More

  Influencerii nu mai pot folosi filtrele de înfrumusețare

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Influencerii nu mai pot folosi filtrele de înfrumusețare. Filtrele nu pot fi aplicate anunțurilor dacă exagerează efectul produsului. Asta a decis Advertising Standards Authority din Regatul Unit.

  Influencerii nu mai pot folosi filtrele de înfrumusețare

  Decizia ASA vine ca răspuns la campania #filterdrop. Campania solicită ca influencerii să fie obligați să declare când folosesc un filtru pentru a promova produsele cosmetice sau de îngrijire a pielii.

  Sasha Pallari, persoana care a început campania, a spus că este „foarte fericită”. ASA a declarat că acest tip de conținut ar putea fi „înșelător” dacă i se adaugă un filtru. Pallari, în vârstă de 29 de ani, a declarat că a început campania #filterdrop în iulie 2020. Dorința ei este de a vedea „o piele mai reală” pe Instagram.

  Utilizarea filtrelor pe rețelele de socializare este o problemă larg dezbătută. Subiectul atrage atenția nu doar a vedetelor și a influencerilor de pe rețelele de socializare, ci și a deputaților.

  Anunțurile a două branduri au fost interzise

  ASA a examinat două exemple în care au fost adăugate filtre la videoclipurile partajate de influenceri. Ambele anunțuri promovează produse de bronzare. Decizia acestor examinări se aplică tuturor brandurilor, influencerilor și vedetelor din Marea Britanie.

  Au fost două Instagram Stories pentru Skinny Tan Ltd și una pentru Tanologist Tan. Acestea au fost interzise pentru aplicarea unui filtru care „a exagerat în mod înșelător efectul pe care produsul este capabil să îl obțină”. Decizia în ambele cazuri este că ar fi indus în eroare consumatorii.

  Potrivit deciziei, brandurile, influencerii și vedetele nu ar trebui să aplice filtre fotografiilor care promovează produsele de înfrumusețare. În special dacă filtrele vor exagera efectul pe care produsele sunt capabile să îl obțină.

  ASA a spus că un astfel de conținut ar putea fi în continuare înșelător, chiar dacă numele filtrului este menționat în Instagram Story. Anunțurile care încalcă aceste reguli vor fi eliminate și interzise. Astfel, reputația publicației sau a influencerului va fi afectată, a spus ASA.

  Un purtător de cuvânt a spus: „Principalul accent al activității noastre în acest domeniu continuă să fie creșterea gradului de conștientizare a regulilor și sprijinirea influencerilor prin îndrumare și acordarea instrumentelor de care au nevoie pentru a face publicitatea corect. De asemenea, colaborăm îndeaproape cu platformele de socializare, care pot și vor pune în aplicare hotărârile noastre în cazul în care o publicație nu dorește sau nu  poate lucra cu noi.”

  Filtrele de înfrumusețare au efect dăunător asupra utilizatorilor

  Pallari a spus: „Simt că efectul dăunător pe care îl are acest lucru asupra utilizatorilor de rețele sociale a fost luat în cele din urmă în serios și acesta este un pas imens în direcția corectă pentru modul în care sunt utilizate filtrele și modul în care produsele cosmetice sunt prezentate online. Acum pot ajuta la schimbarea modului în care aceste femei se văd în oglindă și asta este uimitor”.

  Molly Nutt, în vârstă de 20 de ani, a urmărit campania lui Pallari și a salutat hotărârea. Aceasta a adăugat că o mare parte din viața ei s-a „rotit în jurul filtrelor”. „Filtre cu nume precum <Pretty Girl>, cu ochi albaștri, buze mai mari și un nas mai mic, sugerează doar cum ar trebui să arăți și de fapt nimeni nu arată așa”, a spus ea.

  „În majoritatea zilelor nu am putut nici măcar să ies din casă fără să mă machiez, dar acum nu-mi pasă la fel de mult … Sasha m-a făcut să mă simt mai în largul meu și să conștientizez că nu sunt un extraterestru din cauza felului în care arăt „.

  Modelul și influencerul Rahi Chadda, a declarat că este „complet de acord” cu decizia. Însă, este îngrijorat de modul în care va fi reglementată și urmărită implementarea . „Această decizie este un pas în direcția corectă”, a spus el. „Deși logistica va fi cu siguranță un motiv de îngrijorare pentru majoritatea influencerilor, până la urmă care este definiția unui filtru?

  „Când vorbim despre filtre, vorbim despre iluminat, efecte speciale, machiaj înainte de a promova un produs. În acest fel majoritatea imaginilor de pe rețelele sociale vor fi filtrate în mod natural … este glorificat deja produsul înainte de a ajunge la public. Va trebui să fie mult mai clară definiția filtrului și unde trasăm linia” continuă acesta.

  Influencerii nu mai pot folosi filtrele de înfrumusețare

  Când Pallari a început campania, ea a spus că dorește să vadă trei rezultate. În primul rând vrea să încurajeze cât mai multe femei să nu depindă de filtre. În al doilea rând vrea ca ASA să ceară influenceriii și vedetele să declare dacă au folosit un filtru. Iar în ultimul rând vrea eliminarea filtrelor de schimbare a feței și de transformare de pe Instagram.

  Pallari a spus că, două dintre obiectivele sale au fost realizate. Însă, va lupta pentru eliminarea completă a filtrelor de modificare a feței de pe Instagram. „Nu are rost să ajungem atât de departe, apoi să ne oprim”, a spus ea.

  „Cum poate Instagram să fie de acord să elimine filtrele care promovează chirurgia plastică, dar nu filtrele care vă modifică forma – cum altfel ne vom modifica fața fără intervenția chirurgicală plastică?” a continuat ea.

  În urma deciziei ASA, Skinny Tan a declarat că și-a revizuit liniile directoare privind conținutul. „Nu încurajăm utilizarea filtrelor de înfrumusețare care exagerează sau oferă o impresie înșelătoare asupra rezultatele pe care le pot obține produsele noastre”, a spus o purtătoare de cuvânt.

  „Deși am fost dezamăgiți de hotărârea ASA, întrucât intenția din spatele poveștilor Instagram în cauză nu era să inducă în eroare ci mai degrabă să împărtășim comentariile și experiența pozitivă în urma utilizării produselor noastre, înțelegem pe deplin responsabilitatea noastră ca brand de a proteja interesele consumatorul.” spune un purtător de cuvânt al Tanologist.

  Instagram a refuzat să comenteze decizia. Însă brandurilor, vedetelor și influencerilor li se cere să respecte îndrumările CMA și ASA privind postările sponsorizate pe social media.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.