Home Divertisment Aplicaţii Netflix gratuit 30 de zile nu mai există

Netflix gratuit 30 de zile nu mai există

0

Netflix gratuit 30 de zile nu mai există. Se face un an de când vă spuneam cum poți să consumi gratis Netflix și HBO Go. Asta în ideea în care gratuitea se limita la termenul de 30 de zile, fără a fi taxat pentru servicii, doar pentru că ai uitat să anulezi abonamentul.

După cum știți, pentru a beneficia de cele 30 de zile gratuite, trebuie să atașezi un la cont un card valid. Dacă trec cele 30 de zile fără ca tu să anulezi abonamentul riști să fii taxat pentru o lună întreagă. Și poate nu vrei asta.

Dar să revenim la subiectul de astăzi.

Netflix a eliminat opțiunea perioadei de 30 de zile

Opțiunea în care utilizatorii aveau acces gratuit la întreg conținutul Netflix. Începând cu luna octombrie, utilizatorii din SUA nu mai beneficiază de perioada gratuită de 30 de zile pentru testare. Ceea ce nu mulți dintre noi știm este că Netflix a început să renunțe la această promoție de câțiva ani, în diferite țări ale lumii.

Este evident că Netflix nu poate renunța în totalitate la acest sistem. În acest sens, compania introduce noi modalități promoționale. Acestea includ chiar postarea unui conținut educațional pe YouTube și alte platforme.

Cel mai nou demers prin care Netflix vrea să atragă noi abonați este lansarea unui portal unde utilizatorii pot urmări gratuit episoade ale celor mai apreciate seriale originale Netflix. Aceste episoade pot fi urmărite la liber. Desigur, fără a fi necesară crearea unui cont de utilizator și atașarea unui card de debit pentru activarea contului.

Netflix a pornit acest demers într-o perioadă în care competitorii săi se bazează foarte mult pe oferirea unei perioade gratuite pentru testarea serviciilor. Această strategie este potrivită în special pentru clădirea unei baze de clienți. În ideea în care Netflix ajunge la un număr de 200 de milioane de abonați, este lesne de înțeles de ce, pentru companie, această strategie nu mai este una potrivită.

De ce renunță Netflix la 30 de zile gratuit?

Dar oare acesta să fie singurul motiv pentru care Netflix a hotărât să renunțe la acest tip de promovare al conținutului pe care îl oferă? De ce întreb acest lucru?

Pentru că deși compania a creat acel portal unde utilizatorii pot vedea anumite episoade gratuit, fără a se înregistra, pagina de ajutor nu pomenește nimic despre acest portal. Dintr-o dată, Netflix și-a schimbat radical modul în care abordează vânzarea serviciilor.

Nu mai vrea neapărat să știe ce adresă de email ai pentru a te bombarda cu notificări și oferte speciale. Nu mai ține morțiș să introduci un card de debit pentru ca după cele 30 de zile să te poată taxa. Este ca și cum tânărul pețitor, care a alergat până acum după o domniță, brusc începe să o ignore pentru ca domnița să sesizeze acest lucru și să vină ea după el. Poate fi și asta o variantă.

Cu toate acestea, cred că Netflix și-a construit, pe de o parte, o bază de abonați recurenți, care să îi ofere o stabilitate financiară solidă. Să nu uităm cât de multe seriale originale Netflix au fost lansate la nivel mondial. Este clar că nu banii sunt problema. Evident, cu cât ai mai mulți, este cu atât mai bine.

Netflix gratuit: Și-a făcut baza de date și gata?

De cealaltă parte, trebuie să ținem cont că orice companie are o bază de date a clienților. Clienții se împart în trei categorii:

  • clienți activi,
  • clienți sezonieri,
  • clienți inactivi.

Clienții activi sunt acei clienți cu recurență lunară, care sunt acea bază solidă pe care am amintit-o mai devreme.

Clienții sezonieri sunt acei clienți care nu sunt străini fenomenului de binging, dar care nu sunt dispuși să plătească un abonament pe perioada în care serialul preferat nu primește o serie nouă. De cele mai multe ori acești clienți așteaptă finalizarea postării unui sezon întreg, după care plătesc abonamentul, iar într-o lună epuizează tot conținutul nou, de care sunt interesați.

Ultima categorie este cea a utilizatorilor inactivi

În luna mai a acestui an, Netflix a anuțat că începe anularea tuturor conturilor inactive. Toate conturile care nu au mai avut activitate au primit o notificare de la Netflix.

Dacă utilizatorii nu au răspuns acelei notificări, contul a fost șters. La acea dată, Netflix raporta un total de 183 de milioane de abonamente. Potrivit companiei, conturile inactive reprezentau mai puțin de 0,5% din numărul total al abonaților. Asta înseamnă undeva la nici un milion de conturi. Cu toate acestea, îmi este foarte greu să cred acest lucru.

Îmi este foarte greu să cred că numeroasele conturi generate pentru obținerea unei perioade de 30 de zile au avut o pondere atât de mică. Pe de altă parte, după cum spuneam, banii nu sunt o problemă pentru companie.

Deci este posibil ca numărul celor care crează un cont și plătesc de la bun început pentru servicii să fie mai mare decât numărul celor care ajung să plătească pentru servicii ca urmare a testării timp de 30 de zile.

Oricare ar fi motivul, pare că Netflix adoptă o nouă strategie de vânzare și, deși în România încă nu a fost implementată, ne putem aștepta oricând să fie instaurată și aici. Cam acestea au fost informațiile despre noua strategie Netflix.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version