Home Accesorii Apple AirTag a fost deja hackuit

Apple AirTag a fost deja hackuit

0
Apple AirTag a fost deja hackuit

Apple AirTag a fost deja hackuit la nici o lună de la lansare. Un cercetător susține că a hackuit produsul astfel încât să te direcționeze către un alt site, atunci când este scanat.

Cercetătorul german, cunoscut pe Twitter ca @ghidraninja, a distribuit un videoclip (prin intermediul 9to5Mac) unde ilustrează procesul AirTag-ului piratat. În videoclip se poate observa că un AirTag normal indică site-ul web Find My Apple când este scanat NFC cu un iPhone. AirTag-ul piratat, pe de altă parte, indică o adresă URL complet diferită, pe care hackerul o poate seta oricum dorește.

Apple AirTag a fost deja hackuit

Cercetătorul nu a împărtășit detaliile exacte al modului prin care a obținut acel rezultat. Dar a spus că au fost necesare „ore întregi de încercare”. Cu toate acestea, nu pare să fie o pozitivare pentru Apple a ceea ce s-a întâmplat.

Deși aparent hack-ul necesită o anumită dezasamblare și poate fi efectuat numai cu acces fizic la dispozitiv, acesta deschide unele posibilități înfricoșătoare. De exemplu, un hacker ar putea schimba eticheta AirTag a cuiva cu una modificată care duce la o adresă URL care conține cod rău periculos. Sau ar putea plasa strategic AirTags la o conferință și poate aștepta ca oamenii să le scaneze.

Apple nu a comentat în niciun mod situația hack-ului. Între timp, rețineți că AirTag poate fi abuzat și în alte moduri. Spre exemplu de către hărțuitori, în ciuda faptului că Apple a luat unele măsuri pentru a preveni acest lucru.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version