Home Divertisment Online Urmărirea locației telefonului tău este mai înfricoșătoare decât crezi

Urmărirea locației telefonului tău este mai înfricoșătoare decât crezi

0

Urmărirea locației telefonului poate dezvălui lucruri interesante sau ciudate despre locurile în care ne aflăm. Mulți conștientizăm faptul că nu avem parte de intimitate deplină când locația telefonului este activată.

The New York Times a publicat un raport în legătură cu locația telefonului. Acesta ne arată cât de invadat ne este spațiul privat de această funcție.

Ce arată raportul despre urmărirea locației

Site-ul a achiziționat cel mai mare fișier de date despre locația telefoanelor pe care jurnaliștii puteau pune mâna vreodată. Acesta conține peste 50 de miliarde de ping-uri, arătând locația telefoanelor a peste 12 milioane de americani, din diferite orașe din State.

Potrivit publicației, companiile forțează utilizatorii să-și ofere acordul de a fi urmăriți, argumentând faptul că datele despre locație sunt anonime și sigure. Așadar, raportul ne arată cât de departe merg companiile pentu a colecta aceste date.

Chiar și așa, The New York Times a putut identifica și urmări oficiali militari și avocați cu ajutorul datelor despre locațiile telefoanelor și informațiilor disponibile publicului. Ping-urile au arătat și alte locații, precum locurile consumatorilor de droguri sau chiar vizite la psiholog.

Ce măsuri vor fi luate în urma raportului

Raportul realizat de The New York Times a arătat faptul că nu există nicio lege federală care să protejeze confidențialitatea utilizatorilor când vine vorba de colectarea acestor informații la scară largă.

De cele mai multe ori, această industrie se bazează pe autoreglementare. Din acest motiv, legea privind confidențialitatea consumatorilor din California se va modifica, oferind protecție rezidenților.

Din acest punct de vedere, companiile private nu au nicio problemă în a colecta și distribui date. Conform surselor anonime de date despre locații, companiile pentru care acestea lucrează ar putea face abuz de date.

Aceste ping-uri au arătat locația precisă a unui telefon, între anii 2016 și 2017. Chiar dacă a trecut ceva timp de atunci, cel mai probabil nu au fost luate alte măsuri și nici nu s-au impus restricții în ceea ce privește colectarea datelor.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version