More

  Mercedes recheamă peste un milion de vehicule

  Mercedes recheamă peste un milion de vehicule. O eroare în sistemul eCall poate oferi o locație incorectă a unui vehicul după un accident.

  Mercedes recheamă peste un milion de vehicule

  Mercedes-Benz SUA recheamă 1,29 milioane de vehicule din cauza unei erori în software-ul său eCall. Defecțiunea ar putea să ofere o locația incorectă a vehiculului către serviciile de urgență. Asta raportează Car and Driver.

  Această rechemare acoperă vehiculele din anii 2016 – 2021. Clasa CLA, Clasa GLA, Clasa GLE, Clasa GLS, Clasa SLC, Clasa A, Clasa GT, Clasa C, Clasa E, S -Clasa, Clasa CLS, Clasa SL, Clasa B, Clasa GLB, Clasa GLC și Clasa G sunt printre vehiculele rechemate, conform Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi.

  Producătorul a declarat că nu este conștient de eventuale daune materiale sau vătămări personale care ar fi rezultat din cauza acestei erori. Mercedes-Benz intenționează să ofere o actualizare gratuită a software-ului. Rechemarea modelelor va începe pe 6 aprilie.

  Producătorul a spus că „o prăbușire temporară a sursei de alimentare a modulului de comunicație cauzată de un accident ar putea duce la informarea incorectă a poziției vehiculului în timpul unui potențial apel de urgență”. Cu toate acestea, „funcțiile de apel de urgență automate și manuale rămân pe deplin operaționale”, a adăugat compania.

  Reuters a raportat că, în 2019, reprezentanța Mercedes-Benz din Europa a investigat un incident în care sistemul automat eCall a furnizat o poziție incorectă pentru vehiculul său. Compania a găsit alte situații în care a fost preluată o poziție incorectă a vehiculului.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here