Home Smart Tablete Onyx BOOX Max 3, mai mult decât un Ebook reader

Onyx BOOX Max 3, mai mult decât un Ebook reader

0

Când auzi termenul ”Ebook reader”, prima dată te gândești la produsele Kindle. Ei bine, Onyx BOOX Max 3 e mai mult decât un Kindle. Se poate dovedi un real ajutor acasă, la birou și la școală, dar și în timpul liber. Printre activitățile pe care le poți desfășura pe el se numără cititul, desenatul/schițele sau luare de notițe.

Am folosit Onyx BOOX Max 3 timp de două săptămâni. Nu am reușit să trecem prin toate funcționalitățile, dar am avut de trecut peste mici provocări pe care și tu le-ai putea întâmpina dacă îți cumperi acest produs. Motiv pentru care, în rândurile ce urmează o să spunem ce am făcut noi cu BOOX, cum am folosit produsul, ce ne-a plăcut și ce nu ne-a plăcut la el.

BOOX a venit la test cu un stand și o husă de protecție

Astfel încât, să îl putem folosi atât la birou, cât și în pat sau când suntem plecați. Standul este unul rigid, nu foarte greu, dar suficient de robust cât să asigure stabilitate. Are un design care se integrează cu ușurință în orice încăpere, iar partea de instalare presupune doar întărirea unor șuruburi.

Dacă instaleazi tableta pe suport, poți să o folosești atât în format landscape, cât și portret. Cât despre husa de protecție, spatele este din silicon, iar capacul are o construcție dintr-un plastic siliconat îmbrăcat în material textil gri. Aceasta este foarte practică, îmbracă foarte bine marginile tabletei și are inclusiv un spațiu special creat pentru stylus.

Dar cum este Onyx BOOX Max 3, probabil vă întrebați

Când am auzit că vom primi la test două tablete grafice și un Ebook, am fost entuziasmată doar pentru BOOX. Astfel, tabletele grafice au mers la testare la Cati, care de câteva luni a început să realizeze schițe pentru o colecție vestimentară.

Mi-a plăcut ideea de a testa un Ebook mai ales pentru că, din august am reînceput să citesc cât de mult pot. Mai nou, am reușit să fac un mix între cititul de pe telefon/Ebook și cititul tradiționat. Citesc în paralel 3 cărți, iar acest lucru îmi oferă o satisfacție maximă.

Cititul de pe Onyx BOOX Max 3

În biblioteca de pe tabletă ai ficțiune și non-ficțiune, iar din fiecare categorie poți alege genul de carte pe care să o citești. Ai de la biografii la discursuri, filosofie, memorii și continuând cu mitologie, tragedie, romanțe, legende, fantasy, acțiune sau crimă.

Trebuie doar să alegi cartea și să o descarci în tabletă pentru a o citi. Desigur, dacă există o carte care prezintă interes pentru tine și nu o găsești în bibliotecă, o poți descărca din alte surse și o poți aduce pe tabletă. Desigur, asta este la partea de cărți din bibliotecă. Însă, pentru că tabletă se conectează la internet, poți intra pe Google Play Store să descarci și alte cărți.

La citire am senzația că citesc de pe un ziar. Cei care ați prins ziarele, știți despre ce vorbesc. Îmi pare rău că la prețul de 4199 lei, Ebook-ul nu vine cu back-light. Asta înseamnă că dacă citești noaptea sau se ia lumina, ai nevoie de o lumină de veghe să continui lectura. Nu deranjează enorm lipsa acestei funcții, dar aș fi preferat să existe. Pe modelul BOOX Note Pro, spre exemplu, poți citi pe întuneric, iar setarea e la doar o apăsare distanță.

Cu BOOX Max 3 pe internet

La partea de online cu BOOX Max 3 recunosc că experiența de navigare pe diferite site-uri nu este chiar plăcută, pentru că tableta își dă refresh des și se încarcă cam greu. Desigur, aici ține și de elementele grafice de pe respectiva pagină web.

Spre exemplu, pe www.noobz.ro dacă intri într-un articol cu video embed, o să ai ceva bătăi de cap. Dacă intri pe articole simple, doar cu poze, refresh-ul se va face doar la unele reclame. Chiar și așa, nu este afectată citirea. Dacă intri pe The New York Times, care are un design ca de ziar, atunci citirea e mult mai simplă, mai fluidă. Atâta tot că și acolo când ai video o să ai parte de o încărcare mai grea.

Onyx BOOX Max 3 nu e creată pentru navigat pe internet. Dar, poți să faci și asta de pe ea dacă vrei. Trebuie doar să ții cont că orice acțiune care necesită procesare grafică mare, vine la pachet cu o încărcare greoaie și refresh.

Asta inclusiv dacă desenezi ceva mai complex pe BOOX Max 3

Recunosc, pe desen nu mă pricep deloc și nici nu cred vreodată că aș putea să îmi dezvolt această latură. Însă, sunt persoane, cum e Vali care ne-a trimis tableta la teste, care desenează, și o face foarte bine. Câteva dintre schițele lui le puteți vedea în imaginile de mai jos.

