More

  Review OPPO A72: Un telefon bun pentru școala online

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Review OPPO A72: În luna decembrie ne-au venit la test 3 smartphone-uri OPPO și un smartwatch. Pentru fiecare dintre ele veți găsi câte un review pe site, iar orice alte întrebări aveți cu privire la dispozitive, nu ezitați să le scrieți în comentarii. Articolul de față are în prim-plan un telefon mid-range, ideal pentru școala online. Pentru cei interesați de benchmark-uri, am realizat inclusiv teste la acest capitol, comparat cu OPPO Reno4 Lite și OPPO Reno4 Z.

  Cota de piață OPPO în Europa este destul de mică, cu un procent de 3%, iar în România compania e la început de drum. Producătorul s-a lansat pe piața noastră la începutul acestui an, iar din păcate evenimentul s-a suprapus cu perioada de lockdown. Chiar și așa, campaniile de awareness nu au lipsit din online, iar tot mai mulți dintre utilizatori au auzit de producătorul chinez la creatorii de conținut preferați.

  Treptat s-a înmulțit și numărul de review-uri, ceea ce vă ajută pe fiecare dintre voi să faceți achiziții cât mai bine informate. Și, nu în ultimul rând, trebuie să ținem cont și de contextul general de pe piața de telefoane. Unul dintre cei mai mari jucători din 2019, Huawei, și-a pierdut poziția în 2020, iar lucrurile nu par să se îndrepte prea curând. Acestea fiind date, OPPO și Xiaomi sunt doi producători chinezi care se vor găsi în preferințele de achiziționare ale multor utilizatori în perioada ce va urma.

  V-am promis că vom vorbi despre OPPO mai mult și la Noobz când vom avea ocazia să testăm suficiente produse pentru a ne forma o părere. Astfel că, după trei smartphone-uri și un smartwatch, suntem deschiși la întrebări din partea voastră.

  Review OPPO A72 – Specificații

  Vorbim despre un smartphone cu design din plastic, dar cu niște finisaje și o schemă de culori destul de atractive. Desigur, am mai văzut și la alți producători aceste scheme de culori în dégradé, dar nu este cazul să intrăm în detalii. Dacă ar fi să vă concentrați cu adevărat pe ceva, orientați-vă atenția către memorie, display și baterie. Dacă nu vă place nuanța de mov a OPPO A72, puteți alege varianta pe negru.

  Review OPPO A72

  Telefonul are o memorie generoasă de 4GB de RAM cu 128GB stocare internă. Deși pe eMAG veți găsi că nu are expansiune microSD, informați-vă de pe site-ul producătorului, pentru că aveți suport și pentru card SD. Acest lucru vă ajută în special dacă stocați multe documente pe telefon și nu vreți să ocupați din memoria acestuia. Spre exemplu, eu folosesc întotdeauna un card de memorie de 256GB pe telefonul personal.

  Review OPPO A72

  Android 10 cu interfața ColorOS de la OPPO, versiunea V7.1

  Acum, unii ar spune ”wow, Android 10, pe când competiția abia are Android 9?”. Eu vă recomand să nu vă pripiți în a pune accent pe astfel de detalii. Ele contrează, într-adevăr, dar mai degrabă în cazul terminalelor premium și mai puțin pe telefoane entry și mid-range. În plus, mai mult decât versiunea sistemului de operare contează interfața producătorului.

  Pe toate telefoanele OPPO testate de noi, interfața e la fel. E curată, intuitivă, un pic mai prietenoasă chiar decât cea de la Xiaomi. Dacă folosiți un Huawei în prezent și aveți în plan să îl schimbați cu OPPO, s-ar putea să nu simțiți o diferență majoră în timpul utilizării. Interfața ColorOS aș putea spune că seamănă foarte mult cu EMUI de la Huawei.

  Personal aș fi preferat o interfață mai modernă. Iconițele mi se par de prin anii 2014 – 2016. Însă, dacă poți trece peste acest aspect, te obișnuiești destul de repede cu interfața ColorOS.

  Procesorul de pe OPPO A72 este un Qualcomm Snapdragon 665. După cum spuneam de la începutul articolului, acesta face ideal telefonul pentru școala online. Însă, nu vă așteptați să rupă norii la jocuri. Dacă vă jucați din când în când pe telefon, pentru relaxare, telefonul face față fără probleme. Pe de altă parte, nu pot spune același lucru pentru gamerii hard-core. La fel de potrivit este OPPO A72 pentru vizionat seriale pe Netflix și consum de divertisment pe YouTube.

