Home Servicii eMAG anunță dezvoltarea unui parc industrial la Joița

eMAG anunță dezvoltarea unui parc industrial la Joița

0

eMAG anunță dezvoltarea unui parc industrial la Joița. Suprafața pe care compania construiește hub-ul logistic se va întinde pe 130.000 mp.

eMAG anunță dezvoltarea unui parc industrial la Joița

Alături de Primăria Joița, eMAG anunță înființarea unui parc industrial pe o suprafață de 290.000 mp.

Inițiativa confirmă angajamentul eMAG de a susține dezvoltarea zonei prin investiții semnificative. Aceste investiții vor genera locuri de muncă și beneficii pentru comunitate și pentru autoritățile locale și centrale.

Ca parte a acestei inițiative, eMAG a finalizat deja o serie de lucrări de infrastructură. Astfel, eMAG a realizat prin investiții proprii conexiunea dintre autostrada A1 și drumul județean DJ 602.

Proiectul a creat și alte beneficii în zonă. Rețelele de gaz și electricitate au fost extinse cu 2-3 km din punctele de racordare. Astfel, proprietățile din apropierea eMAG au acces facil la aceste utilități.

Hub-ul se va întinde pe o suprafață de 130.000 mp

În toamna anului trecut, eMAG a demarat o investiție de peste 90 de milioane de euro în noul său hub logistic situat la km 19 al autostrăzii A1.

Noul hub este realizat cu grijă față de mediu și comunitate, urmând a fi alimentat cu energie verde produsă de panouri solare. Totodată, vor fi plantați copaci pe o suprafață de 100.000 mp.

Noul hub va fi pus la dispoziția  antreprenorilor care vor să evolueze în noua economie și să facă ecommerce. Aceștia pot folosi infrastructura pusă la dispoziție de eMAG prin intermediul programului Fulfillment by eMAG (FBE).

Prin acest program eMAG le oferă comercianților din eMAG Marketplace servicii pe întreg lanțul logistic de la recepție și până la depozitare, picking, împachetare, livrare, relații cu clienții sau retur, acolo unde este cazul. Peste 1.000 de firme sunt așteptate în FBE în următorul an.

„Aceste centre sunt parte din infrastructura pentru noul mod de comerț și parte a noii economii: economia digitală. Estimăm că vom crea minimum 1.200 de locuri de muncă în parcul industrial, iar impactul în economia locală și centrală va fi vizibil, deoarece anticipăm că cererea de bunuri și servicii va crește, iar în zonă vor veni și alți investitori”, a spus Tudor Manea, director general eMAG.

În vara acestui an va fi dată în folosință o suprafață de 100.000 mp, urmând ca toate automatizările să fie gata până în septembrie 2022, când tot centrul logistic va fi funcțional.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version