Home Divertisment Aplicaţii Google Translate adaugă 5 limbi noi la cele 103 existente

Google Translate adaugă 5 limbi noi la cele 103 existente

0

Google Translate adaugă 5 limbi noi în catalogul său, pentru prima dată în ultimii 4 ani. Compania nu a mai adăugat limbi în serviciul de traducere din anul 2016. Translate are în momentul de față suport de traducere pentru 108 dintre limbile vorbite în întreaga lume.

Google Translate adaugă 5 limbi noi

Noul serviciu adaugă 5 limbi noi. Acestea sunt Kinyarwanda (Rwanda), Odia (India), TătarăTurkmenă și Uigura. Uigura este un dialect vorbit într-o regiune independentă din China.

Limba uigură este vorbită de peste 12 milioane de oameni ce trăiesc în regiunea autonomă Xinjiang, din Nord-Vestul Chinei. În ultimii ani, guvernul chinez a demarat o campanie împotriva minorității musulmane de acolo, implicând supravegherea în masă a acestora, restricții de muncă și de călătorie și chiar și detenția acestora în „lagăre de reeducare”.

Odată cu introducerea limbilor, Translate a inclus și suport pentru tastaturi virtuale în tătară, uigură și Kinyarwanda. De asemenea, compania a oferit și explicații privind absența introducerii de limbi noi în serviciul acesteia de traducere.

Google nu a mai introdus limbi noi din varii motive

Compania a declarat că o problemă principală a absenței limbilor noi o reprezintă găsirea unei cantități mari de text online pentru a-și antrena învățarea automată. O altă problemă o constituie numărul mic de membrii ai comunității care să ajute Google să perfecționeze învățarea pentru a se afla la nivelul limbilor vorbite.

Totodată, Google spune că a făcut progrese în ultimii ani. „Google Translate învață din traducerile existente găsite online. Când limbile nu au conținut vast pe web, este dificil pentru sistemul nostru să le sprijine în mod eficient.

Însă, datorită progreselor recente în tehnologia noastră de învățare automată și a implicării active a membrilor comunității Google Translate, am putut să adăugăm suport pentru aceste limbi,” spune un purtător de cuvânt al companiei.

Google Translate va oferi suport atât pentru traducerea textului, cât și pentru traducerea site-urilor în cele 5 limbi noi.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version