Home Review Cubot P40 este un smartphone accesibil pentru adolescenți

Cubot P40 este un smartphone accesibil pentru adolescenți

0
Cubot P40 este un smartphone accesibil pentru adolescenți

Cubot P40 este un smartphone accesibil pentru adolescenți, iar asta pentru că are trei lucruri pe care tinerii le caută într-un smartphone. Vorbim de display bun, capacitatea de a rula jocuri și cameră decentă. Iar toate aceste avantaje vin la un preț de doar 599 de lei. Dacă ăsta nu mai este un raport calitate-preț atractiv, nu știu ce să mai spun.

Cubot P40 este disponibil la același preț cu modelul Note 20, pe care l-am testat înaintea acestuia. Cu toate acestea, P40 are un design care, din punctul meu de vedere, atrage mai mult tineretul. Dimensiunea este mai mică, ceea ce îl face mai ușor de manevrat, iar setup-ul de camere este mult mai discret. În plus, camera frontală este de 20 de megapixeli. Dacă nici asta nu îi atrage pe tineri, din nou, nu știu ce i-ar mai putea convinge.

Dar despre toate aceste lucruri, vom vorbi mai pe larg, când voi prezenta fiecare aspect al acestui dispozitiv. Voi fi foarte concis, așa că nu veți pierde mult timp parcurgând textul.

De menționat este faptul că, la fel cum este cazul tuturor modelelor Cubot, P40 nu este livrat cu căști în pachet. Cu toate acestea, primești o husă din silicon moale, care va ajuta la protejarea dispozitivului.

Cubot P40 este un smartphone accesibil cu performanțe sporite

Cubot P40 este echipat cu un procesor Mediatek Helio A22 MT6761 cu tehnologie de 12nm. Acest procesor, împreună cu memoria RAM cu capacitate de 4GB, oferă tinerilor o experiență de joc decentă.

Mediul de stocare este de 128GB, ceea ce înseamnă că este suficient spațiu pentru poze, clipuri și jocuri. Din păcate, memoria de 128GB este cea cu care vei rămâne, deoarece nu are slot pentru card microSD. Dar, este o capacitate suficientă pe care cu greu reușești să o umpli, dacă nu ești creator de conținut, cum suntem noi.

Cubot P40 este dual SIM, deci un punct în plus pentru cei tineri. Poți să păstrezi o cartelă prepaid cu internet, să o folosești când ai epuizat traficul de pe prima cartelă. La fel ca Note 20, și modelul P40 are suport pentru plăți NFC. Însă, nu aș recomanda neapărat folosirea acestei funcționalități. Nu putem garanta 100% pentru siguranța plăților.

Ceea ce ne aduce la la sistemul de operare, care este Android 10 stock. Referitor la acesta, am observat că la P40 este un pic contraintuitiv, la început. Pentru a accesa din ecranul de pornire toate aplicațiile, trebuie să faci un swipe-up din marginea de jos a display-ului. Dacă faci swipe-up din mijloc, nu se va întâmpla nimic. Cine știe, o fi un sistem menit să prevină accesarea accidentală al aplicațiilor.

Iar pentru că vorbeam despre accesarea accidentală, deblocarea smartphone-ului se face prin cod sau PIN. Nu avem senzor de amprentă, dar există opțiunea de deblocare facială.

Cubot P40 este un smartphone accesibil cu un display generos și redă un sunet bun

P40 are un display de 6.2 inch cu un raport 90,3% a ecranului din suprafața totală a dispozitivului. Display-ul este foarte clar, culorile sunt vii, iar sesiunile YouTube sunt plăcute, în special dacă urmărești gameplay-uri, cum fac eu.

Sunetul este decent, dar, exact cum am spus și în cazul P40, nu trebuie să fie un deal-breaker. În orice caz, dacă urmărești clipuri de gameplay sau tip vlog nu ai nevoie de volum mare. Iar dacă asculți muzică, cel mai bine este să folosești căști.

Ținând cont că display-ul este cel mai mare consumator de energie, iar la P40 display-ul ocupă o suprafață de 90,3% din dispozitiv, bateria trebuie să fie generoasă. Și chiar este. Vorbim despre o baterie cu o capacitate de 4200 mAh, detașabilă. Asta înseamnă că dacă, după un anumit timp, bateria începe să îți facă probleme, o poți înlocui cu una nouă.

Cubot P40 face fotografii bune și selfie-uri și mai bune

Cubot P40 are același senzor prezent și pe modelul Note 20, respectiv Sony IMX486. Este un setup de 4 camere, cu o lentilă macro și un senzor de profunzime. Asta înseamnă că pozele vor fi de o calitate bună, dacă vorbim despre cadre bine luminate.

Există, totuși, o diferență între cele realizate cu Note 20 și cele cu P40. Camera selfie de pe Cubot P40 are o rezoluție de 20 de megapixeli, comparativ cu cea de doar 8 megapixeli disponibilă pe Note 20. Asta înseamnă că selfie-urile vor avea o calitate superioară. Am testat, iar dacă folosești și funcția de înfrumusețare, selfie-urile vor fi și mai puternic luminate.

Preț, disponibilitate și concluzie

După cum spuneam de la început, Cubot P40 are un preț de 599 de lei. Acesta poate fi achiziționat direct de la distribuitorul oficial cubot-romania.ro. Cred că acest smartphone este potrivit pentru tineri, chiar pentru cei trecuți de 12 ani și care ajung până la 16 ani, inclusiv.

Le oferă o experiență rapidă de browsing, Facebook, Instagram sau YouTube. În plus, camera este destul de bună pentru a le oferi posibilitatea de a se exprima pe rețelele de socializare. Asta fie că vorbim de peisaje sau despre selfie-uri.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version