Home Smart Smartphones LG confirmă închiderea diviziei de telefonie mobilă

LG confirmă închiderea diviziei de telefonie mobilă

0

LG confirmă închiderea diviziei de telefonie mobilă. „Este un joc de numere, nu un concurs de popularitate”.

LG confirmă închiderea diviziei de telefonie mobilă

Zvonurile venite din Coreea au fost corecte. LG închide divizia de telefonie mobilă. După miliarde de dolari aparent risipiți pe telefoane ciudate, gigantul de tehnologie a renunțat în mod oficial.

LG a spus că inventarul său actual de telefoane rămâne disponibil spre vânzare. De asemenea, dispozitivele existente vor primi în continuare asistență post-vânzare și actualizări de software. Compania se așteaptă să finalizeze lichidarea afacerii mobile până la sfârșitul lunii iulie.

În ciuda angajamentului CEO-ului, dispozitivele LG Velvet și Wing nu au reușit să câștige tracțiune cu publicul. Cu o participare pe piața globală a telefoanelor de 1,7%, LG a anunțat că va externaliza proiectele mai multor telefoane de gama medie către terți.

„Plecarea mărcii LG din spațiul mobil poate fi dezamăgitoare pentru unii, dar suntem într-o industrie în care pivotarea și realizarea a ceea ce este în interesul angajaților și al acționarilor este, de asemenea, extrem de importantă”, a declarat Ken Hong, șeful departamentului de comunicare corporativă globală. „Așa cum au demonstrat alte mărci de telefoane îndrăgite, este un joc de numere, nu un concurs de popularitate.”

Luna trecută, ziarul coreean Dong-A Ilbo a raportat că existau chiar discuții pentru a vinde către Volkswagen AG din Germania și Vingroup JSC din Vietnam. Însă, discuțiile au eșuat în cele din urmă.

Declarația completă a LG

„LG Electronics Inc. (LG) a anunțat că își închide divizia de afaceri mobile. Decizia a fost aprobată de consiliul său de administrație mai devreme astăzi.

Decizia strategică a LG de a ieși din sectorul incredibil de competitiv al telefoniei mobile va permite companiei să concentreze resursele în domenii de creștere, cum ar fi componentele vehiculelor electrice, dispozitivele conectate, casele inteligente, robotica, inteligența artificială și soluțiile business-to-business, precum și platformele și servicii.

Inventarul actual de telefoane LG va continua să fie disponibil spre vânzare. LG va oferi asistență de service și actualizări de software pentru clienții produselor mobile existente pentru o perioadă de timp care va varia în funcție de regiune. LG va lucra în colaborare cu furnizorii și partenerii de afaceri pe parcursul închiderii activității de telefonie mobilă. Detaliile legate de angajare vor fi stabilite la nivel local.

Privind înainte, LG va continua să își valorifice expertiza mobilă și să dezvolte tehnologii legate de mobilitate, cum ar fi 6G, pentru a contribui la consolidarea competitivității în alte domenii de afaceri. Tehnologiile de bază dezvoltate pe parcursul celor două decenii de operațiuni mobile ale companiei LG vor fi, de asemenea, păstrate și aplicate produselor existente și viitoare.

Dezactivarea diviziei de telefonie mobilă este de așteptat să fie finalizată până la 31 iulie, deși inventarul unor modele existente ar putea fi în continuare disponibil după aceea.”

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version