Home Divertisment Aplicaţii Nou atac WhatsApp de care să te ferești – Securizează-ți contul!

Nou atac WhatsApp de care să te ferești – Securizează-ți contul!

0

În ultimele luni, au fost raportate tot mai multe atacuri de tip scam pe WhatsApp. Dacă ești printre norocoșii care se informează constant cu privire la atacurile hackerilor, probabil știi deja de acest nou atac WhatsApp.

Încă de la mijlocul lunii februarie, poliția din Singapore a atras atenția asupra unui nou scam care vizează conturile WhatsApp. Cel puțin 18 rapoarte au fost întocmite de poliție în Singapore începând cu decembrie 2019. De câteva zile, tot mai multe astfel de atacuri de tip scam pe WhatsApp au fost raportate și la utilizatorii din România.

Cum are loc acest nou atac WhatsApp de tip scam

Un atfel de scam începe cu un mesaj primit de victimă pe WhatsApp de la un prieten al cărui cont WhatsApp a fost comprimis. Victimei i se cere să trimită codul de verificare format din 6 cifre. Este vorba, de fapt, de codul de verificare pentru autentificarea în doi pași. În rândurile ce urmează o să vă și explic cât de simplu se stabilește această 2FA. Cu ajutorul acestei funcționalități puteți ține criminalii cibernetici la distanță.

”Dacă victima trimite acel cod de verificare din 6 cifre pierde acesul la contul său de WhatsApp în favoarea scammerilor.”, spune poliția.

Dându-se drept prietenii victimelor de pe conturile de WhatsApp compromise, scammerii pot să ceară și alte date personale de la aceștia. Poliția atenționează să nu transferați date personale precum numere de telefon, fotografii sau date ale cardurilor de debit/credit.

”Până să îți dai seama că ai fost victima unui atac, ai permis deja autentificarea neautorizată în contul tău.”, spune poliția. Mijloace ilegale similare au fost folosite de scammeri și pe Facebook sau Instagram. De aceea, recomandat este să activați autentificarea în doi pași pe toate conturile pe care le aveți, pentru a nu permite hackerilor să vi le compromită. Autentificarea în doi pași este disponibilă atât pe WhatsApp, cât și pe Gmail, Facebook sau Instagram.

Autentificarea în doi pași pe WhatsApp

Intră în aplicația de mesagerie WhatsApp;

Apasă pe meniul din 3 buline din colțul din dreapta-sus și intră la Setări;

Accesează Cont > Verificare în doi pași;

Introdu un cod PIN din 6 cifre, după care reconfirmă-l;

Stabilește o adresă de email pentru recuperare.

Este atât de simplu să îți ții contul de WhatsApp în siguranță. Nu transmite codul de securitate nimănui și evită să descarci în telefon documente de la contacte pe care nu le cunoști. Dacă observi că un prieten a fost victima unui scammer, atenționează-l, s-ar putea nici că nu își dea seama de asta.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version