Home Divertisment Online Google nu recomandă instalarea extensiilor Chrome pe Microsoft Edge

Google nu recomandă instalarea extensiilor Chrome pe Microsoft Edge

0

Până de curând, Microsoft nu era pe locurile fruntașe când venea vorba de browsere. Recent, compania a trecut de la Microsoft Edge la Chromium. Browserul aduce o mulțime de avantaje, însă acum Google nu recomandă instalarea extensiilor Chrome pe vechiul browser.

Motivul pentru care Google nu recomandă instalarea extensiilor Chrome pe Microsoft Edge

Windows Latest a observat un banner de la Google, care a fost adăugat recent în Chrome Web Store și care detectează atunci când un utilizator instalează extensii pe Microsoft Edge. Extensia îi explică utilizatorului că Google recomandă utilizarea browserului Google Chrome în loc de Edge, pentru folosirea extensiilor în condiții sigure.

Nu e prima dată când Google tratează diferit Microsoft Edge. Încă de la apariția acestui browser, câteva dintre serviciile sale web nu au funcționat prea bine pe acesta. Spre exemplu, Stadia este complet restricționată. Cum de altfel, au început să apară avertismente pentru servicii precum Gmail, YouTube Music și altele.

Însă, comportamentul companiei Google vine în urma unor acțiuni ale Microsoft. În trecut, Microsoft și-ar fi îndemnat utilizatorii de Windows să nu folosească Google Chrome. Mai mult, compania a dorit ca aceștia să folosească Bing pe Chrome.

Avertismentul este doar un avertisment și atât

Aparent, Chrome Web Store identifică browserul de la Microsoft, dar nu afișează avertismentul pe niciun alt browser Chromium, cum ar fi Opera.

Recomandarea nu afectează capacitatea instalării extensiilor Chrome pe browser, ci doar îi îndeamnă pe utilizatori să renunțe la această practică. Avertismentul nu este altceva decât o tactică din partea Google de a speria utilizatorii. Cel puțin pentru moment, nu s-a dovedit a fi ceva mai mult.

Până în prezent, nu există dovezi că siguranța acestora ar fi pusă în pericol dacă instalează extensii Chrome pe Edge. Așadar, rămâne la latitudinea utilizatorilor ce browser vor folosi acum și dacă vor lua în calcul avertismentul Google sau vor continua ca și până acum.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version