Home Divertisment Online Elon Musk este subiectul unei înșelătorii cu criptomonede

Elon Musk este subiectul unei înșelătorii cu criptomonede

0
Elon Musk este subiectul unei înșelătorii cu criptomonede

Elon Musk este subiectul unei înșelătorii cu criptomonede după ce niște impostori au furat criptomonede de peste 2 milioane de dolari. Totalul înșelătoriilor cu criptomonede se ridică la 80 de milioane de dolari.

Utilizatorii au pierdut peste 2 milioane de dolari în criptomonedă în urma unor înșelătorii. Escrocii pretindeau că sunt CEO-ul SpaceX și Tesla, Elon Musk. Comisia Federală pentru Comerț a precizat că această practică s-a derulat pe perioada ultimelor șase luni.

Promisiunile de rentabilitate uriașă garantată sau pretențiile că criptomoneda dvs. va fi înmulțită sunt întotdeauna escrocherii”, a spus Comisia în raportul său de luni.

De ani de zile, escrocii s-au dat drept Elon Musk pentru a frauda utilizatorii de rețele de socializare. Folosesc tactici înșelătoare pe site-uri precum Twitter. Aceștia setează adesea aceleași imagini cu avatar ca și contul propriu al lui Elon Musk. În plus, aceștia scriu greșit numele de utilizator.

Elon Musk este subiectul unei înșelătorii cu criptomonede

Pretinzând că este chiar Elon Musk, escrocii vor cere victimelor să trimită monedă la o anumită adresă de portofel în schimbul primirii unei plăți mai mari în schimb. Escrocheriile încalcă politica Twitter împotriva conturilor înșelătoare. Moderatorii s-au străduit să pună capăt activității, iar aceasta rămâne predominant pe platformă.

Cifra de 2 milioane de dolari a fost dezvăluită într-un raport mai amplu despre criptomonedă, publicat luni de FTC. Începând cu octombrie 2020, consumatorii au raportat că au pierdut peste 80 de milioane de dolari. Sumă strânsă ca urmare ale unor escrocherii cu criptomonede. Fenomenul crește „de peste zece ori de la an la an”, potrivit Comisiei. În medie, utilizatorii pierd în jur de 1.900 de dolari ca urmare ale acestor escrocherii.

Elon Musk însuși a fost ținta uneia cele mai mari escrocherii pe Twitter, chiar vara trecută. Ca urmare a uneia dintre cele mai ample acțiuni de hacking din istoria Twitter, atacatorii au compromis conturile aparținând lui Elon Musk, președintelui Barack Obama, președintelui Joe Biden, Bill Gates și chiar Apple, pentru a promova o înșelătorie bitcoin. Atacatorii au primit aproape 120.000 de dolari din înșelăciunea care a forțat Twitter să blocheze toți utilizatorii verificați timp de câteva ore.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version