Desigur, Vali folosește tablete grafice, e pasionat de desen. Astfel că, e important să se înțeleagă că o astfel de tabletă nu se adresează oricui. Nu se adresează profesioniștilor în desen, dar trebuie, totuși, să ai ceva aptitudini la desen. De asemenea, mai trebuie să ai și răbdare cu tableta. Asta pentru că, dacă desenul e complex, procesarea e mai grea, adică durează mai mult să deschizi și să închizi schița.

Însă, pentru momente de relaxare, la o cafea pe terasă, poți să te apuci și de desen dacă vrei pe Onyx BOOX Max 3. Asta după ce ai citit 6 ore neîntrerupte.

Am folosit BOOX Max 3 și pentru productivitate

Pe lângă faptul că am citit cărți și conținut de pe website-uri de pe BOOX Max 3, mi-am făcut un program de lucru pe tabletă. La Noobz, pentru că suntem doar doi, iar task-urile sunt multe, e important să avem o structură de lucru foarte bine gândită.

Nu de alta, dar când lucrezi de acasă, iar partenerul de viață e și partener de afaceri, e ușor să se amestece lucrurile. Iar noi nu ne dorim să facem un tot unitar din viața personală și cea profesională. Așa că, la fiecare început de săptămână creăm un program de lucru comun și un altul individual.

Ei bine, în ultimele două săptămâni am folosit Max 3 și pentru asta. Am structurat task-urile în ansamblul lor, după care le-am spart pe zile și le-am împărțit la fiecare. Faptul că am avut tableta și am făcut asta într-un folder special ne-a ajutat pe fiecare să urmărim ce, cât și cum a făcut celălalt.

Tableta a stat pe masca de calorifer, iar cu fiecare task încheiat, îl tăiam de pe listă. Normal, această activitate o desfășuram pe coli A4. Însă, dacă poți să mai salvezi planeta o zi, să nu mai fie distruși copaci, de ce să nu o faci?

Care sunt provocările întâmpinate cu Onyx BOOX Max 3?

Dacă nu ai văzut niciun review al tabletei și nu ai citit nici manualul de utilizare, studiază bine Max 3 când o scoți din cutie. Prima tendință a fost, ca noob ce sunt, să deschid tableta de la butonul de home. Desigur, pentru că am uitat cum se folosește un dispozitiv cu buton de home, am uitat că trebuie să existe și un buton de pornire undeva pe margini. Deci, tableta se deschide dacă ții apăsat un pic mai lung butonul mic de pe marginea de sus.

Ea o să intre în stand-by când nu o folosești, dar pentru a reveni la ecranul de lucru, apeși pur și simplu butonul de pornire.

Când intri în meniu, e destul de intuitiv

Aplicațiile sunt la îndemână, destul de curat structurate, iar dacă mai vrei altele, poți să ți le descarci din Apps – Play Store sau App Store. De asemenea, dacă nu îți ajung cărțile din bibliotecă, poți să transferi altele din PC.

Apoi, atunci când vrei să scrii într-un notepad, poți întâmpina provocări doar dacă ești noob, ca noi. Spre exemplu, o provocare întâmpinată a fost că nu am găsit vreme de 2 zile meniul din notepad. Știu, pare o nebunie, pentru că el trebuie să fie conform prezentării producătorului pe partea stângă a ecranului.

Din nu știu ce motiv, pe tableta testată de mine nu era afișat meniul. Prin urmare, nu puteam să selectez penița, iar singura acțiune permisă era una implicită, cu cercuri. Într-un final am descoperit dintr-un video de la producător că meniul se poate ascunde, în funcție de cum și pentru ce folosești notepad-ul. Așa încât, tot ce trebuie să faci pentru a-l aduce înapoi pe marginea stângă a ecranului este să îl tragi cu tegetul din marginea stângă, ca și când ai face swipe right.

Probabil, undeva în manualul de utilizare existau aceste indicații. Însă, acesta este destul de stufos și da, ne-am învățat să avem totul la îndemână. Oricum, bine că s-a întâmplat la mine provocarea. Dacă veți întâmpina așa ceva, știți ce trebuie să faceți.

Bateria Onyx BOOX Max 3 ține extrem de mult. Eu am butonat-o destul de mult, să o descopăr, am citit de pe ea și am ținut-o conectată și la internet, dar tot nu am ajuns să o descarc suficient de mult. Așadar, dacă o folosești pentru citit, nu trebuie să îți faci probleme legate de autonomie. Desigur, la un ecran monocrom nu are ce să consume foarte mult din energie.

Când îți cumperi un Ebook reader Onyx BOOX Max 3

Categoric, eu nu mă încadrez în publicul țintă al acestui produs. Pentru volumul de cărți pe care le citesc, cred că îmi ajunge ceva mai mic și ca dimensiune și ca preț. Apoi, nu sunt pasionată de desen, deci nu îi văd aplicabilitatea în activitatea personală. Desigur, pot să o folosesc într-o anumită măsură pentru productivitate, însă nu mai mult decât pot să folosesc un laptop sau Note20 Ultra.

Însă, pentru cineva care citește ore întregi în fiecare zi. Pentru medici, profesori, studenți, muzicieni sau designeri, se poate dovedi un gadget util.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version