Home Divertisment Aplicaţii Netflix explică cum folosește AI pentru a vinde conținutul

Netflix explică cum folosește AI pentru a vinde conținutul

0

Netflix explică cum folosește AI pentru a vinde conținutul. Efectiv, totul se reduce la găsirea conexiunilor și stabilirea posibilei audiențe. Dacă deciziile Netflix cu privire la comercializarea conținutului original par foarte calculate, probabil sunt.

Netflix a subliniat modul în care folosește AI pentru a prezenta conținutul, dar și pentru a prezice succesul în moduri în care mecanismele convenționale probabil nu le-ar putea egala.

Netflix explică cum folosește AI pentru a vinde conținutul

Metoda se bazează pe învățarea prin transfer. Cu alte cuvinte, parametrii învățați dintr-o „sarcină sursă” îmbunătățesc performanța unei „sarcini țintă”. În acest caz, sarcinile sursă sunt simple: ce titluri sunt comparabile cu un Netflix Original și la ce fel de audiență se poate aștepta serviciul?

Pentru comparații tematice, Netflix creează o „hartă de similaritate”. Astfel, AI folosește metadatele, etichetele și rezumatele unui spectacol care ajută la determinarea legăturilor cu alte titluri. De exemplu, specialiștii în marketing știu care sunt spectacolele și filmele care pot ajuta la descrierea unui anumit tip de comedie.

În ceea ce ține de audiență, serviciul are un model AI care compară audiențele filmelor similare dintr-o anumită țară. Dacă o dramă merge bine în Spania, Netflix ar putea să intensifice marketingul în regiune. De asemenea, ar putea pregăti dublări și subtitrări mai devreme.

Sistemele se auto-supraveghează, permițându-le să acceseze o gamă mult mai largă de titluri decât ar face-o dacă ar fi limitate la informațiile Netflix.

Cum procedează Netflix s-ar putea să nu fie palpitant dacă preferi abordarea umană. Cu toate acestea, AI facilitează comercializarea de către Netflix a unui flux de materiale originale și elimină o parte din subiectivitatea care ar putea afecta succesul unor show-uri.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version