Home Smart Smartphones Galaxy Z Flip: Secretele după dezasamblare

Galaxy Z Flip: Secretele după dezasamblare

0

Samsung Galaxy Z Flip a fost testat de către cei de la iFixit. Aceștia au descoperit cât de greu este de reparat, dar și ce ne arată dezasamblarea acestuia despre componentele sale. Tot de la ei putem afla și cu ce probleme se pot confrunta utilizatorii.

Galaxy Z Flip: Ce ne arată dezasamblarea terminalului pliabil

Design-ul plăcii de bază a mai folosit și pentru telefoane precum iPhone X și Samsung Galaxy Note 10. iFixit remarcă faptul că acest lucru duce la reparații dificile, dar permite producătorilor să adauge mai multe cip-uri într-un spațiu mic.

Cele două baterii combinate, una pe fiecare parte a telefonului, ar trebui să ofere un timp de funcționare la fel de mare ca un Galaxy S10 și iPhone 11. Asta în funcție de utilizare a telefonului. RAZR folosește un aspect similar. Dar cu o baterie mai mare pe un capăt al telefonului și o baterie mai mică în spatele display-ului exterior.

Balamaua predispusă la praf nu este singura problemă pe care utilizatorii telefonului o pot întâmpina frecvent. Ecranul acestuia este format din două straturi. Ecranul vine cu o folie de plastic așezată pe o folie de sticlă subțire și pliabilă. Acest lucru nu numai că duce la o experiență mai dură a derulării pe ecran, dar face și display-ul să fie predispus la zgârieturi.

În acest caz, pentru prima înlocuire a display-ului, utilizatorii vor plăti aproximativ 119 euro. În timp ce, o schimbare standard a ecranului costă 449 euro.

Samsung și vânzarea de ecrane pliabile către alți producători

Samsung intenționează să vândă ecranul de sticlă pliabil, disponibil pe Galaxy Z Flip, către alți producători. Ecranul va purta aceeași marcă de sticlă ultra-subțire (UTG), pe care o regăsim și pe dispozitivul Galaxy Z Flip. Mai mult, Samsung comercializează produsul ca fiind “dur, dar delicat.” Deși compania nu a spus dacă există clienți pentru a achiziționa ecranul, este posibil ca această intenție să determine producerea  mai multor telefoane cu afișaje pliabile.

Deși ecranul telefonului Galaxy Z Flip nu se zgârie și nu se ridică la fel de ușor precum cel al Galaxy Fold, nu sunt rapoarte care să ateste că este mai durabil. Zack Nelson de la JerryRigEverything pune la îndoială faptul că stratul superior al ecranului este din sticlă. Acesta a descoperit că poate zgâria ecranul telefonului la fel de ușor precum al telefoanelor Galaxy Fold și Motorla Razr.

La momentul actual, Samsung nu are prea multă concurență în acest domeniu, însă acest lucru s-ar putea schimba relativ repede. Producătorul de sticlă Corning a declarat anul trecut pentru Wired faptul că dezvoltă un capac de sticlă gros de 0,1 mm. Acesta s-ar putea îndoi până la o rază de 5 mm, fără a afecta rezistența și durabilitatea. Mai mult, și alte companii precum AGC din Japonia ar lucra la tehnologii similare.

Care este scorul de reparație acordat de iFixit

Pentru reparația unui Samsung Galaxy Z Flip, iFixit a acordat un scor de 2/10. Scorul este mai mare, comparativ cu cel oferit telefoanelor Motorola Razr și Galaxy Fold, care au primit 1/10. Mai pe scurt, utilizatorii care doresc să-și poată repara singuri telefoanele nu trebuie să-și cumpere Galaxy Z Flip.

Nu numai acest model, ci orice dispozitiv cu ecran pliabil. Însă, acest factor de formă este încă la început, iar pe viitor ne putem aștepta la reparații mai rapide și mai eficiente. Utilizatorii speră ca, pe viitor, noile modele se vor îmbunătăți când vine vorba de mai multe aspecte ale telefoanelor pliabile.

Utilizatorii se așteaptă ca îmbunătățirile să vină la nivelul decalajul balamalelor, la creșterea ecranelor și la reparația smartphone-urilor pliabile.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version