Home Recomandăm Se întâmplă în tech vineri, 02 august 2019

Se întâmplă în tech vineri, 02 august 2019

0

Vineri avem noi știri în ce se întâmplă în tech sâmbătă, 03 august 2019. Aflăm planurile Google pentru dispozitivele Android, Samsung lansează un nou laptop, Roblox care întrece Minecraft, iar YouTube care aduce o actualizare importantă algoritmului său. Haideți să vedem știrile pe larg.

Google va percepe taxe motoarelor de căutare pentru a fi soluția implicită pentru dispozitivele Android

Începând cu anul 2020, Google va oferi motoarelor de căutare posibilitatea de a furniza serviciile de căutare pentru dispozitivele Android. Opțiunea de a alege un furnizor al serviciilor de căutare va apărea atunci când configurezi prima dată dispozitivul.

După ce utilizatorul a ales opțiunea, motorul de căutare va fi cel implicit folosit pentru căutările de pe acel dispozitiv. Alegerea se va aplica și pentru browserul Chrome, dacă acesta este instalat pe dispozitiv. Motoarele de căutare vor trebui să plătească Google de fiecare dată când un utilizator alege să utilizeze serviciul oferit de acestea. Cei care vor apărea printre opțiuni vor fi stabiliți în urma unui proces de licitație. Primii trei care licitează cel mai mult vor intra ca opțiune în ecranul de selecție, alături de motorul de căutare Google.

Anunțul de astăzi vine ca urmare a amenzii colosale de 5 miliarde de dolari, pe care Google a primit-o pentru acuzații de antimonopol. Ordonanță dată în 2018 impune Google să oprească impunerea motoarelor de căutare și aplicațiile sale pentru Android. Comisia Europeană a lăsat la latitudinea Google modalitatea prin care să intre în legalitate.

Google Fit primește Dark Mode

Pe lângă modul Dark, aplicația Google Fit va beneficia și de îmbunătățiri ale funcționalității de monitorizare a somnului.

Utilizatorii Google Fit vor putea activa modul întunecat pentru a putea vedea mai ușor reprezentările grafice ale progresului lor zilnic. De asemenea, aplicația va avea un mod mai bun de monitorizare a tiparului de somn, atunci când aplicația este utilizată cu brățări care au această funcționalitate.

Dark Mode poate fi activat din setările care pot fi accesate de la secțiunea de profil. Google începe distribuirea acestei actualizări treptat, începând cu săptămâna viitoare.

Detalii despre Samsung Galaxy Book S

Aflăm detalii despre Galaxy Book S, un nou laptop de la Samsung. Informațiile au fost publicate de către Evan Blass, iar pozele indică un dispozitiv cu un raport de 4:3 și o tastatură monocoloră, design care seamănă foarte mult cu dsipozitivul Surface de la Microsoft.

Cu toate acestea, dispozitivul păstrează elementele de design de la celelalte laptopuri Samsung. Detaliile despre specificații nu sunt numeroase. Putem observa un singur port USB-C și un port jack pentru căști. Despre procesor nu avem detalii, dar se speculează că ar folosi un Snapdragon 855 și 8GB RAM.

Noul Galaxy Book S va fi, cu siguranță, răspunsul Samsung la dispozitivele Microsoft Surface.

Se întâmplă în tech vineri: Roblox întrece Minecraft înregistrând 100 million de jucători în fiecare lună

Roblox a întrecut în popularitate Minecraft, dar o posibilă explicație ar fi și scăderea interesului pentru cel din urmă.

Deși Minecraft a avut un moment de revenire, după ce s-a declanșat nostalgia între vechii creatori de conținut, Roblox a reușit să atingă un nou hotar: 100 de milioane de utilizartori activi.

Roblox, este un joc digital similar cu comunitățile formate precum Habbo Hotel și Second Life. Compania a sărbătorit reușita cu lansarea exclusivă a unei ediții limitate de accesorii pentru jucători, care poate fi obținută gratuit. Jocul nu este deloc nou, ci a început să construiască comunitatea încă de la lansarea din 2005. Minecraft a fost lansat abia 4 ani mai târziu.

Se întâmplă în tech vineri: Youtube a adus ajustări la algoritmul pentru a favoriza conținutul de calitate pentru familie

Noua actualizare a algoritmului YouTube sugerează conținut pentru familie chiar și celor care nu urmăresc, în mod normal, acest tip de conținut.

Ajustarea a fost implementată în luna iulie. Noul algoritm a determinat scăderea vizualizărilor pe care anumiți creatori de conținut le înregistrau. Nu este foarte clar motivul pentru care YouTube a implementat această actualizare la nivel de algoritm. Deși anumite canale au observat o scădere în audiență, există canale precum PBS Kids și Mother Goose Club care au înregistrat o creștere spectaculoasă a vizionărilor și numărului de abonați.

Asta se întâmplă în tech vineri, 02 iulie 2019. Dacă mai aveți și alte subiecte interesante din tehnologie, ne puteți scrie în comentarii.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version