Home Divertisment Aplicaţii TikTok ar putea crea deepfake-uri

TikTok ar putea crea deepfake-uri

0
TikTok ar putea crea deepfake-uri

TikTok ar putea crea deepfake-uri. Asta pentru că ByteDance, compania care deține platforma, a integrat o astfel de funcționalitate.

TikTok este o aplicație cunoscută pentru filmulețele virale pe care utilizatorii le crează. Putem spune că este un altfel de Vine. Un Vine care a tranzitat la Musical.ly și s-a transformat în TikTok. TikTok a ajuns rapid o platformă de creare conținut foarte apreciată de tineri.

Aplicația, la fel ca Musical.ly, permite utilizatorilor să realizeze clipuri scurte de sincronizare a buzelor nu doar pe piese muzicale, ci și sketchuri realizate de alți utilizatori.

Potrivit unei informații recente, în aplicație s-a descoperit o funcționalitate care ar permite utilizatorilor să realizeze propriile deepfake-uri. Funcționalitatea face referire la Face Swap (schimbul de fețe). Această funcționalitate a fost descoperită în codul sursă a aplicației TikTok, cât și a versiunii chinezești, denumită Douyin. Funcționalitatea cere utilizatorilor să le fie scanată fața, iar apoi scanarea este transferată pe clipul video care se dorește a fi modificat.

În ceea ce privește această funcționalitate, părerile sunt împărțite. Unii văd acest demers ca o evoluție normală a tehnologiei care vine în ajutorul creatorilor de conținut. Dar sunt și voci care subliniază eventualele exploatări care ar putea avea un impact negativ asupra unor utilizatori online.

TikTok ar putea crea deepfake-uri. Ce face ByteDance cu datele biometrice?

Ce va face ByteDance cu toate acele date biometrice pe care le-ar putea colecta? Cum va afecta securitatea și intimitatea utilizatorilor care vor alege să o folosească?

Compania TikTok a declarat pentru publicația TechCrunch că acea funcționalitate nu este o funcționalitate TikTok. Mai mult, a îndepărtat codul inactiv pentru a înlătura orice urmă de suspiciune.

Cu toate acestea, întrebarea rămâne: ce căuta acel cod acolo, dacă nu aveau de gând să fie utilizat niciodată? Ce caută un cod, care poate fi testat pe mediul de producție, pe un mediu LIVE? La această întrebare doar compania TikTok poate răspunde.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version