Home Servicii Cruise aduce robotaxi în Dubai în 2023

Cruise aduce robotaxi în Dubai în 2023

0

Cruise aduce robotaxi în Dubai în 2023. Prima piață internațională pentru compania de vehicule autonome susținută de GM.

Cruise aduce robotaxi în Dubai în 2023

Cruise, compania de vehicule autonome susținută de General Motors și Honda, va lansa primul serviciu internațional de robotaxi în Dubai. Compania va începe să testeze vehiculele în regat în 2023. Există planuri de a aduce un serviciu comercial de călătorie în curând. Însă nu este specificată o dată reală. Știrea a fost anunțată de prințul moștenitor al Dubaiului, Hamdan bin Mohammed.

Ca parte a serviciului de călătorie, Cruise va folosi vehiculele sale Origin. Acestea au fost dezvăluite pentru prima dată în 2019. Compania nu intenționează să utilizeze vehiculele electrice Chevy Bolt pe care le folosește în prezent ca parte a flotei sale de testare din San Francisco.

Origin este conceput pentru a fi un vehicul comun și, atunci când intră în producție, nu va avea comenzi asociate în mod obișnuit cu conducerea umană, cum ar fi un volan sau pedale. Cruise a spus că obiectivul este de a aduce până la cel puțin 4.000 de vehicule în Dubai până în anul 2030.

Cruise intenționează în continuare ca San Francisco să fie prima sa piață pentru serviciul său comercial de robotaxi. Cruise Origin va intra în producție la fabrica GM din Detroit-Hamtramck începând cu 2022.

Cruise este printre cele mai bune companii de vehicule autonome din lume. În ultimii trei ani, compania a strâns peste 9,25 miliarde de dolari de la un număr de investitori, inclusiv SoftBank, Honda, GM, T. Rowe Price Group și Microsoft. Cruise este în prezent evaluată la 30 de miliarde de dolari.

Dubai ar putea fi o potrivire naturală pentru vehiculele complet autonome ale Cruise. Regatul își propune ca 20% din călătoriile sale să aibă loc în vehicule autonome până în 2030. Dubai a invitat, de asemenea, o serie de companii de mobilitate aeriană urbană, precum Volocopter, să testeze avioanele electrice.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version