Home Smart Gadgets Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 nu trebuie să lipsească din nicio...

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 nu trebuie să lipsească din nicio casă

0
Xiaomi Mi Body Composition Scale 2

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 este un cântar care nu trebuie să lipsească din nicio casă. Știu la ce vă gândiți. De ce face Cristi o recenzie la un cântar? Treaba asta este pentru o femeie. Că ele sunt preocupate cu greutatea. Cam sexiști, voi, așa. Ce? Eu nu pot să fiu preocupat de greutatea mea? Cum adică?

Și dacă tot a venit vorba, trebuie să fac o mărturisire. Și eu am dus, ani la rând, o luptă continuă cu kilogramele. Nu mă credeți? Nu vă mint cu nimic. Doar că la mine nu a fost problema kilogramelor în plus, ci a kilogramelor în minus.

Înainte să spuneți orice, în comentarii, trebuie să știți că o greutate prea mică este la fel de periculoasă ca o greutate prea mare. De aici și gluma aia proastă cu „vor veni vremuri grele în care cei grași vor slăbi, iar cei slabi vor muri”.

Nu mai are rost să fac eu o teorie a chibritului în care să vă vând o viață sănătoasă. Este foarte clar că există o formulă prin care poți obține greutatea optimă în funcție de vârstă și înălțime.

Înainte de a începe orice fel de dietă, părerea mea este că fiecare trebuie să aibă o dietă personalizată pe stilul său de viață, tipul corpului și metabolismul pe care îl are. Aici totul este foarte clar. Te duci la nutriționist, îți face o evaluare, îți oferă o dietă, iar tu trebuie să te ții de ea. Indiferent de provocare pe care o ai. Unii vor să slăbească, în vreme ce alții, printre care și eu, doresc să ia mai mult în greutate.

Am stagnat mult timp la greutatea de 59 de kilograme

Iar revenind la ceea ce vă spuneam despre mine și provocarea pe care am avut-o eu. Am cunoscut-o pe Mădălina la vârsta de 29 de ani. Atunci aveam 59 de kilograme. Greutate la care am stagnat de la 21 de ani. Timp de 8 ani am avut aceeași greutate. Nu creștea sau scădea, rămânea fix 59 de kilograme. Parcă eram un șofer care conducea în localitate cu frică să nu depăsească limitarea de 60 de km/oră. Acul fix pe 59.

Probabil că dacă ești bărbat vei râde de mine și vei începe cu faze de genul „păi și mai pornea liftul cu tine?”. HAHA! Glumeților. Normal că nu pornea. Și nici măcar nu glumesc. Mi-am dat seama că nu este ok atunci când am intrat într-un lift, am apăsat butonul, iar liftul nu a plecat. Abia după a treia apăsare de buton mi-am dat seama că nu îl detectează pe „fraier” că s-a urcat în lift. A trebuit să sar și imediat să apăs butonul. Abia atunci a pornit liftul.

Nu vreau să spun că eram slab, dar nu avem nevoie să mă radiez pentru radiografii. Mă puneam dezbrăcat în fața becului și se vedeau toate organele. Nu mai spun că dacă mă întorceam în dungă dispăream cu totul din câmpul vizual. Acum că am terminat să mă roast-uiesc, probabil că fetele, de cealaltă parte, mă vor întreba „păi și care este secretul? Nu ne spui și nouă? Că ce nu am da noi să ajungem la kilogramele alea”.

Care a fost secretul meu pentru o greutate mică?

Fetelor, secretul este simplu: o masă toată ziua, 2 litri de Cola și un pachet de țigări pe zi. Ceea ce NU recomand niciodată! Nu faceți ca mine! Ce v-am spus eu acolo reprezintă, mai mult sau mai puțin, echivalentul unei tenii în organism. Am menționat și nopțile pierdute? Probabil că au contribuit și arderile pe care le aveam, care erau extrem de rapide. Acum, la 36 de ani, lucrurile stau un pic diferit. Acel regim a reușit, timp de 8 ani de zile, să îmi mențină un corp perfect … dar pentru laboratorul de biologie unde se învață grupele de oase.

