Home Divertisment Evoluţie Oamenii de știință dezvoltă un exoschelet AI pentru glezne

Oamenii de știință dezvoltă un exoschelet AI pentru glezne

0

Oamenii de știință dezvoltă un exoschelet AI pentru glezne. Astfel, oferă soluții viabile pentru vârstnici și persoane cu dizabilități.

Oamenii de știință dezvoltă un exoschelet AI pentru glezne

O echipă de oameni de știință și ingineri de la Universitatea Stanford a dezvoltat recent un gadget AI. Dispozitivul ar putea ajuta utilizatorul să crească ritmul în timp ce arde mai puțină energie.

Deși dispozitivul în sine este o combinație complexă de tehnologii AI și de mobilitate, ideea din spatele acestuia este destul de simplă. Se conectează la gleznele utilizatorului și susține mișcarea folosind un sistem de scripete care ridică călcâiul utilizatorului atunci când pășește. Astfel, reducând energia și forța necesare, în timp ce face pasul următor.

Explicația conform lucrării de cercetare

„În acest studiu, am folosit optimizarea human-in-the-loop pentru a testa dacă sunt posibile îmbunătățiri mari ale vitezei de mers auto-selectate prin asistența exoscheletului gleznei. Participanții sănătoși (N = 10) au fost instruiți să meargă cu o viteză confortabilă pe o bandă de alergat automată în timp ce purtau exoscheletele legate de gleznă.

Un algoritm a aplicat secvențial diferite modele de brațe exoscheletice și a estimat modelul viteză optimă, care a fost apoi evaluat în studii separate. Cu un braț optimizat pentru viteză, participanții au mers cu 42% mai repede decât în pantofii normali.”

O creștere de 42% a vitezei de mers este o îmbunătățire remarcabilă. Cercetătorii se așteptau la unele îmbunătățiri bazate doar pe mecanica dispozitivului. Însă, adăugarea algoritmilor de auto-învățare și utilizarea unui HITL (human-in-the-loop) în timpul antrenamentului pare să-i fi propulsat eficacitatea mult dincolo de doar o lovitură de performanță minoră.

Marea idee aici este de a dezvolta în cele din urmă soluții de mobilitate pentru vârstnici și / sau pentru cei cu dizabilități. Sistemul actual este un prototip timpuriu pentru cercetări viitoare. Nu numai că durează ore până la calibrare, dar până acum a fost testat doar pe adulți tineri și sănătoși.

Cu toate acestea, acesta este un pas important în direcția corectă în ansamblu.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version