More

  Sistemul de tracking Covid-19 intră în faza de testare

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Sistemul de tracking Covid-19 intră în faza de testare. Apple și Google au început testarea API-ului de notificare a expunerii COVID-19. O lansare completă este de așteptat la mijlocul lunii mai.

  Apple și Google spun că în urma eforturilor comune de a ajuta autoritățile de sănătate publică să urmărească răspândirea COVID-19, încep testările. Companiile vor livra o versiune inițială a API-ului de notificare a expunerii către un număr mic de dezvoltatori. Aceștia din urmă lucrează la aplicații pentru organizații de sănătate publică și vor face testele în următoarele câteva săptămâni. Se preconizează că API-ul va fi lansat la scara largă la jumătatea lunii mai.

  Sistemul de tracking Covid-19 – Google și Apple nu vor înregistra date despre locație

  Giganții și-au anunțat colaborarea la începutul acestei luni. Proiectul, care are nevoie de acordul utilizatorului, va utiliza Bluetooth. Scopul este de a urmări potențialele expuneri la cazuri confirmate de COVID-19.

  Smartphone-urile vor înregistra situațiile în care dispozitivele sunt în apropierea altor dispozitive pentru o lungă perioadă de timp. Ambele companii susțin că nu vor înregistra date despre locație. Atunci când o persoană este diagnosticată cu COVID-19, API va permite agențiilor de sănătate publică să informeze rapid alte persoane care ar fi putut intra în contact cu pacientul.

  Informațiile despre identitățile și locațiile pacienților nu sunt partajate cu Apple sau Google.

  Companiile și dezvoltatorii se pregătesc să adopte noul sistem

  Apple lansează astăzi o versiune beta a Xcode 11.5 și a treia versiune beta a iOS 13.5. Primul include instrumente pentru dezvoltatori pentru construirea aplicațiilor iOS care încorporează API-ul. Cel de-al doilea include codul necesar pentru a rula viitoarele aplicații de la autoritățile de sănătate publică. Google a lansat actualizări similare prin serviciile Google Play și Android Developer Studio.

  Autoritățile de sănătate publică vor controla ceea ce consideră o posibilă expunere. Astfel, API-ul va fi folosit pentru a ține cont de distanța aproximativă a dispozitivelor și cât au petrecut în apropiere unul față de celălalt. Ambele sunt calculate pe telefoanele utilizatorilor și nu sunt partajate cu companiile.

  Apple și Google vor lansa vineri un exemplu al cod-ului care are scopul de a arăta dezvoltatorilor cum pot construi aplicații folosind sistemul. În a doua fază a proiectului, așteptată în lunile următoare, notificarea expunerii va fi construită direct în iOS și Android.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.