Home Divertisment Aplicaţii Netflix pe Android oferă calitate superioară cu consum minim de date

Netflix pe Android oferă calitate superioară cu consum minim de date

0

Veste bună pentru utilizatorii aplicației Netflix pe Android! Netflix va oferi aceeași calitate a conținutului, dar pentru un consum mai mic de date mobile. Serviciul de streaming lansează suport pentru codecul video AV1.

Netflix pe Android va oferi calitate video prin noul codec și vei economisi date mobile

Noul codec comprimă videoclipurile cu 20% mai eficient decât codecul VP9, pe care aplicația Netflix îl folosește în prezent. Pe scurt, nu vei mai consuma la fel de multe date mobile pe Netflix când vizionezi conținut.

Pentru a face asta, trebuie să selectezi opțiunea „Select Data” atunci când vizionezi conținutul de pe Netflix pe un telefon Android. Dacă nu apare această opțiune, înseamnă că acel conținut nu este încă disponibil pentru a fi redat prin codecul AV1.

AV1 nu este important numai pentru consumul redus de date mobile. Formatul de codificare gratuit are suportul a mai multor nume mari din tehnologie. Grupul din spatele standardului, Alianța Open Media (AOMedia), a fost fondată în anul 2015 de către un grup de companii precum Amazon, Google, Intel, Microsoft și Netflix.

În 2018, Apple s-a alăturat acestei alianțe, devenind un aliat foarte important. Dispozitivele Apple nu au suport predominant pentru standardul VP9. Din acest motiv, utilizatorii nu pot viziona videoclipuri pe YouTube în 4K pe dispozitive Apple TV sau iPad Pro.

Compania mai are de lucrat la noul standard

Netflix își dorește ca pe viitor să implementeze codecul pentru toate platformele. Însă, acesta se află încă la început. Totuși, folosirii codecului pentru aplicația Netflix nu ar fi cea mai bună alegere pentru calitatea imaginii.

Publicația Engadget scrioe că activarea acestui codec pentru redarea pe YouTube generează un avertisment. Acesta înștiințează utilizatorul că streamingul AV1 în HD necesită un calculator puternic. Din acest motiv, există întrebări ce țin de impactul codecului asupra duratei de viață a bateriei telefoanelor utilizatorilor. Mai mult, ai avea nevoie de un dispozitiv cu o putere de procesare destul de mare.

Anunțul făcut de Netflix clarifică faptul că acest codec este disponibil doar pentru aplicația de Android. Nu există alte modificări pe celeltalte platforme până în prezent.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version