Home Divertisment Aplicaţii Google Translate: Transcrierea în timp real, disponibilă pe Android

Google Translate: Transcrierea în timp real, disponibilă pe Android

0
Google Translate: Transcrierea în timp real, disponibilă pe Android

Google Translate a lansat funcționalitatea de transcriere în timp real al textului redat vocal. Funcționalitatea a fost prezentată pentru prima dată în luna ianuarie 2020, în cadrul unei demonstrații LIVE.

În prezent, funcționalitatea de transcriere în timp real este disponibilă pentru utilizatorii Android ca parte a unei actualizări a aplicației care se bazează pe inteligența artificială. Aplicația va permite înregistrarea unor cuvinte sau fraze rostite într-o limbă, pe care să le transforme în format text, pe dispozitivul mobil. Toate aceste acțiuni se întâmplă în timp real.

Google Translate permite transcrierea în timp real

Funcționalitatea va fi disponibilă începând de astăzi. În termen de cel mult o săptămână toți utilizatorii Android vor primi actualizarea. Limbile disponibile inițial vor fi Engleză, franceză, germană, hindusă, portugheză, rusă, spaniolă și thailandeză. Asta înseamnă că dacă înregistrezi o convorbire care folosește una dintre limbile disponibile, aplicația va traduce și va realiza un transcript în oricare altă limbă dintre cele disponibile.

Această funcționalitate va funcționa pentru orice discurs, curs de învățământ sau eveniment la care se poate realiza o înregistrare audio. Reprezentanții Google au declarat pentru publicația The Verge că utilizatorii nu vor putea încărca înregistrări. Însă pot reda o preînregistrare de pe un alt suport, iar această alternativă va funcționa fără probleme.

Înainte de a fi disponibilă această funcționalitate, Google Translate avea o opțiune vocală care transforma un cuvânt rostit sau o frază atât într-un text în altă limbă cât și vocal. Conform unui reprezentant Google, funcționalitatea nu era potrivită pentru a fi ascultat un text care este mai lung.

Reprezentații companiei spun că noua funcționalitate va fi disponibilă exclusiv pentru dispozitivele Android. Cu toate acestea, Google are în plan extinderea opțiunii și pentru dispozitivele iOS. De asemenea, utilizatorii vor putea întrerupe sau relua trasncrierea prin accesarea iconiței care indică microfonul. Mai poate fi schimbată și dimensiunea textului. Aplicația beneficiază și de o temă întunecată care poate fi activată din meniul de setări a aplicației.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version