Când am cunoscut-o pe Mădălina și am început o relație cu ea, lucrurile au început să se schimbe. Eu aveam 1,77m și 59kg, iar ea avea 1,64m și 67kg. Ea a văzut că nu reușesc să mă îngraș și a zis „dacă nu reușești tu să te îngrași, măcar să slăbesc eu. Ne întâlnim undeva la jumătate”. Am început, totuși, să mă îngraș abia după vreo 2 ani de relație, când am depășit pragul de 30 de ani și, încet – încet, am început să nu mai primesc invitații de la laboratorul de biologie.

În prezent am 73 de kilograme și sunt, spun eu, la o greutate optimă, pentru înălțimea mea. Recunosc că nu îmi imaginam că voi ajunge vreodată de la 59kg la 73kg. Cert este că mă simt foarte bine acum. Trec peste răceli mult mai ușor. Corpul se luptă altfel cu răceala.

Schimbarea stilului alimentar a făcut diferența

Desigur, stilul alimentar s-a schimbat. Mădălina gătea zilnic felul unu, doi și desert și îmi impunea să mănânc minim de două ori pe zi preparate variate. Am renunțat la fumat, iar Coca-Cola mai beam doar din când în când, la o masă în oraș sau la o seară de film. Însă, tot nu a fost suficient să iau în greutate cât este normal pentru înălțimea și vârsta mea.

La un moment dat, un fost coleg de muncă, care ajunsese la o greutate foarte mare și a reușit să slăbească cu o anumită dietă pe care nu vreau să o promovez, că nu este scopul meu, ne-a povestit un pic despre modul în care funcționează o dietă. Totul pornește de la credibilitate și autoritate. Când vine vorba despre subiectul slăbit sau fumat sau orice viciu care îți place și la care trebuie să renunți, singurul argument motivant care rămâne în picioare este sănătatea.

De ce să slăbesc? Nu vreau să arăt bine, nu vreau să alerg maratoane, nu merg pe jos că am mașină, etc. Dar să nu mori, vrei? Iar atunci când sănătatea este principala carte pe care mergi pentru a-ți impune faptul că tu trebuie să slăbești, trebuie să vii cu dovezi clare. Nu merge cu orice fel de argument de genul „mi se pare că ai putea să mai slăbești un pic”.

Frica este cel mai puternic element motivațional

Tot prietenul ăsta ne-a prezentat un cântar inteligent care îți indică greutatea corporală, masa musculară, masa osoasă și procentul de grăsime din corp și ne-a făcut o analiză corporală complexă. Una este să te urci pe cântar, să vezi că ai 120kg și să îți spună cineva că trebuie să slăbești. „No shit, Sherlock!”. Și alta este să te urci pe cântar și să îți spună cineva că ai 120kg, masa musculară este de 50kg, masa osoasă este de 3kg, iar restul este grăsime.

Evident, nu are cum să fie așa, dar am scos cifrele astea din joben de dragul artei. Te ia un pic panica și te gândești de 7 ori înainte să spui „nu mă interesează că nu agăț pe nimeni și nici nu alerg maratoane”. Ok. Dar de apucat ziua de mâine, mai vrei să o apuci?

Cântarul ală îți pune într-o altă perspectivă modul în care să vezi lucrurile. Eu nici nu știam că există un astfel de dispozitiv, mai ales compact. Un dispozitiv care să fie la îndemâna oricui și disponibil să îți monitorizezi toți acești parametri. Iar partea și mai bună este că acești parametri nu sunt folosiți doar pe post de sperietoare. Din contra. Pentru că, vedeți voi, eu mi-am dorit să iau în greutate. Dar nu mi-am dorit să mă trezesc cu grăsime pe mine, iar diferența de la 59kg la 73kg să fie grăsime. Iar aici este partea mai delicată. Să te asiguri că ai o proporție optimă a grăsimii în corp.

Am cumpărat primul cântar inteligent

Vă dați seama că din acel moment, nici nu am mai vrut să aud de cântarul clasic. EU i-am făcut Mădălinei capul calendar și nu m-am lăsat până când nu ne-am luat un cântar care să ofere toate aceste informații. Zis și făcut. Într-un final, ne-am luat un cântar care avea aceste funcționalități și a fost ok.