  Sunetul e punctul forte al OPPO A72

  Dintre toate cele trei modele de OPPO testate la Noobz concomitent, A72 redă cel mai bun sunet. Reno4 Lite și Reno4 Z redau sunetul doar printr-un difuzor plasat în partea de jos. Pe când, A72 redă sunetul și prin difuzorul din marginea de jos și prin cel din marginea de sus a ecranului. Pentru cei care consumă videoclipuri pe internet, acesta este un aspect destul de important. Cum de altfel, pentru orele online este destul de important cum este redat sunetul, să auzi tot ce spun profesorii.

  Au și Reno4 Lite și Reno4 Z avantajele lor, însă despre acestea vom vorbi în articolele dedicate de pe site.

  Review OPPO A72 – Nici la securitate nu stă rău

  În procesul de configurare al telefonului, poți stabili cod PIN, scanare facială și scanare a amprentei. Astfel, securizezi telefonul în 3 moduri, iar șansele ca orice străin să intre în dispozitivul tău sunt aproape imposibile.

  Atât A72, cât și Reno4 Z au senzorul de amprentă integrat în butonul de pornire. Așa cum am spus și în cazul Galaxy Z Fold 2 de la Samsung, acest tip de senzor de amprentă este preferatul meu. Unii preferă senzorul în display, alții s-au obișnuit cu el pe spatele telefonului. Personal, cred că e cel mai comod să ai un senzor de amprentă pe marginea telefonului, în butonul de pornire, dacă designul permite.

  senzor de amprenta A72

  Senzorul de amprentă de pe A72 este responsive, poate fi acționat destul de rapid. Dacă ții telefonul pe masă nu funcționează scanarea facială (trebuie ridicat telefonul), dar poți introduce codul PIN din șase cifre.

  Ce mai trebuie să știi despre prima configurare a unui telefon OPPO

  Dacă e prima dată când folosești un telefon OPPO, e bine de știut că îl vei configura inițial ca telefon nou. Pentru transferul documentelor, galeriilor foto, contactelor, trebuie să folosești aplicația OPPO Clone Phone.

  În bara de notificări o să îți apară că trebuie să folosești OPPO Clone Phone, aplicație preinstalată pe toate telefoanele OPPO, dacă telefonul e nou, pentru a transfera toate datele de care ai nevoie. De asemenea, trebuie să te asiguri că pe vechiul telefon ai instalată aplicația Clone Phone.

  Nu în ultimul rând, dacă știi că ai un număr mare de documente pe vechiul telefon, asigură-te că pe noul telefon ai disponibil suficient spațiu pentru a transfera datele. Spre exemplu, pe telefonul personal am date ce depășesc 128GB, astfel că am fost nevoită să selectez ce date să fie clonate de pe vechiul telefon Android pe noul OPPO A72.

  Aplicația OPPO Clone Phone funcționează foarte bine, iar în aproximativ 10 – 15 minute poți să transferi agenda telefonică, galeria foto și toate aplicațiile de interes pentru tine. Desigur, pentru ca lucrurile să se miște rapid, ai nevoie de o conxiune wireless foarte bună. În plus, configurarea noului telefon o să o faci o singură dată, iar aceasta se impune indiferent de modelul de telefon ales. Ce pot să îți spun sigur este că e mai simplu să muți datele de pe vechiul telefon Android pe un OPPO, decât să faci asta cu un iPhone. O spun din experiență.

  Culorile pe un ecran OPPO A72 cu 100 luminozitate

  Review OPPO A72
  Review OPPO A72
  Review OPPO A72
  Review OPPO A72
  Review OPPO A72
  Review OPPO A72

  Review OPPO A72 – Rezultate Benchmark

  Pe single-core am obținut 308, pe multi-core 1264. Rezultatele sunt un pic mai slabe decât cele ale Reno4 Lite. Acesta din urmă a scos 404 pe single-core și 1503 pe multi-core. Desigur, la această diferență contribuie semnificativ procesorul telefonului. Chiar și așa, pentru aplicații social media, e-mail-uri și seriale pe Netflix sau Google Classroom, nu o să simți diferențele. Ele nu sunt notabile nici pentru cameră, așa că dacă nu știi pe care să îl alegi dintre cele două, analizează mai degrabă din punct de vedere design și preț.

