Home Divertisment Evoluţie Prima imagine a planetei Marte trimisă de sonda chineză

Prima imagine a planetei Marte trimisă de sonda chineză

0

Prima imagine a planetei Marte trimisă de sonda chineză. Sonda ar trebui să intre pe orbita planetei Marte pe 10 februarie. Este un reper pentru programul spațial al țării.

Prima imagine a planetei Marte trimisă de sonda chineză

Planurile Chinei de explorare interplanetară tocmai au făcut un salt înainte. The Guardian raportează că sonda spațială Tianwen-1 a țării a trimis prima fotografie a planetei Marte. Sonda a capturat un instantaneu alb-negru de la aproximativ 2,2 milioane de km distanță. Nu se compară cu imaginile detaliate de la alți exploratori, însă este dovada că Republica Populară Chineză poate trimite o sondă spațială pe Marte.

Sonda ar trebui să intre pe orbita planetei Marte pe 10 februarie. Însă, rover-ul va atinge bazinul de impact Utopia în luna mai.

Țara a încercat să trimită o misiune pe Marte în 2011 cu ajutorul Rusiei. Însă, încercarea a eșuat la lansare. ESA, Rusia, SUA și alte țări și organizații au încercat să facă această călătorie.

O aterizare cu succes a rover-ului Tianwen-1 ar spori în mod clar mândria Chinei. Mai ales că țara se angajează în alte proiecte ambițioase, inclusiv punerea unei noi stații spațiale pe orbită până în 2022. Acest lucru ar putea ajuta China în explorarea în spațiu.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version