Home Divertisment Aplicaţii Extensiile Chrome trebuie să arate cum îți folosesc datele

Extensiile Chrome trebuie să arate cum îți folosesc datele

0

Există niște limite legate de modul în care extensiile din browser îți pot folosi datele personale. Astfel că, în curând, extensiile Chrome trebuie să arate cum îți folosesc datele.

Google face eforturi continue pentru a combate extensiile Chrome problematice. Gigantul vrea să impună o serie de condiții pentru o mai mare transparență. Compania introduce o nouă politică în ianuarie 2021. Aceasta va presupune divulgare modului în care sunt utilizate datele de extensiile din Chrome Web Store.

Extensiile Chrome trebuie să prezinte o serie de informații

Creatorii vor fi nevoiți să explice tipurile de date pe care le colectează. Spre exemplu, trebuie să le spună utilizatorilor concret cum se pot conecta și dacă le sunt efectate datele de identificare personală. De asemenea, vor trebui să promită că vor respecta noua politică. Aceasta interzice vânzarea de date către terți, utilizarea datelor în scopuri neafiliate și bazarea pe date pentru verificări de credit și împrumuturi.

Cei care produc extensii pot deja să înceapă să furnizeze informațiile necesare, deși nu vor fi afișate în Magazinul web Chrome până pe 18 ianuarie 2021. Google va aplica o notificare listărilor dezvoltatorilor dacă nu vor face aceste dezvăluiri până pe 18 ianuarie.

”Începând cu ianuarie 2021, pagina de detalii a fiecărei extensii din Magazinul web Chrome va afișa informații furnizate de dezvoltator despre datele colectate de extensie, într-un limbaj clar și ușor de înțeles. Colectarea dezvăluirii datelor este disponibilă astăzi dezvoltatorilor.”, se arată pe blogul Google.

Totuși, măsura pe care Google o va lua nu ne va scăpa de acei dezvoltatori de aplicații abuzive. Tot ce poate face aceasta este să ne ajute să mai triem din producătorii de aplicații rău-voitori sau care nu sunt suficient de transparenți.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version