Home Homepage Trump confirmă atacul cibernetic împotriva rușilor din 2018

Trump confirmă atacul cibernetic împotriva rușilor din 2018

0

Trump confirmă atacul cibernetic împotriva rușilor din 2018. Se pare că  președintele ar fi oprit o campanie de dezinformare în timpul alegerilor din 2018.

Trump confirmă atacul cibernetic împotriva rușilor din 2018

SUA, în mod normal, nu dezvăluie secrete cu privire la atacurile sale cibernetice împotriva Rusiei. Însă, tocmai a recunoscut unul dintre ele.

Președintele Trump a confirmat pentru Washington Post într-un interviu că a autorizat un atac împotriva Internet Research Agency care a început în ziua alegerilor americane din 2018.

Trump a caracterizat demersul ca fiind eficient. „Uite, am oprit [Rusia]”, a spus el pentru Washington Post.

De asemenea, el a susținut în mod eronat că fostul președinte Obama „nu a spus nimic” cu privire la interferența rusească în timpul alegerilor din 2016. Obama a criticat public Rusia în octombrie 2016 pentru vizarea democraților și a impus sancțiuni în decembrie.

Au apărut rapoarte conform cărora Obama a lansat o operațiune cibernetică în luna august a acelui an, după ce a aflat despre încercările rusești de a pirata sistemele electorale americane.

Se presupune că atacul american din 2018 asupra Rusiei a fost menit să pună la îndoială legitimitatea rezultatelor alegerilor. Mai ales ținând cont că democrații au recâștigat controlul Camerei Reprezentanților.

Confirmarea este o schimbare de ton pentru Trump. El a susținut anterior că Rusia a oprit atacurile cibernetice asupra SUA. De asemenea, a susținut refuzurile președintelui rus Vladimir Putin privind implicarea sa în alegerile din 2016. În cazul de față, Trump confirmă direct cel puțin o tentativă de interferență din partea Rusiei.

Nu este sigur cum va răspunde Rusia la declarația lui Trump, deși istoria arată că este puțin probabil să recunoască activitățile IRA. Ținând cont de situație, agențiile de informații americane și giganții de tehnologie și-au îndreptat mare parte din atenție asupra acțiunilor rusești din timpul alegerilor din 2020.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version