O perioadă. Dar ceva lipsea. Și de unde să încep. Parcă este destul de greu să mai accepți ca unele lucruri să nu fie la îndemână, oricând și să le ai la purtător. Sigur, eu mă cântăresc, dar cu ce mă ajută dacă evidența tot pe caiet trebuie să o țin? Să fac un tabel unde să trec în fiecare zi toate aceste detalii?

Cam greu. Am renunțat rapid la acel obicei, iar cântarul care avea capacitatea de a măsura și alți indicatori corporali a devenit, pentru mine, cel puțin, un cântar normal. Nu mai spun faptul că mă frustra la maxim faptul că, de fiecare dată, trebuia să îl așez pe o suprafață perfect plană.

Dacă îl așezai în 6 locuri diferite, cântarul ăla îți afișa 6 valori diferite. Și ai spune că doar numărul de kilograme era influențat, dar nu era deloc așa. Aveam și celelalte valori modificate. Așa mi-am dat seama că nu orice cântar este demn de a fi luat în considerare ca fiind optim pentru monitorizarea sănătății.

Pe măsură ce au trecut anii, au început să apară aparate tot mai inteligente. Care au și aplicații mobile și care oferă o monitorizare pe termen lung. Îți oferă un rezumat săptămânal și lunar, unde poți veni cu anumite ajustări, fie la dietă, fie pe parte de exerciții fizice.

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2: Ce mi-a plăcut din start la el

Un astfel de dispozitiv vă voi prezenta astăzi: Xiaomi Mi Body Composition Scale 2. Nici nu vreau să spun altceva despre el înainte de a puncta faptul că indică aceeași greutate pe orice suprafață îl pui, chiar dacă nu este nivelată perfect. Dacă aș avea 1 leu pentru fiecare dată când Mădălina îmi spunea urcându-se pe cântarul vechi că „ăsta îmi arată iar cu 2 kile mai mult decât mi-a arătat ieri”, probabil că eram acum milionar.

Cred că asta este și caracteristica pe care eu o apreciez cel mai mult la el. Dar aș fi ipocrit să nu fac măcar o referire la design. Este foarte simplu și este creat special în linie cu toată aparatura de specialitate pe care o vezi în cabinetele medicale. Este un transfer indirect de încredere, chiar la nivel de subconștient. Te uiți la el și își spui „parcă am văzut așa ceva și la doctorul de familie. Cred că este ce trebuie”.

Mi Body Composition Scale 2 are un display digital, iar sticla este securizată. Dacă, Doamne Ferește se întâmplă să scapi ceva pe el sau să scapi chiar cântarul, dacă sticla se spage, se va sparge astfel încât să nu rănească pe nimeni în jur. Trebuie să știți că diviziunea de cântărire este de 50 de grame , adică nu indică la gram greutatea, iar greutatea maximă de cântărire este de 150 de kilograme. Aplicația împreună cu cântarul, pot gestiona până la 16 utilizatori, iar alimentarea este asigurată cu 4 baterii de tip AAA, care nu sunt incluse în pachet.

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 vine cu un diferențiator

Valorile pe care acest cântar le măsoară sunt Greutate corporală (kg), Indice de masă corporală (imc), Vârsta metabolică, Masa osoasă (kg) și Masa musculară (kg). Sunt, mai mult sau mai puțin, aceleași valori pe care le primești de la majoritatea cântarelor smart. Dar care este diferențiatorul? Ei bine, diferențiatorul este aplicația.

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 poate fi gestionat prin intermediul aplicației Mi Fit, disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS. La aplicația Mi Fit poți să îți conectezi toate dispozitivele de monitorizare ale activității fizice și somnului. Practic, dacă deții o brățară fitnes Xiaomi, cu ajutorul căreia monitorizezi exercițiile, numărul de pași și ritmul cardiac, toate aceste măsurători le poți corela cu măsurătorile pe care le faci cu acest cântar. Vei avea astfel, o privire de ansamblu mult mai clară, iar aplicația va putea să îți ofere sugestii și mai apropiate de adevăr.

