Home Homepage De ce nu cumpără românii electrocasnice smart

De ce nu cumpără românii electrocasnice smart

0

De ce nu cumpără românii electrocasnice smart? Reveal Marketing Research a derulat un studiu despre comportamentul de achiziție al românilor privind categoria electrocasnicelor. Astfel, a analizat criteriile importante de alegere, precum și deschiderea consumatorilor față de cumpărarea produselor smart.

Românii sunt dispuși să plătească cel mai mult pentru mașina de spălat rufe, TV și espressorul de cafea

Deși peste jumătate dintre români declară că aleg în funcție de performanță, doar 19% spun că ar achiziționa brandurile mai scumpe și consideră că merită să investească în calitatea ridicată a produselor. Mașina de spălat (rufe) (32%), televizorul (33%) și espressorul de cafea (25%) sunt principalele electrocasnice pentru care respondenții ar fi dispuși să plătească mai mult pentru a se bucura de o calitate mai bună.

Mai mult de jumătate dintre români (53%) declară că ar alege branduri cu prețuri de mijloc

Acestea consideră că este important să găsească un echilibru între preț și calitate. Consumatorii caută astfel de mărci, în special pentru produse precum: aspiratoare (64%), aragazuri (60%), frigidere (60%), cuptoare cu microunde (60%) sau blendere (59%). Această tendință se reflectă și în criteriile cele mai relevante în decizia de cumpărare a românilor. Potrivit Reveal Marketing Research, 79% dintre români afirmă că prețul este principalul criteriu de alegere a electrocasnicelor. Performanța se află pe locul al doilea ca importanță, fiind menționată de către 61% dintre respondenți.

Doar 15% dintre respondenți declară că ar opta pentru mărci mai ieftine și nu consideră că merită să investești foarte mult în aceste produse. Mixerul (22%), foehnul (22%), fierul de calcat (20%) sau hota (17%) sunt produse pentru care românii ar sacrifica o calitate ridicată pentru a putea plăti un preț mai mic.

De ce nu cumpără românii electrocasnice smart

Achiziția electrocasnicelor smart: un paradox pentru români. Deși le-ar alege pentru reducerea cheltuielilor la energie, ei nu se arată dispuși să investească suma inițială pentru economisirea pe termen lung

Pe lângă preț și performanță, în decizia de achiziție contează și consumul de energie a electrocasnicelor. Acesta este un aspect menționat de către 50% dintre români. Cei mai mulți dintre consumatori (77%) declară chiar că ar fi dispuși să investească în electrocasnice smart. Dintre aceștia 62% ar face acest lucru pentru a-și reduce costurile de energie electrică.

48% dintre respondenți sunt de părere că aceste dispozitive sunt mai eficiente decât cele convenționale. Cu toate acestea, ceea ce i-ar opri pe români să cumpere electrocasnice smart ar fi prețul ridicat. Prețul este un motiv menționat de către 78%. Doar 12% dintre români consideră că nu sunt utile. În vreme ce un procent de doar 10% este de părere ca sunt greu de folosit.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version