Home Divertisment Evoluţie O cafenea din Coreea de Sud folosește robo-barista

O cafenea din Coreea de Sud folosește robo-barista

0

Va fi aceasta noua noastră realitate? O cafenea din Coreea de Sud folosește robo-barista pentru a respecta distanțarea socială. Un braț robotic prepară băuturile în timp ce un bot pe roți le livrează.

Ca urmare a pandemiei COVID-19, Coreea de Sud poate oferi restului lumii o privire asupra viitoarei societatăți după încheierea pandemiei. Iar asta poate include robo-barista. Potrivit Reuters, o cafenea din Daejeon, Coreea de Sud, utilizează acum roboți pentru a pregăti băuturi și a le livra clienților. Unii spun însă, că roboții ar putea încuraja „distanțarea în viața de zi cu zi”.

Sistemul barista constă într-un braț robotic care pregătește 60 de băuturi diferite și un bot pe roți care livrează băuturile clienților. Sistemul poate comunica cu alte dispozitive. Conține și tehnologie de auto-conducere pentru a determina cea mai bună rută în jurul oamenilor și a meselor. De asemenea, comunică cu clienții prin intermediul comenzilor vocale.

O cafenea din Coreea de Sud folosește robo-barista


„Sistemul nostru nu are nevoie de contribuții din partea oamenilor de la comandă până la livrare, iar mesele au fost reduse pentru a asigura mișcarea lină a roboților, care se potrivește bine cu actuala decizie de distanțare.”, a spus Lee Dong-bae, director de cercetare la Vision Semicon. Acesta este furnizorul de tehnologie inteligentă care a lucrat cu un institut științific administrat de stat pentru a aduce roboții la cafenea.

Aceștia nu sunt primii robo-chelneri. Restaurantele din California până în Boston au experimentat tehnologie precum wok-uri robotice și roboți care pregătesc burgeri. Dar nevoia de distanțare socială poate accelera tendința de a robotiza serviciilor alimentare.

În timp ce automatizarea ar putea pune în pericol locurile de muncă, am văzut, de asemenea, roboți folosiți pentru crearea de locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version