Iar mai departe vă voi prezenta cum arată pagina persoanalizată, pentru fiecare utilizator. După cum spuneam, cântarul poate avea până la 16 utilizatori simultan. Eu am introdus membrii familiei, iar ori de câte ori cineva dorește să se cântărească, îi actualizează automat profilul său.

Se poate întâmpla ca acolo unde doi sau mai mulți membri ai familiei să aibă o greutate similară, cântarul să îți solicite să selectezi pentru care dintre profilele înregistrate să atribuie măsurătorile.

Trebuie să menționez faptul că atunci când te cântărești și vrei să măsori toți paramentri, nu doar masa corporală, trebuie să te urci pe cântar fără șosete în picioare. Pielea trebuie să atingă cei patru senzori prezenți pe suprafața cântarului.

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 te ajută să optimizezi obiceiurile zilnice

Am mai observat un aspect, atunci când am creat un profil pentru Maria, cumnata mea, care are doar 16 ani. Pentru minori îți va oferi măsurători limitate, iar acestea nu vor fi însoțite de sugestii. Asta pentru că atunci când este vorba despre corpul unui adolescent, metabolismul este diferit. Dar haideți să vedeți cum arată pagina mea de profil cu măsurătorile mele. În primul și în primul rând, la fiecare măsurătoare, vei avea un scor al corpului.

Scorul este calculat de la 1 la 100 de puncte. În funcție de parametri măsurați, rezultatul este mai mare sau mai mic. Eu am avut un scor de 77. Se poate observa că am 73,20Kg. Mai departe, avem o listă cu elemente care nu au atins obiectivul, două în cazul meu, 1 element care necesită atenție și 5 obiective atinse.

După cum puteți observa, nu mă hidratez suficient. Aici aplicația ne spune că nu ar trebui să ne cântărim după ce am făcu baie sau după ce am depus efort, deoarece atunci pierdem multă apă, iar măsurătorile nu vor fi cele mai corecte.

Mai departe, scorul grăsimii viscerale este de 11. Un pic ieșită din parametri. Aceasta ar fi trebuit să fie undeva la 9. Aplicația mă sfătuiește să fac exerciții fizice și să țin o dietă în acest sens.

Elementul care necesită atenție este grăsimea corporală. La mine este la 21%, dar este foarte aproape de a intra în zona de creștere. Aceasta se corelează, oarecum, cu grăsimea viscerală și, implicit, aplicația mă sfătuiește să controlez acest aspect cu ajutorul exercițiilor și a unei diete.

Sunt bine, dar mai am mult lucruri de îndreptat

În ceea ce privește Indicele de Masă Corporală, masa musculară, nivelul de proteină, metabolismul bazal și masa osoasă mă încadrez în parametri normali. Tot ce trebuie să fac este să mă mențin. Vârsta corpului meu este de 30 de ani, ceea ce mă bucură. Greutatea mea ideală ar fi undeva la 67 de kilograme, dar, sincer, mă simt bine la greutatea de acum. Aș putea să scap de burtă și colăcei, sau cum le mai spun unii „muffin tops”, dar în rest sunt bine.

Cântărirea ar trebui realizată zilnic, iar aplicația te va ajuta să îți creezi un timeline și te ajută să optimizezi acești parametri. Veți vedea că în momentul în care începi să te hidratezi corect, se va corecta și alt parametru care are legătură cu acesta. În orice caz, nu vei mai merge ca orbul prin întuneric, ci vei avea cât de cât habar ce anume ar trebui să faci pentru a fi mai sănătos și să te simți mai bine.

Mie mi se pare că Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 este un gadget care nu trebuie să lipsească din casă. Iar dacă îl găsești la un preț de doar 130 de lei, redus de la 199 lei, părerea mea este că nici nu mai trebuie să mai stai pe gânduri. Îți iei și o brățară fitness și ai un pachet complet, sub prețul de 100 euro.

Cam aceasta a fost experiența mea cu cântarul Xiaomi Mi Body Composition Scale 2. Voi continua împreună cu familia să îl folosim și vom vedea dacă, într-adevăr vom reuși să îmbunătățim parametri înregistrați zilnic. Dacă aveți întrebări despre produs, lăsați-le în comentarii.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version