Home Divertisment Aplicaţii Pericolul din spatele instalării serviciilor Google de la terți pe telefoanele Huawei...

Pericolul din spatele instalării serviciilor Google de la terți pe telefoanele Huawei noi

0

Huawei Mate 30 Pro este unul dintre noile telefoane de la Huawei care nu vin cu serviciile Google preinstalate. Dar asta nu e tot. Huawei nu are autorizația să folosească serviciile Google pe terminalele produse. Astfel încât, parte dintre cei care aleg să cumpere acest telefon au tendința să instaleze aplicațiile de la terți.

Din păcate, nu este nici pe departe o idee bună să facă asta. Care este pericolul din spatele instalării serviciilor Google de la terți pe telefoanele Huawei noi ne spune chiar directorul juridic al Android Play.

Prea puțini vorbesc despre pericolul din spatele instalării serviciilor Google de la terți

Tristan Ostrovski, directorul juridic al Android Play de la Google, avertizează că aplicațiile Google de la terți „nu vor funcționa fiabil și nu sunt disponibile pentru preîncărcare sau transferare pe noile dispozitive Huawei.”

Aplicațiile provenite de la terți pot suferi diferite modificări care pot atrage vulnerabilități grave de securitate și confidențialitate. Ostrovski se referă la telefoanele Huawei lansate după interdicția companiei din 16 mai 2019 în SUA și se aplică inclusiv viitoarei serii P40.

Huawei a lansat noile Mate 30 cu aplicații disponibile doar prin intermediul App Gallery. Însă, mare parte dintre utilizatori nu sunt de acord să nu mai folosească niciodată aplicațiile pe care le au disponibile în Google Play. Așa încât, caută diferite soluții prin care să le instaleze, totuși în telefon, neținând cont de riscurile la care se supun. Utilizatorilor nu le este interzis să instaleze servicii Google de la terți. Pentru că nu suntem de acord cu această practică, preferăm nici să nu enumerăm aceste alternative de instalare.

Google avertizează utilizatorii că tocmai aceste practici pot atrage consecințe grave.

Ce recomandă Google utilizatorilor

Postarea lui Tristan a venit cu câteva zile înainte de lansarea globală a serviciilor mobile de la Huawei, HMS. Producătorul chinez are nevoie urgentă de o alternativă la serviciile Google, în urma acuzațiilor aduse guvernul american.

Huawei a continuat să lucreze cu companiile americane, dar într-o anumită măsură. Ultima licență pentru a face afaceri în SUA este de doar 45 de zile și ar putea fi ultima pe care compania o mai primește din partea Americii. Asta ar putea chiar să însemne că Huawei își va opri afacerile cu firmele americane definitiv, însă nu e nimic confirmat oficial pentru moment.

Google nu spune clar că dispozitivele Huawei sunt nesigure

Gigantul menționează doar incapacitatea companiei de a efectua o testare și o certificare Play Protect, din cauza restricțiilor guvernamentale. Acest lucru înseamnă că Google nu poate garanta că securitatea și confidențialitatea utilizatorilor este protejată, în ciuda afirmațiilor gigantului chinez.

Mai mult, postarea recomandă utilizarea Google Play Store pentru a verifica dacă dispozitivele utilizatorilor sunt sau nu certificate Play Protect. Verificarea aceasta nu se aplică și pentru telefoanele Huawei lansate după interdicție, pentru că acestea nu vin cu Play Store. Pentru a verifica dacă telefonul tău beneficiază de această certifcare, trebuie să accesezi secțiunea About din setările Google Play.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version