More

  Băncile americane nu vor mai avea voie să dea bani Huawei

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Reuters informează că parlamentarii americani lucrează la o lege care va da de furcă și mai mult Huawei. Băncile americane nu vor mai avea voie să dea bani gigantului de tehnologie chinez. Proiectul de lege urmărește să interzică băncilor americane să proceseze tranzacții ”semnificative” pentru firmele de peste mări. Referirea se face în special la companiile care lucrează cu tehnologia 5G, dar și la cele care se ocupă de spionaj industrial.

  Huawei a avut un 2019 greu, dar nici 2020 nu se anunță mai ușor. Administrația prezidențială Trump a interzis Huawei să facă afaceri în SUA din mai 2019. Statul american acuză producătorul de fraudă bancară și că a furat secrete comerciale.

  În același timp, CFO-ul Huawei, Meng Wanzhou se confruntă cu extrădarea în SUA pentru presupusa sa implicare cu Iranul. Desigur, Huawei neagă acuzațiile și încearcă prin toate mijloacele să convingă popoarele lumii să mai facă afaceri cu ei.

  Băncile americare nu vor mai avea voie să permită Huawei să facă tranzacții

  ”Este timpul ca administrația Trump să ia măsuri rapide și solide pentru a împiedica Huawei să acceseze sistemul financiar al Statelor Unite ale Americii.”, spune senatorul democrat Charles Schumer. Acesta mai spune că Huawei reprezintă o amenințare la adresa securității naționale dacă îi este permisă să domine rețelele 5G globale.

  Autoritățile americane au amânat miercuri discuțile la nivel înalt cu Huawei. Ulterior, s-a lucrat la acest proiect de lege, iar parlamentarii americani cer măsuri și mai drastice pentru producătorul de tehnologie chinez.

  Separat, Huawei dă semne pe toate căile că nu are nevoie de America să meargă înainte. Spune că nu va mai face afaceri cu Google nici dacă se rezolvă problemele. În timp ce, lansează noi laptopuri cu sistem de operare Windows, care ce să vezi aparține Microsoft, producător american.

  În 2019, Huawei a vândut 240 de milioane de smartphone-uri. Anul acesta, s-ar putea să vândă cel mult 190 de milioane. Într-adevăr, chiar și cu interdicția din mai 2019, Huawei a reușit să aibă o creștere de vânzări de 18%. Rămâne să aflăm câți bani a investit Huwei în marketing pentru a păstra brandul în mentalul colectiv și pe piață, cât timp se caută soluții pentru lansarea unui sistem nou de operare.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here