Home PC Laptopuri HP Elite Dragonfly: Un review de care și eu aveam nevoie

HP Elite Dragonfly: Un review de care și eu aveam nevoie

0

Am testat în ultimele 3 săptămâni laptopul convertibil HP Elite Dragonfly. În ultimii doi ani de zile, de când ne ocupăm 100% de Noobz, am testat fel și fel de soluții care să ne ajute să fim mai productivi. Însă, ne-am concentrat mai degrabă pe monitoare, periferice și PC-uri puternice. Laptopurile, mai mici sau mai mari, convertibilele sau notebook-urile, cum vreți să le numiți, au trecut în planul doi.

Pentru că parte din activitatea noastră se desfășoară în deplasare, de multe ori am întâmpinat provocarea de a transporta după noi desktop-ul pentru editare și transmisiuni LIVE. Cel mai recent, am fost în Iași să testăm rețeaua 5G de la Orange. De acolo, trebuia să transmitem live pe YouTube Noobz duminica. Motiv pentru care, Cristi a fost nevoit să ia după el stația de lucru de la birou.

A fost pentru prima dată după multă vreme când aș fi dat orice să fi testat mai multe laptopuri, să văd care ar duce un live decent în deplasare. Unii ar putea spune că poți face cu orice laptop LIVE pe YouTube sau Facebook. Da, poți face dacă utilizezi camera web a laptopului sau un webcam de streaming și nu ai elemente grafice de care trebuie să te ocupi în timpul live-ului prin OBS sau alt program de acest tip.

Dacă ai de utilizat o grafică în timpul live-ului, folosești Discord sau alt program pentru interacțiuni live cu cei din comunitate, filmezi cu un mirrorless și folosești inclusiv lavaliere sau microfoane, se schimbă datele problemei.

Fără un laptop potent, nu faci treabă! Ai nevoie de o placă grafică performantă, de un procesor harnic și de suficiente porturi pentru toate cablurile pe care le ai de conectat.

Elite Dragonfly ar fi fost perfect pentru LIVE-ul din Iași

Dar, a ajuns la noi abia înainte de Crăciun. Oricum, am apucat să îl testăm în timpul ultimului live din 2019. Cristi a avut probleme cu driverele de sunet de pe desktop cu doar 2 ore înainte să intrăm live. Norocul a făcut că luasem la test de la HP notebook-ul Elite Dragonfly cu două zile înainte. Instalasem toate cele necesare pe el, mai ales pentru că urma să plecăm de Crăciun la părinți și nu am vrut să mai purtăm după noi toate sculele.

M-am ținut multă vreme la distanță de notebook-uri. Îmi plăceau la nivel de design și portabilitate. Însă, marea problemă era când ajungeam la performanțe. Pentru a viziona un film pe Netflix, un video pe YouTube și pentru a scrie texte, nu-ți trebuie cine știe ce pachet de specificații. Nici pentru Facebook, Instagram sau alte platforme social media. Poți face asta cam cu orice laptop cu 4GB de RAM și 128GB stocare internă, un procesor i3 și o placă grafică modestă.

Dar când vine vorba de editare video și streaming, se schimbă datele problemei

Sunt sigură că există laptopuri și mai bune decât HP Elite Dragonfly. Însă, configurația modelului testat de noi în ultimele trei săptămâni răspunde foarte bine la nevoile de lucru pe care le am eu la această oră.

HP Elite Dragonfly pe care îl testăm are un procesor Intel(R) Core (TM) i5-8265U CPU, 1.60GHz. Memoria este de 8GB de RAM cu 128GB stocare internă. Pentru ceea ce îmi trebuie la un PC de editare text și video, e perfect. În plus, poți lucra cu el în format tabletă, pentru că este convertibil și are Touch Support. Iar pentru fanii Pen, printre care mă număr, Elite Dragonfly vine cu un stylus dedicat.

Pentru cei care se tem să nu fie spionați, HP a integrat un obturator special pentru intimitate.

De asemenea, ai securitate prin amprentă și scanare facială, dacă vrei să nu ai curioși care să își bage nasul în treburile tale. Pentru productivitate, poți inclusiv să conectezi smartphone-ul la convertibil și vorbești la telefon fără să utilizezi efectiv dispozitivul mobil. Însă, pentru asta ai nevoie de un cont Microsoft.

Dar, poate cea mai atractivă parte la acest laptop este că nu cântărește mai mult de un kilogram și are porturi pentru cabluri și stick-uri. Unii veți râde –  cine mai folosește stick-uri, când există soluții cloud -. Ei bine, eu. V-am mai spus că sunt tradiționalistă. Cele două porturi USB-C cu Thunderbolt, mufa jack și portul HDMI sunt sarea și piperul în multe dintre activitățile pe care le întreprind la birou.

