Home Divertisment Fost executiv Netflix condamnat pentru spălare de bani

Fost executiv Netflix condamnat pentru spălare de bani

0

Fost executiv Netflix condamnat pentru spălare de bani. Echipa apărării intenționează să facă apel în urma verdictului.

Fost executiv Netflix condamnat pentru spălare de bani

Un fost executiv Netflix a fost condamnat pentru luare de mită și beneficii de la colaboratorii companiei, potrivit Departamentului de Justiție al SUA.

Michael Kail a fost vicepreședintele operațiunilor de tehnologie informațională de la Netflix în perioada 2011-2014. Acesta a fost găsit vinovat de un juriu pentru spălare de bani și fraudă. Kail și-a folosit poziția în companie pentru a „debloca un flux de numerar și restituiri de acțiuni” pentru el însuși.

Netflix l-a dat în judecată pe Kail în 2014. Compania susține că a ascuns plățile de la colaboratori direcționându-le către propria sa companie de consultanță. Potrivit DOJ, Kail a acceptat mită în valoare totală de peste 500.000 de dolari. De asemenea, a primit și acțiuni de la nouă companii de tehnologie care au furnizat produse sau servicii Netflix.

Avocatul lui Kail, Julia Mezhinsky Jayne, a declarat pentru The Verge că au fost dezamăgiți de verdict, pe care l-a numit „inexplicabil și clar nesusținut de dovezi reale și de lege”. Echipa lui Kail are de gând să facă apel. Jayne a spus că acesta a fost „un avantaj extraordinar pentru Netflix și a contribuit la succesul lor ca o companie de tehnologie de vârf”.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version