Home Servicii Microsoft lansează noua platformă Viva

Microsoft lansează noua platformă Viva

0

Microsoft lansează noua platformă Viva. Microsoft Viva este noua adiție Microsoft pentru a ajuta companiile cu munca la distanță. Platforma este concepută pentru a acționa ca un portal atât pentru angajați, cât și pentru companii. Scopul este de a naviga prin complexitatea muncii la distanță. Anumite părți ale platformei vor fi lansate pe tot parcursul anului 2021.

Microsoft lansează noua platformă Viva

„Am participat la cel mai mare experiment de muncă la distanță pe care l-a văzut lumea”, spune CEO-ul Microsoft, Satya Nadella. Acesta subliniază faptul că cele 11 luni ale pandemiei a remodelat modul în care oamenii lucrează, învață și trăiesc. „Pe măsură ce lumea își revine, nu mai există cale de întoarcere. Flexibilitatea în momentul, locul și modul în care lucrăm va fi esențială. ”

Microsoft Viva nu este o aplicație sau un serviciu, ci mai degrabă o platformă pentru îmbunătățirea muncii la distanță. Platforma vine în sprijinul companiilor pentru a le ajuta să se adapteze la noua situație. În timp ce companiile cheltuiesc colectiv miliarde de dolari în fiecare an pentru bunăstarea angajaților, Microsoft crede că Viva va ajuta în această nouă eră digitală a muncii.

„Trebuie să nu ne mai gândim la muncă ca la un loc și să începem să ne gândim cum să menținem cultura, să conectăm angajații și să valorificăm ingeniozitatea umană într-o lume hibridă”, spune Jared Spataro, șeful Microsoft 365. Spataro a prezis de la început în pandemiei că se va schimba pentru totdeauna modul în care lucrăm și învățăm. Se pare că Microsoft Viva este rezultatul acestor tendințelor.

Microsoft Viva vine cu patru module

Conceput pentru această nouă eră de lucru flexibilă și digitală, Viva se integrează în Microsoft Teams. Platforma funcționează mai degrabă ca intranetul din trecut, colectând părți esențiale ale unei companii într-o locație centrală. Microsoft împarte Viva în patru module specifice: connections, insights, topics, and learning..

Viva Connections include comunicații interne sau resurse precum beneficii și politici ale companiei. „O poți vedea ca pe o poartă către locul tău de muncă digital”, explică Spataro.

Viva Connections

Viva Connections este construit pe baza tehnologiei Microsoft SharePoint și va include lucruri precum știrile companiei, întâlniri sau chiar grupurile și comunitățile de resurse ale angajaților. Este practic un tablou de bord pentru conectarea de la distanță cu colegii.

Viva Insights se simte ca următorul pas în controversata caracteristică Productivity Score a Microsoft. Microsoft a fost criticat pentru că le-a permis managerilor să colecteze date despre angajați prin metadate colectate din software-ul și serviciile sale. Compania a fost nevoită să aducă modificări în Productivity Score, iar Viva Insights se bazează pe acele informații similare axate pe confidențialitate pentru manageri și angajați.

Viva Insights

Microsoft pune accent pe confidențialitate

Microsoft spune că Viva Insights va include date pentru manageri și lideri pentru a monitoriza tiparele și tendințele de lucru. Însă, confidențialitatea va fi protejată. „Acest lucru înseamnă că datele personale sunt vizibile doar pentru angajat, în timp ce datele pentru manageri și lideri sunt cumulate și dezidentificate în mod implicit pentru a proteja confidențialitatea individuală”, spune Spataro.

Viva Learning este al treilea modul Microsoft al platformei Viva și, așa cum sugerează și numele, este despre învățarea și dezvoltarea angajaților. Aici angajatorii vor găzdui materiale de instruire, cursuri și alt conținut pentru educația angajaților. Aceasta va include conținut de la LinkedIn Learning, Microsoft Learn și chiar conținut propriu al unei companii, alături de materiale de instruire de la terți furnizori.

Viva Learning

Ultimul modul din Viva este Topics. „Gândiți-vă la subiectele Viva ca la Wikipedia pentru organizație”, explică Spataro. Utilizează AI pentru a organiza conținut și afișează automat subiectele cu documente, videoclipuri și persoane conexe. Viva Topics va genera „topic cards” din aplicații precum Office, Teams și SharePoint.

Viva Topics este disponibil acum pentru clienții Microsoft 365 alături de o previzualizare publică a Viva Insights. Microsoft lansează, de asemenea, o previzualizare privată a Viva Learning. Compania intenționează să anunțe mai multe caracteristici ale Microsoft Viva pe tot parcursul anului 2021.

Microsoft spune că este la început cu Microsoft Viva și că este conceput pentru a fi o „platformă deschisă și extensibilă” pentru parteneri. Viva sporește, de asemenea, ambiția Microsoft de a pune echipele în centrul strategiei sale de lucru și de a acționa ca un hub în tot ceea ce face compania.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version