Home Smart Smartwatch Google promite să nu utilizeze datele Fitbit pentru reclame

Google promite să nu utilizeze datele Fitbit pentru reclame

0

Google promite să nu utilizeze datele Fitbit pentru reclame. Autoritățile de reglementare ale UE vor decide pe 20 iulie care va fi poziția pe care o vor avea cu privire la achiziția Fitbit de către Google.

Gigantul de tehnologie a dezvăluit că a cumpărat Fitbit pentru 2,1 miliarde de dolari în noiembrie 2019. Însă, afacerea încă nu a fost finalizată. Una dintre organizațiile pe care gigantul de tehnologie trebuie să le convingă de transparența achiziției este Comisia Europeană. Comisia permite Google să ofere concesii până la 13 iulie.

Autoritățile de reglementare ale UE vor decide cu privire la poziția lor în data de 20. De asemenea, ar putea lansa o anchetă completă în cazul în care companiile nu reușesc să ofere suficiente dovezi.

Google promite să nu utilizeze datele Fitbit pentru reclame

Potrivit Reuters, Google a promis în mod oficial că nu va folosi datele Fitbit pentru direcționarea reclamelor. Asta mai ales pentru că, gigantul nu își dorește să aibă de-a face cu o anchetă antitrust.

„Afacerea este despre dispozitive, nu despre date. Apreciem oportunitatea de a colabora cu Comisia Europeană pe o abordare care protejează așteptările consumatorilor că datele de pe dispozitivele Fitbit nu vor fi folosite pentru publicitate.”, a declarat Google pentru Reuters.

Gigantul de tehnologie a repetat, din momentul în care a anunțat achiziția, că nu va folosi datele Fitbit pentru reclame. Cu toate acestea, autoritățile de reglementare și criticii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la confidențialitatea utilizatorilor. Aceștia considerând că dispozitivele Fitbit colectează informații sensibile despre sănătate.

Autoritățile de reglementare din UE au solicitat producătorilor de dispozitive wearable, dezvoltatorilor de aplicații și furnizorilor de servicii medicale părerea lor despre tranzacție la începutul acestei luni pentru a-i ajuta să ia o decizie.

Un raport anterior de la New York Post spunea, de asemenea, că achiziția se confruntă cu o anchetă a Departamentului de Justiție al SUA. Autoritățile americane și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că Google va avea acces la și mai multe informații personale.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version