Home Smart Smartphones Apple, acuzat că reduce performanțele dispozitivelor vechi

Apple, acuzat că reduce performanțele dispozitivelor vechi

0

Gardianul de pază al Franței, DGCCRF, anunță că Apple este acuzat că reduce performanțele dispozitivelor vechi. Compania are de plătit 25 de milioane de euro din cauza unei actualizări care duce la această problemă.

Apple este acuzat că reduce performanțele dispozitivelor vechi

Cu ceva timp în urmă, Apple a lansat o actualizare a sistemului de operare (10.2.1 și 11.2) care a introdus o nouă funcție destinată modelelor iPhone mai vechi. Ce face această nouă funcție? Permite ca atunci când bateria începe să ”îmbătrânească”, sistemul de operare să îi reducă din performanțele.

Motivul reducerii performanțelor este incapacitatea bateriei de a mai funcționa la parametri optimi. Pe fondul noii actualizări, iPhone-urile s-ar putea opri brusc. Deși funcția nu prezintă o problemă de ordin tehnic, Apple nu și-a anunțat utilizatorii de reducerea performanței pe telefoanele mai vechi.

Producătorul și-a cerut scuze și a implementat o nouă funcție software numită Battery Health. Aceasta îi permite utilizatorului să verifice capacitatea maximă a bateriei și dacă telefonul poate atinge aceste performanțe maxime.

Franța acuză Apple de neinformarea utilizatorilor cu privire la actualizare

Mulți utilizatori au observat că telefoanele lor merg mai lent atunci când, de exemplu, se joacă un joc. Însă, ei nu știau că înlocuirea bateriei ar putea rezolva problema. Cei mai mulți utilizatori au dat vina pe hardware în sine.

Din acest motiv, este posibil ca mulți utilizatori să-și fi cumpărat telefoane noi, chiar dacă cele existente funcționau în regulă. DGCCRF mai precizează că utilizatorii de iPhone nu pot trece la o versiune anterioară iOS, din varii motive, inclusiv de ordin financiar.

Neinformarea consumatorilor este o practică de afaceri înșelătoare prin omisiune,” scrie autoritatea franceză. Apple a acceptat să plătească amenda în valoare de 25 de milioane de euro și să recunoască faptul că nu și-a informat utilizatorii printr-o declarație oficială pe site-ul companiei.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version