Home Divertisment Online Twitter este folosită ca unealtă într-o campanie politică înșelătoare

Twitter este folosită ca unealtă într-o campanie politică înșelătoare

0

Bharatiua Janata, partidul aflat la conducere India, a fost acuzat că a condus o campanie înșelătoare pe Twitter. Partidul își dorea atragerea utilizatorilor platformei pentru a susține o lege controversată în India.

Guvernul Indian a aprobat legea privind modificarea cetățeniei (CAA) luna trecută. Legea ușurează felul în care minoritățile non-musulmane din țările vecine cu majoritate musulmană din Afganistan, Bangladesh și Pakistan obțin cetățenie indiană.

Criticii au avertizat că legea, împreună cu un Registru Național de Cețățeni, discriminează musulmanii minoritari din India. Legea i-ar îndepărta pe cetățeni de tradițiile seculare ale țării.

Cum s-a folosit India de o campanie înșelătoare pe Twitter

În ultimele săptămâni, zeci de mii de oameni din țară au participat la proteste pașnice în toată țara împotriva acestei legi. Guvernul a întrerupt temporar accesul la internet și la comunicațiile mobile în mai multe părți ale Indiei. Decizia a fost luată pentru a diminua din proteste.

Însă, guvernul nu dorește retragerea acestei legi. Mai mult, acesta ar fi găsit o altă modalitate de a câștiga sprijin pentru această lege. Amit Shah, ministrul de interne al țării, a trimis un număr de telefon cetățenilor, cerându-le să apeleze pentru susținerea legii CAA.

Mii de cetățeni ai Indiei afiliați la partidul Bharatiua Janata au trimis tweet-uri cu acest număr de telefon. Afiliații spuneau că oricine va apela acel număr va primi oportunități de muncă, date mobile gratuite, credențiale Netflix și chiar compania unor femei singure.

Huffington Post India a numit această mișcare „Complotul BJP” pentru a câștiga sprijin pentru legea controversată. BoomLive, o organizație de verificare a faptelor din India, a raportat apartenența mai multor persoane la partidul aflat la conducere.

Nu este prima dată când India se folosește de Twitter

În 2017, BuzzFeed News a raportat că o serie de hashtag-uri politice au apărut în prima coloană de tendințe în Twitter din India. La baza acestora ar fi fost tot partidul Bharatiua Janata.

Pratik Sinha, co-fondatorul site-ului Alt News a demonstrat anul trecut cât de ușor se pot lăsa cetățenii manipulați de politicieni să trimită diferite tweet-uri. Acesta a demonstrat printr-un document Google cu declarații pregătite și a făcut legătura cu conținutul tweet-urilor.

Din cauza ninsorilor din Kashmir, o regiune extrem de sensibilă, oamenii nu a avut acces la internet timp de patru luni. Regiunea a ajuns luna trecută în tendințele Twitter pe SUA și apoi a dispărut misterios, după ce jurnaliștii s-au întrebat cum a ajuns în listă.

Un purtător de cuvând al companiei Twitter din India a indicat site-ului TechCrunch un articol cu întrebări frecvente. Articolul ar fi trebuit să explice modul în care funcționează topicile de tendință. Însă, nimic din acel articol nu a clarificat ce stă la baza tendințelor.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version