Încă ceva despre HP Elite Dragonfly

Are un display IPS FHD touchscreen, dar găsești și o variantă UHD HDR-400, dacă te interesează. Diagonala convertibilului este de 13.3 inch, iar luminozitatea ajunge până la 1000 niți. Dacă ești în spațiul public sau colegii curioși îți dau târcoale când lucrezi, ai HP Sure View Gen3 integrat pentru intimitatea ecranului.

Laptopul vine cu versiunea Windows 10 preinstalată. Un lucru extrem de bun, dacă este să luăm în calcul bătăile de cap pentru instalare acasă. Dacă nu ești o persoană mai tehnică, instalarea sistemului de operare se poate dovedi un real disconfort. Cât am folosit noi laptopul, durata de viață a bateriei a fost între- 6 – 8 ore la utilizare intensă.

Ne-am uitat la seriale, cu luminozitatea la 100%, Cristi s-a jucat și a urmărit conținut pe YouTube și a ținut 8 ore. Pentru editare video, energia duce la puțin peste 6 ore. Însă, pentru redactare texte și navigat pe internet, la o singură încărcare ai energie pentru peste 14 ore. Uneori, ajungi să încarci laptopul și la 24 de ore, dacă nu îl utilizezi constant.

Pentru productivitate și mai mare la birou, poți oricând să conectezi un monitor la laptop. Poți folosi inclusiv mouși sau tastaturi wireless. Spre exemplu, în cazul meu, am conectat laptopul la monitorul de la birou atunci când am editat video mai multe ore. Însă, dacă eram în deplasare, puteam edita fără probleme și direct de pe laptop. Doar că, diagonala display-ului nu este la fel de generoasă ca a unui monitor wide sau ultrawide.

Pentru încărcare, laptopul vine cu un acumulator cu fir foarte lung și mufă Type-C. Asta înseamnă că, în cazul în care uiți acasă încărcătorul de laptop, dar îl ai pe cel de telefon, ești salvat. Bateria laptopului nu se încarcă la fel de repede cu un încărcător de telefon, însă e cert că nu rămâi fără energie în situații de criză.

HP Elite Dragonfly este un laptop de business care atrage

Unii utilizatori caută performanță, alții vor ceva să întoarcă priviri. Elite Dragonfly îi împacă pe toți. Performanțe ai mai mari sau medii, în funcție de configurația aleasă. Însă, design atractiv ai fără doar și poate indiferent de ce model alegi. Designul produsului este din aluminiu, ceea ce face laptopul să fie rezistent. La o astfel de construcție, ne-am putea gândi la un laptop greu. Însă, v-am spus, cântărește doar un kilogram. Ceea ce îl face ultra-portabil și ușor de manevrat.

Aspectul este unul mătuit și nu atrage amprente. Un lucru care atrage orice utilizator, fie el bărbat sau femeie. Iar logo-ul HP este unul discret și elegant pe capacul laptopului. Balamalele sunt și ele finuțe și se văd foarte bine când convertești laptopul în tabletă.

Am lăsat sunetul HP Elite Dragonfly la final

Asta pentru că, este de departe elementul care îmi place cel mai mult la acest produs. De o parte și de alta a tastaturii avem câte un difuzor Bang & Olufsen. Împreună, redau un sunet impecabil, perfect pentru serile de binging.

Foarte bune mi se par difuzoarele și pentru editare video. Cei care editează sau au editat vreodată, știu că sunetul nu este o joacă. Dacă pentru ilustrație mai poți să o dai în bară, dacă sunetul nu e cristalin, consumatorii părăsesc imediat conținutul.

Recomand Elite Dragonfly de la HP tuturor utilizatorilor care nu vor să arunce cu banii pe fereastră când își cumpără un laptop de business nou. După ce am utilizat un ultrabook cu probleme de la ASUS în iunie la Roma, mi-am blestemat zilele și mi-am zis că nu voi da niciodată banii pe un astfel de produs. Însă, e bine să nu îți formezi idei preconcepute și să nu crezi că dacă un produs are probleme, toate au.

Îți cumperi un astfel de produs dacă lucrezi în agenție, călătorești foarte mult și laptopul este la fel de important pentru tine cum este smartphone-ul. Cu alte cuvinte, nu te desprinzi de el nicăieri, fie că ești acasă sau la birou.

Recunosc că mi-a plăcut mult să utilizez Dragonfly și sunt curioasă să testez și alte laptopuri de la HP. De preferat, cât mai multe. Astfel încât să știu de ce model am nevoie când mai întâmpinăm provocări profesionale la Noobz.

Dacă aveți și alte întrebări despre laptopul testat în ultimele 3 săptămâni, îmi puteți scrie în comentarii. Cum de altfel îmi puteți spune și ce alte laptopuri de la HP ați vrea să mai testăm la Noobz. În curând, vom avea review-uri și la imprimante, pentru că ne-ați tot cerut acest lucru în live-urile de pe YouTube Noobz.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version