele Apple – iPhone SE, iPhone 6, modele ulteriore și Apple Watch.

WhatsApp testează o funcție prin care să partajezi statusul pe Facebook printr-un singur click

WhatsApp testează o funcție care va permite utilizatorilor să distribuie postările Status pe Facebook și alte servicii. Potrivit The Verge, noua funcție va permite utilizatorilor să porteze direct Statusul în Story pe Facebook.

Conținutul Status va putea fi distribuit și pe Instagram, Gmail și Google Photos. Funcția este disponibilă deja prin programul beta de la WhatsApp.

Compania nu va solicita utilizatorilor să lege direct contul de Facebook de aplicație pentru a posta Statusurile în Story. În schimb, transferul va avea loc prin partajarea de date API folosită de iOS și Android.

YouTube Music va descărca automat melodiile tale preferate

YouTube Music va descărca automat melodiile tale preferate prin funcția Smart Downloads. Astfel, vei putea avea offline până la 500 de melodii pe care le poți asculta oriunde, oricând.

Funcția va fi disponibilă pe dispozitivele Android pentru abonații YouTube Music Premium. Când va fi activată, Smart Downloads va selecta parte din melodiile tale preferate și se va asigura că vor fi disponibile pentru ascultare oriunde te vei afla.

Melodiile vor fi descărcate doar atunci când telefonul se va conecta la wireless. De asemenea, descărcare va avea loc pe parcursul nopții pentru a economisi date. Utilizatorii vor avea posibilitatea să selecteze cât de multe melodii doresc să descarce aplicația.

Se întâmplă în tech miercuri, 26 iunie 2019! Twitch testează transmisiunile live doar pentru abonați

Twitch lansează un program beta doar pentru abonați. Acesta va oferi acces la conținut doar abonaților activi, privilegiați și celor cu statut VIP. Dacă nu îți place să plătești pentru conținutul disponibil pe Twitch, nu vei mai avea posibilitatea să urmărești transmisiunile live ale creatorilor tăi preferați.

În schimb, noua politică Twitch va ajuta creatorii să fie răsplătiți de către fani pentru sesiunile lor live. Utilizatorii care refuză să se aboneze vor primi un preview al acestor transmisiuni, cu acces imediat dacă aleg să se aboneze.

Videoclipurile la cerere vor fi disponibile abonaților, în vreme ce clipurile nu vor avea restricții.

Google îți permite acum să ștergi automat istoricul locațiilor

Google se ține de cuvânt și îți permite să ștergi automat activitatea și datele despre locațiile în care ai fost. Compania lansează o unealtă de ștergere a istoricului de locații pe Android și iOS. Astfel, acum ai la îndemână o soluție relativ simplă prin care să limitezi plaja de urmărire Google.

Poți alege între a șterge datele după trei sau 18 luni. Nu poți șterge datele după 24 de ore, dar tot este mai bine decât să fie datele disponibile ani de zile la rând în istoricul Google. 

Se întâmplă în tech miercuri, 26 iunie 2019! Instagram îți va livra reclame în feed-ul Explore

Instagram te surprinde cu reclame în toate modurile posibile. De acum, așteaptă-te să fii targetat cu reclame inclusiv în feed-ul Explore. În ”următoarele câteva luni”, Instagram plănuiește să lanseze reclame printre fotografiile și videoclipurile din Explore.

Acestea vor funcționa la fel ca orice alte reclame din feed. În continuare, vei putea să administrezi reclamele pe care nu vrei să le vezi și poți alege să nu mai primești reclame de la anumite branduri.

Statisticile arată că lunar, mai bine de jumătate dintre utilizatori vizitează Explore. Astfel, putem înțelege de ce Instagram a decis să aducă reclame și în acest spațiu.

YouTube îți permite să ascunzi canalele din recomandări

YouTube adaugă o serie de funcții noi, care le vor permite utilizatorilor să aibă mai mult control asupra videoclipurilor care le apar pe homepage, lângă sugestiile ”URMEAZĂ”.

Schimbările vor fi sesizabile începând de miercuri pe Android și iOS. Pe desktop vor ajunge în perioada următoare. Pentru că YouTube recunoaște că nu nimerește de fiecare dată sugestiile, va permite utilizatorilor să șteargă canalele recomandate nedorite.

Va trebui să apeși meniul din trei puncte de lângă video și să selectezi ”nu mai recomanda canalul”. YouTube va încerca astfel să te ajute să găsești mai ușor conținutul dorit.

Asta se întâmplă în tech miercuri, 26 iunie 2019. Dacă mai ai și alte subiecte interesante din tehnologie, așteptăm să ne scrii în comentarii.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version