Home Homepage Google anunță un Fond de Asistență pentru Jurnalism

Google anunță un Fond de Asistență pentru Jurnalism

0

Google anunță un Fond de Asistență pentru Jurnalism. Prin acest program, gigantul oferă asistență financiară pentru redacțiile de știri locale. Decizia vine ca urmare a căderii economice cauzată de pandemia COVID-19. Proiectul va fi parte a inițiativei Google News.

Compania nu dezvăluie dimensiunea financiară a ceea ce se numește Fond de Asistență pentru Jurnalism. Însă, într-o postare pe blog, vicepreședintele Google News, Richard Gingras, precizează că obiectivul este să finanțeze „mii de editori din redacții mici, mijlocii și locale la nivel global”. Finanțarea se va face prin premii variind de la „mii de dolari pentru sălile de știri hiper-locale, până la zeci de mii pentru sălile de știri mai mari, cu variații pe regiune.”

„Știrile locale sunt o resursă vitală pentru păstrarea legăturilor între oameni și comunități în cele mai bune situații”, a spus Gingras. „Astăzi, ele au o funcție și mai mare în raportarea asupra blocajelor locale sau deciziilor de izolare la domiciliu, închiderea școlilor și a parcurilor și date despre modul în care COVID-19 ne afectează viața de zi cu zi.”

Google anunță un Fond de Asistență pentru Jurnalism – Cererile de finanțare sunt deschise

Cererile vor fi deschise timp de două săptămâni, până la ora 23:59 PM ora Pacificului, pe 29 aprilie.

Gingras a declarat că Google.org va dona un milion de dolari pentru două organizații care sprijină jurnaliștii. Este vorba despre Centrul Internațional pentru Jurnaliști și Centrul de Jurnalism și Traumă de la Columbia Journalism School.

Inițiativa Google News a anunțat că va cheltui 6,5 milioane de dolari pentru a sprijini organizațiile non-profit care lucrează pentru a combate dezinformarea legată de coronavirus. Inițiativa Google News presupune un efort pentru susținerea jurnalismului cu o finanțare inițială de 300 de milioane de dolari.

Și Facebook se alătură sprijinirii publicațiilor locale.  Platforma de socializare asigura 100 de milioane de dolari pentru a sprijini organizațiile locale de știri ca răspuns la actuala criză. Din suma finanțată, 25 de milioane de dolari merg către redacțiile locale. Restul de 75 de milioane de dolari vor fi investiți în marketing.

Aceste inițiative se alătura măsurilor de ajutor deja existente, discutate într-un articol anterior.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version