Home Servicii Google schimbă politica de afișare a anunțurilor

Google schimbă politica de afișare a anunțurilor

0

Google schimbă politica de afișare a anunțurilor. Este un pas important către respectarea standardelor legate de confidențialitate.

Google schimbă politica de afișare a anunțurilor

Google vine cu oschimbare majoră a modelului de afaceri. Compania a declarat că intenționează să nu mai vândă reclame care se bazează pe istoricul de navigare individual. În plus, nu va construi instrumente pentru urmărirea datelor specifice în cadrul produselor sale în viitor.

Anunțurile vin după ce Google s-a angajat să elimine asistența pentru cookie-urile terță parte din Chrome. Decizia ar distruge efectiv principala sursă de urmărire a datelor pentru agenții de publicitate și site-urile web. Dacă Google va respecta cuvântul dat, viitoarea sa activitate publicitară va arăta diferit față de ceea ce am văzut în ultimele decenii.

„Oamenii nu ar trebui să accepte să fie urmăriți pe web pentru a beneficia de avantajele publicității relevante”, a spus David Temkin, director de management al produselor pentru echipa Google de confidențialitate și confidențialitate a anunțurilor.

„Iar agenții de publicitate nu trebuie să urmărească consumatorii individuali de pe web pentru a obține beneficiile de performanță ale publicității digitale.”

Un pas important în respectarea standardelor de confidențialitate

Afirmația venită de la Google aduce modificări serioase. Mai ales având în vedere că avem de a face cu o companie care a construit un imperiu pe baza datelor de navigare. Privind în perspectivă, Temkin spune că gigantul de tehnologie intenționează să utilizeze API-uri care păstrează confidențialitatea.

De exemplu „API-ul Federated Learning of Cohorts” (FloC), pentru a difuza reclame relevante. Această soluție se va baza pe grupuri de utilizatori cu interese similare. Temkin subliniază, de asemenea, că pot exista alte tehnici de urmărire de la alte companii. Tehnici precum grafice bazate pe adresa de e-mail.

Nu credem că aceste soluții vor satisface așteptările crescânde ale consumatorilor în privința vieții private și nici nu vor rezista restricțiilor de reglementare care evoluează rapid și, prin urmare, nu reprezintă o investiție durabilă pe termen lung”, a remarcat Temkin.

Google intenționează să facă grupuri bazate pe FLoC disponibile pentru testare în Chrome la sfârșitul acestei luni. De asemenea, își propune să testeze acele grupuri cu agenții de publicitate din Google Ads în al doilea trimestru. Utilizatorii Chrome vor primi acces la noile controale de confidențialitate ale utilizatorilor în aprilie.

Deciziile Google vin în urma unor controale crescute din partea UE, SUA și a altor guverne. Prin adoptarea unor modificări în condițiile proprii, Google poate încerca să evite reglementări mai rigide în ceea ce privește confidențialitatea datelor.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version