  O să las aici și imagini cu benchmark-uri, comparat OPPO A72, Reno4 Lite și Reno4 Z. Nu de alta, dar poate ai nevoie de ceva mai mult pentru a te convinge care este cel mai bun pentru tine.

  benchmark a72
  A72 / Reno4 Lite / Reno4 Z
  benchmark a72
  A72 / Reno4 Lite / Reno4 Z
  A72 / Reno4 Lite / Reno4 Z
  A72 / Reno4 Lite / Reno4 Z
  A72 / Reno4 Lite / Reno4 Z
  A72 / Reno4 Lite / Reno4 Z
  A72 / Reno4 Lite / Reno4 Z
  A72 / Reno4 Lite / Reno4 Z

  Camera OPPO A71

  E bună pe cât de bine știi să folosești lumina. De la un entry-mid-range nu trebuie să te aștepți să rupă norii la fotografii. Telefonul are un senzor de 48MP pe care îl poți folosi în format standard de Instagram. Dacă nu ai pretenția să faci poze 16:9 sau Full, vei obține rezultate chiar decente, numai bune de împărtășit cu prietenii. Pe ultrawide te joci cu 8MP, pe adâncime ai un senzor de 2MP, iar standard tot 2MP. În vreme ce, pe selfie ai 16MP, iar cu lumină suficientă pe față și filtre de Instagram, poți fi chiar mulțumit.

  Pentru a vă forma o idee despre pozele realizate cu OPPO A72, las câteva în acest articol. Unele sunt în condiții de lumină scăzută, altele în condiții de lumită standard și unele cu multă lumină, să vedeți cât absoarbe senzorul de cameră.

  OPPO A72 48MP
  OPPO A72 Full
  OPPO A72 48MP
  OPPO A72 Full
  OPPO A72 Full
  OPPO A72 Full
  OPPO A72 48MP
  OPPO A72 48MP
  OPPO A72 48MP condiții de lumină scăzută
  OPPO A72 48MP condiții de lumină scăzută
  OPPO A72 Full condiții de lumină scăzută
  48MP
  48MP
  48MP
  48MP
  OPPO A72 Full
  OPPO A72 Full

  Bateria telefonului duce o zi întreagă fără probleme. Dacă îl folosești pentru videoconferință, 4 – 6 are nu trebuie să îl încarci, dar la final sigur trebuie să faci asta. Știți că cel mai mare consumator de energie este display-ul, iar cât timp foloseși camera, bateria se descarcă destul de repede. Oricum, 5000 mAh fac față cu brio unei zile de studiu. În plus, majoritatea suntem acasă, iar o priză pentru încărcător avem cu toții.

  OPPO A72 spate

  Ce telefon sub 1000 lei să cumpăr?

  Oficial OPPO A72 a intrat pe lista de recomandări pe care o am pentru telefoanele cu preț sub 1000 lei. Până nu demult costa 1400 lei, însă în această perioadă costă 990 lei. Sincer, prețul actual este și prețul real. În plus, în cutie cu produsul vine și o husă de protecție din silicon, căști, cablu și încărcător, plus cheița pentru slotul de cartelă SIM.

  Pentru cineva care are buget limitat la 1000 lei, vrea un telefon decent, cu un design atractiv, baterie bună, sunet bun și un ecran, de asemenea, decent, OPPO A72 este o alegere inspirată. Ce ți-aș sugera să cumperi dintre OPPO A72 și Huawei P40 Lite? Categoric, OPPO A72. Da, ai 2GB de RAM în plus la Huawei, în rest nu-ți lipsește nimic pe A72.

  De ce am spus doar de Huawei P40 Lite și nu și de alt telefon? Simplu, este singurul căruia îi lipsește elementul definitoriu de care orice utilizator de telefon Android are nevoie: serviciile Google. OPPO și Xiaomi nu au astfel de probleme.

  Dacă aveți și alte curiozități despre OPPO A72, scrieți-mi în comentarii! De asemenea, spuneți-ne ce alte telefoane OPPO sunteți interesați să testăm la Noobz.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.